Ο Αγιόν έμαθε για τα 9 εκατ. του Ταβάρες και θυμήθηκε τον εαυτό του

Η Ρεάλ γυρίζει στη Μαδρίτη τουλάχιστον με την παρηγοριά της 3ης θέσης και μια εντυπωσιακή νίκη επί της Φενέρμπαχτσε που στο Final-4 έχασε τα αυγά, τα καλάθια και έναν ακόμη παίκτη (Έρικ Γκριν) τραυματισμό.

Madrid's Gustavo Ayon, left, duels for the ball with Fenerbahce's Sinan Guler during their Final Four Euroleague third place basketball match between Real Madrid and Fenerbahce Beko Istanbul at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Madrid's Gustavo Ayon, left, duels for the ball with Fenerbahce's Sinan Guler during their Final Four Euroleague third place basketball match between Real Madrid and Fenerbahce Beko Istanbul at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Η Ρεάλ δεν ήθελε να είναι στον μικρό τελικό, δεν ήθελε όμως και να φύγει από τη Βιτόρια χωρίς να νικήσει. Κι η Φενέρμπαχτσε τα ίδια ένιωθε, αλλά ήταν και θέμα... δυνατοτήτων. Οι Τούρκοι άντεξαν ένα ημίχρονο, δεν είχαν όμως δυνάμεις και λύσεις να ακολουθήσουν. Οι Μαδριλένιοι, πολύ πιο φρέσκοι και με τον Αγιόν να θυμάται ότι είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, έφτασαν χωρίς πολλά προβλήματα στο +19 (94-75) και στην 3η θέση.

Κανείς δεν θυμάται τα σκορ των μικρών τελικών (εδώ καλά-καλά ξεχνιούνται κι οι δυο ομάδες, που χάνουν στον ημιτελικό), άρα μικρό το κακό για τη Φενέρμπαχτσε, που 'έφαγε' στο κεφάλι άλλους 19 πόντους. Δεν είναι έτσι ακριβώς, ωστόσο.

Πρώτα απ' όλα η ομάδα του Ομπράντοβιτς είδε ακόμη έναν παίκτη της να τραυματίζεται! Δεν του έφταναν του Ομπράντοβιτς οι Λοβέρν (κυκλοφορούσε με πατερίτσα), Ντατόμε που είναι νοκ-άουτ, οι Βέσελι και Κάλινιτς, οι οποίοι βρίσκονται στο μέσα-έξω (έπαιξαν λίγο την Κυριακή) δυο λεπτά πριν από το τέλος είδε τον Έρικ Γκριν να πέφτει στο παρκέ σφαδάζοντας από τον πόνο και πιάνοντας το αριστερό του πόδι.

Ο Σέρβος σκέφτηκε ότι η παροιμιώδης τύχη του, αρχίζει και τον εγκαταλείπει, καθώς στο τέλος μιας χρονιάς που η ομάδα του πήγε τρένο, κυριολεκτικά έγινε σμπαράλια από τους τραυματισμούς. Συν τοις άλλοις, εκτός δωδεκάδας ήταν και ο Μπόμπι Ντίξον, περισσότερο όμως για λόγους ξεκούρασης.

Οι τελικοί του τουρκικού πρωταθλήματος είναι κοντά και οι πονοκέφαλοι του έμπειρου κόουτς γίνονται πιο έντονοι. Πολλές φορές στη διάρκεια του αγώνα είχε πάρει το γνώριμο χρώμα του εκνευρισμού του, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να ακολουθήσει τον δυναμισμό της Ρεάλ, συζητούσε με τους συνεργάτες του και τα έψελνε συνήθως στον Γκούντουριτς. Το να γνωρίσει πάντως δυο ήττες με διαφορά 19 πόντων είναι τελείως ασυνήθιστο, πόσο μάλλον όταν πήρε την πρόκριση έχοντας την καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου. Ποιος όμως θυμάται το 25-5 των 30 αγωνιστικών της ρέγκιουλαρ σίζον, ή το 3-1 κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας στα πλέι-οφ.

Έτσι είναι η Ευρωλίγκα, έτσι είναι και το Final-4.

Ο Λάσο σίγουρα αισθάνθηκε καλύτερα απ' ό,τι το βράδυ της Παρασκευής, μετά τον χαμένο ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Ρεάλ που σίγουρα διατύπωσε εντονότατα παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα (απόδειξη ότι κανένας από τους τρεις ρέφερι του ημιτελικού δεν βρέθηκε στον τελικό) έφτασε στη νίκη με μια εμφάνιση που της δίνει αυτοπεποίθηση για το τελείωμα της χρονιάς.

Η Ρεάλ, βέβαια, όπως και η Φενέρμπαχτσε, κοιτούν και το μέλλον τους. Τις τελευταίες μέρες λένε ότι οι Μαδριλένιοι έχουν πρεσάρει τον Ντέιβις της Ζαλγκίρις, την ώρα που ο Ταβάρες έχει δεχθεί μια 'αστρονομική' πρόταση από την ΤΣΣΚΑ που δίνει στον πανύψηλο σέντερ από το Κάπο Βέρντε 9 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια!

Λέτε να τα άκουσε όλα αυτά ο Αγιόν και να αφυπνίστηκε; Είτε ναι είτε όχι, η ουσία είναι ότι ο Μεξικάνος τελείωσε το μικρό τελικό 23 πόντους και 11/11 δίποντα. Εντυπωσιακός και ο Φακούντο Καμπάσο με τους 12 πόντους και κυρίως με τις 15 ασίστ που μοίρασε. Τις μισές της ομάδας του, καθώς η Ρεάλ τελείωσε έχοντας 30 τελικές πάσες! Ο Κώστας Σλούκας είχε τα περισσότερα κέφια από τη Φενέρμπαχτσε, ήταν όμως πολύ μόνος του. Σε όλο το Final-4.

Φενέρμπαχτσε: (16/32δ, 10/27τρ, 13/15β,23ρ, 11λ, 15ασ): Γκριν 4, Μέλι 7 (1/3τρ), Μαχμούτογλου 14 (2/4δ, 3/5τρ), Κάλινιτς 8 (1/3δ, 2/4τρ), Μπιμπέροβιτς, Σλούκας 15 (4/5δ, 2/5 τρ, 3/4β, 6ασ), Αρνα, Γκούντουριτς 11 (2/6τρ), Βέσελι 6, Γκιουλέρ 4, Δουβερίογλου 4

Ρεάλ: (23/35δ, 11/21τρ, 15/19β, 34ρ, 7κλ, 12λ, 30ασ) Κοσέρ 13 (2/5τρ), Φερνάντεθ 6 (2/3τρ, 5ασ), Καμπάσο 12 (2/3δ, 1/1τ5, 5/6β, 3ρ, 3κλ, 15ασ), Ρέγες 6, Αγιόν 23 (11/11δ, 1/4β, 11ρ), Κάρολ 8 (2/5τρ), Ταβάρες 2, Ντεκ 3, Γιουλ 4, Πρέπελιτς 3 (1), Τόμπκινς 12 (2/4τρ, 5ρ)

Κεντρική φωτογραφία: ap

News 24/7

24MEDIA NETWORK