Ο Κιριλένκο θέλει τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς

Η Ρωσία θέλει να διοργανώσει έναν εκ των τριών προολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ προκειμένου η εθνική να έχει μια δεύτερη ευκαιρία παρουσίας στο Ρίο.

Ως νέος πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας ο Αντρέι Κιριλένκο θα κάνει τα πάντα για να φτάσει η εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Ευρωμπάσκετ, για να συμβεί αυτό ένας είναι ο δρόμος: το προολυμπιακό τουρνουά.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ και νυν ηγέτης του μπάσκετ της χώρας σκοπεύει να διεκδικήσει το χρίσμα ενός εκ των τριών ομίλων που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος που θα κατατεθεί στη FIBA, θα προτείνει την Αγία Πετρούπολη ως τόπο διεξαγωγής.

Τα έξοδα της διοργάνωσης αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Για τη ρωσική ομοσπονδία προφανώς και το εν λόγω ποσό δεν αποτελεί εμπόδιο.

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.