Μπάμπεργκ ο... εφιάλτης του Ολυμπιακού

Κι όμως, η Μπάμπεργκ αποτελεί τον πιο δύσκολο αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι μόνο ότι δεν κερδίζει στην Γερμανία, αλλά δεν έχει περάσει ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων! Οι αριθμοί... τρομάζουν!

Κατά το "φονέας των γιγάντων" η μικρή γραφική κωμόπολη του Μπάμπεργκ στην Γερμανία έχει αναδείξει σε... φονέα των Ελλήνων(!) -μιας και ο ΠΑΟ έχει πάθει ζημιές επίσης- την μπασκετική της ομάδα, που βρίσκει τον τρόπο και πνίγει στο όμορφο ποταμάκι της τους "αιώνιους" μας και όχι μόνο!

Έτσι σήμερα οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν μια ρεβάνς... Μάλιστα ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί(!), αφού πέφτουν σε τείχος σε ένα γήπεδο μιας ομάδας που θεωρητικά όταν ξεκινά η σεζόν τα ματς αυτά είναι στα κερδισμένα!

Αλλά δυσκολεύεται στο ΣΕΦ και έχει ένα ένα επιπλέον κίνητρο σήμερα!

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΜΕ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Και όμως... Ο δύο φορές πρόσφατα πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός που έχει αλώσει όλες τις έδρες, δεν έχει φύγει ποτέ με διπλό από το Μπάμπεργκ! Τρομερό! Στις 27/10/2010 έχασε με 73-61. Στις 10/3/2016 με 72-71. Στις 22/12/2016 έχασε πάλι με 82-68 και στις 14/12/2017, όταν άγγιξε το σπάσιμο της παράδοσης, δέχθηκε ένα 15-0 στο τέλος και έφυγε πάλι με σκυμμένο το κεφάλι με το τελικό 67-65!

Το ωραιότερο, τρόπος του λέγειν, στην ιστορία είναι ότι ποτέ ο Ολυμπιακός δεν έχει περάσει στο Μπάμπεργκ τους 70π(!) και είναι γι' αυτόν η... καταραμένη έδρα! Πάμε όμως και στο ΣΕΦ όταν παίζει με την ομάδα του Ζήση.Στο Φάληρο λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει και ήττα από την πρωταθλήτρια Γερμανίας στην μικρή του προϊστορία.

Το 2011 κέρδισε 86-69, το 2016 έπεσε θύμα βόμβας εντός έδρας με 72-77 και πέρσι αγχώθηκε με το τελικό 83-77. Συνεπώς έχει 2 νίκες και 1 ήττα στο ΣΕΦ και 0-4 στην Γερμανία που δεν έχει κερδίσει ποτέ!

Άρα μιλάμε για 2-5 με την Μπάμπεργκ μέσα -έξω, κάτι ασύλληπτο για την Ελληνική ομάδα με τις μεγάλες επιτυχίες και με την ομάδα του Ζήση να είναι ο πιο... δύσκολος βάσει αποτελεσμάτων αντίπαλός του!

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.