Αρης: Εκανε αυτό που έπρεπε

Αρης: Εκανε αυτό που έπρεπε

Εύκολο απόγευμα -όπως άλλωστε αναμενόταν- πέρασε ο Αρης στο Χαριλάου με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα, για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 3-1, όχι όμως και μια μεγάλη διαφορά τερμάτων, που θα τους εξασφάλιζε την πρόκριση από αυτόν τον αγώνα. Οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 17’, όταν ο Καζαντζής, επιχείρησε σουτ, το οποίο όμως κόντραρε σε παίκτη των φιλοξενούμενων και κατέληξε κόρνερ.

Το σκορ πάντως του αγώνα, δεν άργησε να ανοίξει. Ο συνήθης ύποπτος, Νιρέν Ντεμπά, -που βρέθηκε για ακόμη μία φορά σε καλή μέρα- πέτυχε το πρώτο γκολ για την ομάδα του στο 20’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Παπαδόπουλο η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, ο επιθετικός του Αρη πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κιούρκου. Ο επιθετικός μονόλογος των Θεσσαλονικέων συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά του α’ μέρους. Στο 37’ ο τερματοφύλακας της ομάδας της Καισαριανής απέκρουσε αρχικά κεφαλιά του Μορίς και σε δεύτερο χρόνο, πλασέ του Διγκόζη. Στο 45’ σε μια σύγχυση που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Αστέρα, ο Αποστόλου ανέτρεψε τον Διγκόζη και ο διαιτητής της αναμέτρησης Δημήτρης Τακίδης, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών, ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν αστόχησε κάνοντας έτσι το 2-0 για την ομάδα του. Αυτό ήταν και τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι «κίτρινοι» μπήκαν και πάλι πιο δυνατά στον αγώνα. Ο Γιώργος Φοιρός, πραγματοποίησε μάλιστα και δύο αλλαγές θέλοντας να δώσει άλλον αέρα στην ομάδα του. Στο 46΄ και με την έναρξη του β’ μέρους, ο Αμπελάς πήρε την θέση του Κατσιαρού, ενώ στο 56’ ο Κολτσίδας αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο. Από την πλευρά του, ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα, Βαγγέλης Γούτης, πέρασε στο 61’ τον Γιαννακίδη, στην θέση του Αποστόλου.

Ένα λεπτό αργότερα, η «έμπνευση» του τεχνικού των «ερυθρόλευκων» τον δικαίωσε καθώς ο Γιαννακίδης σε μια αντεπίθεση της ομάδας του και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 2-1. Η αντίδραση ωστόσο από την πλευρά του Αρη ήταν άμεση, καθώς στο 72’ ο Σελάντερ σημείωσε με σουτ μετά από ασταθή απόκρουση του Κιούρκου σε φάουλ του Ντεμπά, το πρώτο γκολ με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι Θεσσαλονικείς, αν και δημιούργησαν ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ και καλούνται να πάρουν την πρόκριση κάνοντας μια καλή εμφάνιση και στον επαναληπτικό αγώνα της Αθήνας.


Αρης: Λαμπάκης, Παπαδόπουλος (56’ Κολτσίδας) , Κατσιαρός (46’ Αμπελάς) , Σκέντζος, Μορίς, Διγκόζης, Κυζερίδης, Σελάντερ, Μπράγκα, Καζαντζής (63’ Επαλέ), Ντεμπά

Εθνικός Αστέρας: Κιούρκος, Χουζούρης, Μπερνεάνου, Λαγός, Παπαθανασίου, Αποστόλου (61’ Γιαννακίδης), Ηπειρώτης, Αντωνίου, Καρτάλης, Λουκά (74’ Μούτας), Παπαδημητρίου(72’ Κολλιάκος)

Κίτρινες κάρτες: Κυζερίδης, Μπράγκα - Μπερνεάνου, Παπαθανασίου, Παπαδημητρίου

Διαιτητής:Δημήτρης Τακίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK