Τρίποντο στην ανταλλαγή

Όλοι μιλάνε για την ανάπτυξη. Και σε βαθμό τέτοιο που δυσκολεύεται κανείς να παρακολουθήσει τη συζήτηση. Και όμως υπάρχει ένας απλός τρόπος που δημιουργεί σταθερότητα και προοπτική, ένας τρόπος που βοηθάει πραγματικά τους επιχειρηματίες να σταθούν σε μία καταρρακωμένη οικονομία, να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, να διαθέσουν το stock τους, να αυξήσουν το τζίρο τους και να προβάλλουν την επιχείρησή τους, με ένα νέο, τελείως διαφορετικό τρόπο, χωρίς μετρητά.

Τρίποντο στην ανταλλαγή

Ονομάζεται αντιπραγματισμός ή ανταλλαγή και είναι ένας νέος τρόπος που κινεί το εμπόριο και την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μοντέλο είναι γνωστό από παλιά και σήμερα αποτελεί τη λύση για κάθε επιχείρηση που θέλει μειώσει τα κόστη της και να αυξήσει το τζίρο της.

Το απέδειξε εξάλλου περίτρανα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός όταν αντάλλαξε τον Άντι Πάνκο με τον Τζέιμς Γκιστ τον προηγούμενο Δεκέμβριο και ολοκλήρωσε την πρώτη ανταλλαγή παικτών στην ιστορία της Euroleague. Και μόνο η ολοκλήρωση μίας τέτοιου είδους συμφωνίας δείχνει το δρόμο για το προς τα που κινείται η οικονομία σε εποχές κρίσης. Οι επιχειρήσεις που στο παρελθόν μπορεί να δαπανούσαν μεγάλα ποσά για την απόκτηση προϊόντων, υπηρεσιών ή ακόμα και προσωπικού, σήμερα με την ανταλλαγή κερδίζουν σε ρευστότητα και όχι μόνο.

Πώς λειτουργεί λοιπόν η ανταλλαγή;

Συνήθως μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί σαν ένα πρωτοποριακό e-shop και φέρνει σε επαφή επιχειρήσεις και ιδιώτες μεταξύ τους. Μια τέτοια πλατφόρμα, πρωτοποριακή με πολλαπλές λειτουργίες παράλληλα, είναι αυτή που σχεδίασε η ομάδα της tradeNOW. Στην tradenow.gr ο κάθε ενδιαφερόμενος, το κάθε μέλος, έχει δικαίωμα να αναρτήσει ό,τι “έχει” και να ζητήσει ό,τι “θέλει”, ό,τι χρειάζεται. Η πλατφόρμα αντιστοιχίζει αυτόματα τα “έχω” και τα “θέλω” και προτείνει τις καλύτερες λύσεις για τον ενδιαφερόμενο. Στην περίπτωση που η πλατφόρμα δεν έχει τα ζητούμενα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, τότε, η ομάδα της tradeNOW φροντίζει ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες και να γίνουν μέλη για να καλύψουν τις ανάγκες των υφιστάμενων μελών και να γίνουν οι ανταλλαγές. Και όλα αυτά χωρίς τη χρήση μετρητών. Και τί γίνεται σε περίπτωση διαφοράς στην αξία των προϊόντων και υπηρεσιών; Υπάρχει πρόβλεψη: το εσωτερικό νόμισμα Trade point, με το οποίο καθένας, εκτός από ότι μπορεί να καλύψει αξιακές διαφορές, μπορεί να αγοράσει άλλα προϊόντα και υπηρεσίες ή ακόμα και να κάνει μια δωρεά σε ΜΚΟ που έχουν ανάγκη για να καλύψουν τα δικά τους έξοδα.

Μέσα από την ανταλλαγή, δημιουργώντας όλοι μαζί μια συμπαγής ομάδα, μπορούμε να νικήσουμε τη καλύτερη άμυνα και να πετύχουμε το πολυπόθητο στόχο, που δεν είναι άλλος από το να βγούμε νικητές από τη κρίση!

Τρίποντο στην ανταλλαγή

How it works (video): http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i-k6mY0F49M

tradeNOW @ Facebook: https://www.facebook.com/tradenow.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK