Στους ισχυρούς ο Πανελλήνιος

Στο γκρουπ των ισχυρών τοποθετήθηκε ο Πανελλήνιος ενόψει της κλήρωσης του Eurocup, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Βαρκελώνη. Αυτό σημαίνει ότι ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στην Κυψέλη.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου θα αντιμετωπίσει μία εκ των: Κράφτβερκ Βελς (Αυστρία), Μονς- Ινό (Βέλγιο), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Ροάν (Γαλλία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), VEF Ρίγα (Λετονία), Αμστερνταμ (Ολλανδία), Ντόνετσκ (Ουκρανία).

Αν οι «ολυμπιονίκες» προκριθούν στην επόμενη φάση τότε θα μπουν απευθείας σε όμιλο, αφού μετά την κλήρωση των προκριματικών θα ακολουθήσει αυτή της φάσης των «32». Σε περίπτωση που αποκλειστούν τότε θα πάνε αυτόματα στο Eurochallenge.

Από εκεί και πέρα ο Ηλίας Ζούρος συνεχίζει να βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου και συμμετέχει στο summer league των Χιούστον Ρόκετς. Ο Έλληνας τεχνικός τσεκάρει παίκτες που μπορούν να μετακομίσουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα του.

Τέλος, αναμονή υπάρχει για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ, όσον αφορά το θέμα των ξένων και των κοινοτικών στην Α1, αφού από εκεί θα κριθεί και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας.