Τσέλσι – Βαλένθια 1-1
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Λονδίνου ανάμεσα στη Τσέλσι και τη Βαλένθια. Οι "νυχτερίδες" προηγήθηκαν με εκπληκτικό σουτ του Σίλβα, η Τσέλσι ισοφάρισε με τον Ντρογκμπά και οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στη ρεβάνς του "Μεστάγια".
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Λονδίνου ανάμεσα στη
Τσέλσι και τη
Βαλένθια. Οι “νυχτερίδες” προηγήθηκαν με
εκπληκτικό σουτ του Σίλβα, η Τσέλσι ισοφάρισε με τον
Ντρογκμπά και οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στη ρεβάνς του “Μεστάγια”.
Δείτε την δοκιμαστική έκδοση του ContraLive! εδώ.
Δεν ήταν λίγες οι φορές στο πρώτο ημίχρονο που ο Ζοζέ Μουρίνιο κοίταξε αμήχανα τους βοηθούς του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σηκώθηκε από τον πάγκο και προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαν σαν… όνειρο το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο λόγος απλός. Η πολύ κακή εικόνα της Τσέλσι και η εξαιρετική απόδοση της Βαλένθια. Μιας ομάδας που ήξερε τι ζητούσε, το έψαχνε με ορθόδοξο τρόπο και έδειχνε σαφώς πιο ώριμη από τους πρωταθλητές Αγγλίας. Το εκπληκτικό σουτ του Σίλβα στο 30ο λεπτό ήταν το μοναδικό κέρδος για τις «νυχτερίδες» γιατί παρουσιάστηκαν αρκετές ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ.
Στην αντίπερα όχθη, η Τσέλσι απείλησε μόνο μία φορά της εστία του Κανιθάρες, σε σουτ του Καλού στο 10’ που κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. Από’κει και πέρα το χάος. Οι Ισπανοί ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όπως προαναφέραμε μετουσίωσαν σε γκολ (και τι γκολ…) τις ευκαιρίες τους μόνο μία φορά.
Στο δεύτερο μέρος οι «μπλε» μπήκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο. Ο Μουρίνιο δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την… ευκαιρία που του έδωσαν οι παίκτες του για να βάλει τις φωνές στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο.
Τι καλύτερο ξεκίνημα για τους Λονδρέζους από ένα γκολ. Στο 53ο λεπτό ο Ντρογκμπά με κεφαλιά πέτυχε το έκτο τέρμα του σε εννιά αγώνες και –το σημαντικότερο- διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του.
Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να ανακτήσει τις δυνάμεις της η Βαλένθια και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Η ομάδα του Κίκε Φλόρες ανέβηκε, πίεσε, αλλά σημαντικές ευκαιρίες δεν δημιούργησε. Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Μουρίνιο είχε τις φάσεις να πετύχει ένα δεύτερο γκολ (με κορυφαία τη διπλή με Καρβάλιο και Σεφτσένκο), αλλά το 1-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον η ρεβάνς θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού όλα πλέον είναι ανοιχτά.
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλίκερε (Βέλγιο)