ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

23η αγ.: Η Ντόρτμουντ παρέδωσε το στέμμα

Η Ντόρτμουντ έχασε 2 βαθμούς από την ισοπαλία της στην έδρα της Γκλάντμπαχ για την 23η αγωνιστική της Bundesliga και διατηρήθηκε 17 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Η Λεβερκούζεν έχασε την ευκαιρία να ανακτήσει τη 2η θέση μετά το 0-0 με την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ.

23η αγ.: Η Ντόρτμουντ παρέδωσε το στέμμα

Μετά από 2 χρόνια παντοκρατορίας στη Γερμανία, η Ντόρτμουντ φαίνεται να παραδίδει τα σκήπτρα στην Μπάγερν Μονάχου μετά τη νέα απώλεια βαθμών (1-1) στην έδρα της Γκλάντμπαχ. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κλείνοντας την ασταθή Γκλάντμπαχ στο γήπεδό της. Ο Μάριο Γκέτσε σημείωσε με πέναλτι το 9ο γκολ στα τελευταία 15 παιχνίδια του (μετράει και 10 ασίστ σε αυτό το διάστημα) και όλα έδειχναν ότι οι Βεστφαλοί θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη για πρώτη φορά από το 2009. Οι ευκαιρίες που χάθηκαν, όμως, ήταν πολλές και αναπόφευκτα, κάποια στιγμή τα “πουλάρια” αφυπνίστηκαν.

Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και βελτίωσαν την αμυντική παράταξή τους, αποτρέποντας τις συχνές εισόδους στην περιοχή τους από τους παίκτες του Γίργκεν Κλοπ. Με τον Μάρκο Ρόις να δυσκολεύεται στην πρώτη επίσκεψή του στο γήπεδο όπου αποθεώθηκε τα τελευταία 3 χρόνια, η Γκλάντμπαχ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί και στο 67ο λεπτό ισοφάρισε με τον Αμίν Γιουνές. Οι αλλαγές του Κλοπ ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να αγωνιστούν με 3 αμυντικούς και 7 μέσους και μεσοεπιθετικούς στα τελευταία λεπτά, πρακτική που δεν έφερε αποτέλεσμα. Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και κράτησε την Ντόρτμουντ πολύ μακριά από την Μπάγερν.

Fußball Bundesliga 23. Spieltag : SpVgg Greuther Fürth - Bayer 04 Leverkusen am 24.02.2013 in der Trolli Arena in Fürth (Bayern). Der Fürther Torwart Wolfgang Hesl (r) kann vor dem Leverkusener Stefan Kießling klären. Foto: David Ebener/dpa (Achtung Hinweis zur Bildnutzung! Die DFL erlaubt die Weiterverwertung von maximal 15 Fotos (keine Sequenzbilder und keine videoähnlichen Fotostrecken) während des Spiels (einschließlich Halbzeit) aus dem Stadion und/oder vom Spiel im Internet und in Online-Medien. Uneingeschränkt gestattet ist die Weiterleitung digitalisierter Aufnahmen bereits während des Spiels ausschließlich zur internen redaktionellen Bearbeitung (z.B. via Bilddatenbanken).) picture alliance / dpa

Η Λεβερκούζεν “αυτοκτόνησε” στην έδρα της ουραγού Γκρόιτερ Φιρτ, η οποία παρότι με υπηρεσιακό τεχνικό και με μόλις μία “καθαρή εστία” στο γήπεδό της φέτος, απέσπασε ισοπαλία 0-0. Ο Λούντβιγκ Πράις έκανε αισθητή την παρουσία του από την αρχή στον πάγκο των γηπεδούχων, βάζοντας στην ενδεκάδα τον Γιοχάνες Γκάις (ντεμπούτο) και τον Τόμας Πλεντ (ντεμπούτο στην ενδεκάδα). Ο τελευταίος, μάλιστα, είχε καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, με τον Μπερντ Λένο να του αρνείται ένα τόσο σημαντικό γκολ. Λίγο αργότερα, ο Γκονσάλο Κάστρο έδιωξε στη γραμμή την προσπάθεια του Μεργκίμ Μαβράι και μόνο στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η Λεβερκούζεν αποφάσισε να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Όταν άρχισε να επιτίθεται, όμως, βρήκε απέναντί της έναν αξεπέραστο Βόλφγκανγκ Χεσλ, ο οποίος πραγματοποίησε 3-4 κομβικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Στέφαν Κίσλινγκ και Αντρέα Σίρλε. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα των Σάσα Λεβαντόβσκι και Σάμι Χίπια απέτυχε να εκμεταλλευτεί την γκέλα της Ντόρτμουντ και να ανακτήσει τη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Φράιμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

Μπάγερν Μονάχου – Βέρντερ Βρέμης 6-1

(25′ Ρόμπεν, 29′ Μαρτίνεθ, 49′ αυτ. Γκέμπρε Σελασιέ, 52′, 89′ Γκόμεθ, 86′ Ριμπερί – 58′ Ντε Μπρούινε)

Αουγκσμπουργκ – Χόφενχαϊμ 2-1

(45′ Τζι, 79′ Μέλντερς – 90+1′ Ντε Καμάργκο)

Μάιντς – Βόλφσμπουργκ 1-1

(5′ Ζίμλινγκ – 15′ Νάλντο)

Ανόβερο – Αμβούργο 5-1

(7′ Ντιούφ, 39′ πέν. Χούστι, 45′, 68′ Κονάν, 85′ Αμπντελαουέ – 13′ πέν. Φαν ντερ Φάαρτ)

Στουτγκάρδη – Νυρεμβέργη 1-1

(51′ Τραορέ – 77′ Φόιλνερ)

Σάλκε – Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-1

(29′, 81′ Ματίπ – 56′ Μπέλινγκχαουζεν)

Γκλάντμπαχ – Ντόρτμουντ 1-1

(67′ Γιουνές – 31′ πέν. Γκέτσε)

Γκρόιτερ Φιρτ – Λεβερκούζεν 0-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK