24η αγ.: Νίκη της Ρεάλ γκολάρα Ρονάλντο, πέρασε από τη Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα
Ένα καταπληκτικό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο έκρινε την αναμέτρηση της Ρεάλ με την Βαγιεκάνο, ενώ ένα εξίσου όμορφο γκολ του Λιονέλ Μέσι χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα (2-1 την Ατλέτικο στο "Βιθέντε Καλδερόν").
Στο πρώτο ημίχρονο η Ράγιο είχε τον έλεγχο και θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί στο 39′ αν το δυνατό βολέ του Πίτι δεν κατέληγε στο αριστερό δοκάρι του Κασίγιας. Παράλληλα, η “βασίλισσα” έπρεπε να μείνει με 10 παίκτες, καθώς στο 20′ ο Ράμος -που είχε ήδη κίτρινη- έριξε αγκωνιά στον Ντιέγο Κόστα, αλλά ο διαιτητής δεν το είδε.
Η Ρεάλ συνέχισε να είναι νωχελική στο δεύτερο μέρος, αλλά χάρη στη μεγάλη κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο, κατάφερε να προηγηθεί. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οζίλ στο 54ο λεπτό, ο Πορτογάλος άσος με δυνατό και μακρινό τακουνάκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χοέλ.
Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν -ιδίως η Ράγιο- αλλά δεν τα κατάφεραν. Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μίτσου.
Στην πρώτη της ήττα από την ημέρα που ανέλαβε ο Ντιέγο Σιμέονε υποχρέωσε την Ατλέτικο η Μπαρτσελόνα.
Οι “μπλαουγκράνα” άνοιξαν το σκορ στο 36′ με πλασέ του Άλβες σε κενή εστία, όμως, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 49′ με κοντινό σουτ του Φαλκάο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο πλευρές επισκέφτηκαν ουκ ολίγες φορές τις αντίπαλες εστίες, ώσπου ο Μέσι με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 81′ χάρισε τη νίκη στην καταλανική ομάδα.
Το 2-2 στο “Μαδριγάλ” δεν επέτρεψε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο να διατηρηθεί πάνω από τη Λεβάντε και ταυτόχρονα στην πρώτη τετράδα της κατάταξης. Σε διάστημα μικρότερο των τριών ημερών η ομάδα του Μαρτσέλο Μπιέλσα αναγκάστηκε να δώσει ένα δεύτερο δύσκολο ματς και αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε εξίσου καλά, όπως απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ στράβωσε από την αρχή, καθώς ο Σένα στο 10′ έκανε με εκτέλεση φάουλ το 1-0.
Η είσοδος του Γιορέντε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε σαφώς πιο επικίνδυνη την Αθλέτικ, η οποία σ’ ένα ξέσπασμα πέτυχε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (62′ και 66′). Δεν άντεξε όμως και ο Νιλμάρ λίγο μετά, στο 68′, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιραϊθόθ, που έκανε λάθος υπολογισμό, και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Τη μόλις δεύτερη εκτός έδρας νίκη της σημείωσε η Σεβίλλη και μάλιστα με αντίπαλο την Βαλένθια. Οι “νυχτερίδες” προηγήθηκαν στο 25′ με ευθύβολο σουτ του Κόστα, έπειτα από εξαιρετική επιθετική προσπάθεια, οι φιλοξενούμενοι όμως, ισοφάρισαν έντεκα λεπτά αργότερα με κεφαλιά-ψαράκι του Μεντέλ και πήραν το “τρίποντο” με πλασέ του Νάβας σε κενή εστία.
Με γκολ του Ιμανόλ Αγκιρέτσε έντεκα λεπτά πριν από το φινάλε, η Σοσιεδάδ έκαμψε την αντίσταση της Μαγιόρκα και έφτασε στην τρίτη σερί εντός έδρας νίκη της. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη βασκική ομάδα ήταν ο Ρούμπεν Πάρδο, ενώ σε καλή μέρα βρέθηκε και ο γκολκίπερ Κλαούντιο Μπράβο.
Μέσα σε ένα πεντάλεπτο γράφτηκε η ιστορία του αγώνα της Οσασούνα με την Γρανάδα που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 2-1. Η ομάδα της Παμπλόνα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Νεκούναμ (στο 26′) και Λέκιτς (στο 29′), όμως, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 31′ με τον Ρίκο και -βάσει εικόνας- άξιζαν κάτι καλύτερο.
Στατιστικά
Το “Βιθέντε Καλδερόν” είναι το μοναδικό γήπεδο που η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γουαρδιόλα έχει ηττηθεί πάνω από μία φορά (2).
Η Μπαρτσελόνα έχει χάσει σε μόλις έναν από τους 94 αγώνες που έχει σκοράρει ο Λιονέλ Μέσι. Στο 4-3 με την Ατλέτικο τον Μάρτιο του 2009.
Για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2011, η Σεβίλλη κέρδισε σε παιχνίδι πρωταθλήματος που βρισκόταν πίσω στο σκορ.
Ο Ιμανόλ Αγκιρέτσε έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 10 αγώνων χωρίς γκολ.
Ο Μεντέλ σκόραρε σε δύο σερί ματς κι ενώ μέχρι πρότινος δεν είχε βάλει ποτέ γκολ σε εγχώριες διοργανώσεις.
Η Γρανάδα και η Μπέτις είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν ισοπαλία σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Η Σεβίλλη έχει κερδίσει τις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις με την Βαλένθια.
Η Γρανάδα δεν έχει κρατήσει σε κανένα από τα τελευταία 10 ματς απαραβίαστη την εστία της.
Η Ρεάλ ισοφάρισε το νικηφόρο σερί των εκτός έδρας νικών. Έφτασε τις εννέα, όπως και τη σεζόν 2009-10.
Ο Μέσι έχει βάλει 15 γκολ στην Ατλέτικο, πέντε περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην Primera. Εξάλλου, είναι η πρώτη φορά που δέχεται 5 κίτρινες κάρτες σε μία σεζόν.
O Φαλκάο σκόραρε μετά από 4 αγωνιστικές και έβαλε τέλος στο αρνητικό ρεκόρ του από τότε που μεταγράφηκε στην Ατλέτικο.
Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής
Μπέτις – Χετάφε 1-1
(51′ Μολίνα / 55′ αυτ. Ντοράντο)
Σανταντέρ – Χιχόν 1-1
(42′ Μπαράλ / 74′ πεν. Στουάνι)
Μάλαγα – Σαραγόσα 5-1
(45+1′ Φερνάντες, 67′ αυτ. ντα Σίλβα, 77′ Ντεμικέλις, 79′ Ίσκο, 88′ Ροντόν / 23′ Αράντα)
Εσπανιόλ – Λεβάντε 1-2
(74′ Ούτσε / 24′ Βάλντο, 89′ Σουάρες)
Βιγιαρεάλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2
(10′ Σένα, 68′ Νιλμάρ / 62′ Γιορέντε, 66′ Σουσαέτα)
Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(54′ K. Ρονάλντο)
Οσασούνα – Γρανάδα 2-1
(26′ Νεκούναμ, 29′ Λέκιτς / 31′ Ρίκο)
Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 1-0
(79′ Αγκιρέτσε)
Βαλένθια – Σεβίλλη 1-2
(25′ Κόστα / 36′ Μεντέλ, 69′ Νάβας)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2
(49′ Φαλκάο / 36′ Άλβες, 81′ Μέσι)
Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.