Συνέντευξη Μαρίνου Ουζουνίδη στο contra.gr (videos)

Το contra.gr συνάντησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη στη Λάρισα σε μια συνέντευξη που κράτησε πάνω από μία ώρα. Μιλήσαμε για ΑΕΛ, μεταγραφές και ποδόσφαιρο. Πολύ ποδόσφαιρο. (photos + videos).

Συνέντευξη Μαρίνου Ουζουνίδη στο contra.gr (videos)
Η σπουδαία, αλλά χαμηλών τόνων ποδοσφαιρική καριέρα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει δώσει τη θέση της (εδώ και τέσσερα χρόνια) σε μία αναλόγου ύφους προπονητική. Στον πάγκο της ΑΕΛ, ο Ελληνας προπονητής ανέλαβε να συνεχίσει το σημαντικό έργοπου άφησε πίσω του ο Γιώργος Δώνης και, κατά γενική ομολογία, τα κατάφερε εξαιρετικά την πρώτη του σεζόν, οδηγώντας το καμάρι της Θεσσαλίας στα πλέι οφ.

Το Contra.gr συνάντησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη στη Λάρισα, τον "ανέκρινε" για περισσότερο από μία ώρα και απέσπασε ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΑΕΛ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Το συμπέρασμα από την εφ' όλης της ύλης συζήτηση; Ο προπονητής των Θεσσαλών είναι ένας άνθρωπος με φιλοδοξίες, πίστη στις δυνατότητές του και διάθεση για δουλειά. Πάνω από όλα όμως, πατάει γερά στα πόδια του έχοντας επίγνωση της δυσκολίας της αποστολής του, ενώ αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις δημόσιες σχέσεις.


Συνέντευξη στους Σταύρο Καραΐνδρο και Νίκο Γιαννόπουλο

- Eίχατε πει ότι το ταβάνι της φετινής ΑΕΛ ήταν η πέμπτη θέση. Το ταβάνι της επόμενης ΑΕΛ ποιο θα είναι;

"Είχα πει ότι, όπως φάνηκαν τα πράγματα, το ταβάνι ήταν η πέμπτη θέση. Πίστευα και πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Στα πλέι οφ μπορεί να μην πήραμε βαθμούς, αλλά αγωνιστικά δεν ήμασταν χειρότεροι από τους άλλους. Θα μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλους βαθμούς. Για τη νέα χρονιά δεν ξέρουμε γιατί αλλάζει πολύ το ρόστερ. Θα αλλάξουμε 10-12 παίκτες. Δεν είναι εύκολο και δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα πως θα τα πάμε. Ο στόχος έρχεται μέσα από τα παιχνίδια. Πρέπει πρώτα να δέσουν οι νέοι παίκτες με την ομάδα και μετά να μιλήσουμε γι’αυτό. Εγώ δεν θα πω στην αρχή της χρονιάς ότι ο στόχος μας είναι αυτός. Περιμένω να δω πρώτα την ομάδα, η οποία μέσα από τα παιχνίδια και την αγωνιστική της παρουσία θα σου δείξει τον στόχο. Το ίδιο έκανα και φέτος, δεν μίλησα στην αρχή της χρονιάς. Στην πορεία, όμως, όταν είδα πως πήγαινε η ομάδα, τότε είπα ότι ο στόχος μας είναι η πέμπτη θέση".

Προσωπικά στοιχεία

Ημ. Γέννησης: 10/10/1968
Τόπος Γέννησης: Αλεξανδρούπολη
Oικ. Κατάσταση: Παντρεμένος με δύο παιδιά

Η προπονητική πορεία του Μαρίνου Ουζουνίδη:



2006-07: AΠΟΕΛ 40 αγώνες (26 νίκες, 8 ισοπαλίες, 6 ήττες)
2007-08: AΠΟΕΛ 21 αγώνες (12 νίκες, 5 ισοπαλίες, 4 ήττες).
2008-09: ΑΕΛ 38 αγώνες (13 νίκες, 14 ισοπαλίες, 11 ήττες).

Η καριέρα του ως παίκτης:



1986-87: Απόλλων Καλαμαριάς 3 αγώνες, 0 γκολ
1989-90: Ξάνθη 33 (2)
1990-91: Ξάνθη 31 (5)
1991-92: Ξάνθη 33 (8)
1992-93: Παναθηναϊκός 29 (1)
1993-94: Παναθηναϊκός 20 (2)
1994-95: Παναθηναϊκός 30 (0)
1995-96: Παναθηναϊκός 39 (2)
1996-97: Παναθηναϊκός 44 (2)
1997-99: Χάβρη: 36 (0)
1999-00: Πανηλειακός: 37 (0)
2000-01: Πανηλειακός 38 (2)
2001-02: ΑΠΟΕΛ 25 (1)
2002-03: ΑΠΟΕΛ 42 (6)

Εθνική ομάδα (1992-2001) 50 συμμετοχές, 4 γκολ.














- Από ατυχία δεν μπήκε το κερασάκι στην τούρτα στα πλέι οφ;

"Είχα πει ότι πήραμε την τούρτα με την είσοδό μας στα πλέι οφ και θα δούμε για το κερασάκι. Δεν είπα ότι θα το βάλουμε. Δεν ξέρω που θα φτάναμε, αλλά αξίζαμε περισσότερα πράγματα. Για παράδειγμα, στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ ο ένας βαθμός είναι λίγος. Με τον Παναθηναϊκό, μηδέν βαθμοί σε δύο παιχνίδια είναι πολύ λίγοι σε σχέση με την εμφάνιση. Με τον ΠΑΟΚ ήμασταν καλύτεροι σαν ομάδα, αλλά κάναμε πολλά ατομικά λάθη πίσω. Σαν ποιότητα, όμως, ήμασταν καλύτεροι, ενώ δεν μας δόθηκε το πέναλτι στην αρχή, στο 0-0".

- Οι πολλές μεταγραφές που θα γίνουν είναι θέμααναγκών ή κάτι που το είχατε στο μυαλό σας;

"Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να αλλάξουμε τόσους ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι ότι όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, οι παίκτες διεκδικούν περισσότερα χρήματα, έχουν περισσότερες προτάσεις και γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα. Καλά έκαναν, κατά τη γνώμη μου, κάποια παιδιά και το εκμεταλλεύτηκαν. Βρήκαν ομάδες, άλλες καλύτερες από τη Λάρισα κι άλλες χειρότερες, αλλά σκέφτηκαν επαγγελματικά. Για παράδειγμα, κάποιοι παίκτες βρήκαν ομάδα με διπλάσια χρήματα. Για εμάς θα ήταν δύσκολο να δώσουμε τα διπλάσια. Η ομάδα έδωσε σε όλους -και σε μένα- νέα συμβόλαια. Αν δεν πήγαινε καλά η Λάρισα, δεν θα ενδιαφέρονταν πολλές ομάδες για τους ποδοσφαιριστές".

- Το νέο συμβόλαιο σας δίνει μια παραπάνω άνεση;

"Ο προπονητής κρίνεται καθημερινά. Για μένα δεν υπάρχει συμβόλαιο. Ο κ.Πηλαδάκης δεν είναι της φιλοσοφίας να παίρνει βιαστικές αποφάσεις. Το θέμα είναι να βρεις ανθρώπους που να μπορείς να συνεργαστείς. Κυρίως αυτό και μετά όλα τα άλλα. Και ένας από τους λόγους που το προηγούμενο καλοκαίρι επέλεξα τη Λάρισα ήταν αυτός".

- Ο κ.Πηλαδάκης είναι ο μόνος πρόεδρος που δεν έχει αλλάξει προπονητή μεσούσης της χρονιάς...

"Αυτά είναι θέματα συγκυριών. Κάποια στιγμή μπορεί να γίνει κι αυτό, ελπίζω να μην είμαι ο πρώτος (γέλια)".


Ouzounidis contragr
Ανέβηκε από Contragr.

- Ταιριάζετε στη φιλοσοφία με τον κ.Πηλαδάκη;

"Σε γενικές γραμμές ταιριάζουμε. Ο κ.Πηλαδάκης είναι λογικός άνθρωπος και έχει λογικές απαιτήσεις. Είναι νέος και αυτό βοηθάει αρκετά. Τον ζω καθημερινά και θεωρώ ότι οι αντιλήψεις του είναι λίγο δύσκολο ακόμα να γίνουν αποδεκτές από το ελληνικό κατεστημένο. Πιστεύω, όμως, ότι σιγά-σιγά θα περάσει κάποια πράγματα".

- Είναι τόσο υγιές σωματείο όσο φαίνεταιη Λάρισα;

"Από αυτά που έχω δει μέχρι τώρα, σίγουρα είναι. Βέβαια, μπορούν να γίνουν κι άλλα πράγματα. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι η Λάρισα για πολλά χρόνια έπαιζε στις μικρότερες κατηγορίες. Στην Α’ Εθνική είναι τέσσερα χρόνια και αγωνιστικά είναι μεγάλη επιτυχία αυτά που έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Οργανωτικά δεν είναι τόσο εύκολο να πετύχει πράγματα όπως άλλες ομάδες που είναι, για παράδειγμα, 20 χρόνια στην Α’Εθνική. Ακόμα κι έτσι, όμως, έχει κάνει πολλά πράγματα. Επίσης, είναι τεράστια επιτυχία για την ομάδα αλλά και για τον πρόεδρο που καταφέρνει μέσα σε λίγα χρόνια να ξεκινήσει το νέο γήπεδο. Δεν το έχουν κάνει πολλοί αυτό. Η Λάρισα βελτιώνεται τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά".

- Το γεγονόςότι η επόμενησεζόν περιλαμβάνει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οπότε τα παιχνίδια αυξάνονται και η προετοιμασία πρέπει να αρχίσει νωρίς, σας προβληματίζει;

"Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα κάνουμε γρήγορα το ίδιο καλή ομάδα με την φετινή. Είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο για κάθε προπονητή. Εχω πει ότι ο προπονητής πρέπει να δουλεύει πολλά χρόνια, να συνεργάζεσαι με τους ίδιους παίκτες, ώστε κάθε χρονιά να τους βελτιώνει. Το να αλλάζεις 10-12 παίκτες δεν είναι ότ,ι ευκολότερο. Όμως, αυτό είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε συνθήκες. Η δουλειά του κάθε προπονητή είναι να φτιάχνει την ομάδα. Δεν γίνονται θαύματα".

(link:241052)ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ(/link)

News 24/7

24MEDIA NETWORK