Ο Γ. Διακογιάννης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

"Ναι, υπάρχουν στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα και σε αυτά εμπλέκονται μεγάλοι παράγοντες και διαιτητές, αλλά κατά την κρίση μου όχι ποδοσφαιριστές", δήλωσε ο βετεράνος του είδους Γιάννης Διακογιάννης, ερωτηθείς σχετικά από σπουδαστή αθλητικής δημοσιογραφίας στο καθιερωμένο σεμινάριό του στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Ο Γ. Διακογιάννης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο "γκουρού" της αθλητικής δημοσιογραφίας που είναι επίτιμος καθηγητής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναφέρθηκε στα γεγονότα που αμαύρωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και δήλωσε μεταξύ άλλων "ακόμα και νέα παιδιά κάτω των 10 ετών πλέον ξέρουν για τα στημένα παιχνίδια. Αυτό είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα".

Στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας (γκάλοπ) του ΒΒC ανάμεσα σε 28 μεγάλους Ευρωπαίους αθλητικούς δημοσιογράφους για τις καλύτερες εθνικές ομάδες σύμφωνα με την οποία πρώτη ήρθε η Βραζιλία του 1970, δεύτερη η Ουγγαρία του 1952 και 1954 και Τρίτη η Ολλανδία της πρώτης πενταετίας του '70.

Το ξεχωριστό σεμινάριο έγινε για τους σπουδαστές δημοσιογραφίας και αθλητικής δημοσιογραφίας στο αμφιθέατρο "Οδυσσέας Ελύτης" του IEK AKMH στην Αθήνα αλλά είχαν την ξεχωριστή ευκαιρία να το παρακολουθήσουν interactive και οι σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας της Θεσσαλονίκης μέσω του προηγμένου συστήματος τηλεδιάσκεψης (teleconference) που διαθέτει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK