Οι ΝΒΑερς του χθες και του σήμερα στο Ευρωμπάσκετ

Τριάντα εν ενεργεία και άλλοι 23 με θητεία στο παρελθόν! Από τους 288 παίκτες που θα λάβουν μέρος στο φετινό Ευρωμπάσκετ το 18% έχει περάσει κάποια στιγμή στην καριέρα του από το ΝΒΑ.

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
de colo EUROKINISSI SPORTS

Ο ένας στους πέντε παίκτες της διοργάνωσης έχει φορέσει έστω για ένα επίσημο ματς τη φανέλα ομάδας του ΝΒΑ με τους περισσότερους πάντως να είναι εν ενεργεία.

Όπως βλέπετε και στον σχετικό πίνακα υπάρχουν παίκτες από τις 18 από τις 24 ομάδες της διοργάνωσης που είχαν ή συνεχίζουν να έχουν σχέση με το ΝΒΑ. Μέσα σε αυτούς και τέσσερις Έλληνες διεθνείς, ο εν ενεργεία Γιώργος Παπαγιαννης και οι «πρώην» Θανάσης Αντετοκούνμπο, Καλάθης και Παπανικολάου.

Τους περισσότερους ΝΒΑερς έχει η Ισπανία (8 από τους 12, οι 6 εν ενεργεία) ενώ η Γαλλία έχει έξι παίκτες με θητεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (οι δύο εν ενεργεία εν αναμονή του που θα καταλήξει ο προς το παρόν ελεύθερος Μπορίς Ντιαό).

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο φετινό Ευρωμπάσκετ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από ποτέ ΝΒΑερς. Οι 30 παίκτες είναι δύο περισσότεροι από τις διοργανώσεις του 2013 και του 2015 (28) και τρεις πέντε περισσότεροι από τη διοργάνωση του 2001.

Οι ΝΒΑερς του χθες και του σήμερα στο Ευρωμπάσκετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK