Ο Ολυμπιακός δεν είχε βενζίνη στο ταξίδι της επιστροφής

Ο Ολυμπιακός υπέστη την 3η πιο βαριά εντός έδρας ήττα του στη Euroleague και δεν το... κατάλαβε. Η βενζίνη στο ντεπόζιτο είχε στερέψει, το κοινό δεν βοήθησε, το κουαρτέτο δεν συγχώρεσε.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε βενζίνη στο ταξίδι της επιστροφής
EUROKINISSI

Μετά από τους 21 πόντους στη Μόσχα κόντρα στη Χίμκι και τους 19 στη Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός θα έδινε για πρώτη φορά φέτος αγώνα Euroleague μπροστά στο κοινό του. Το καλό δεν τρίτωσε. Αντιθέτως, οι 'ερυθρόλευκοι' εμφανίστηκαν με άδειο ντεπόζιτο στο ΣΕΦ και γνώρισαν βαριά ήττα 75-99 (η 3η πιο βαριά εντός έδρας στη Euroleague) από την Αρμάνι Μιλάνο.

Η απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς λόγω θλάσης που υπέστη στην Ισπανία ήταν το πρώτο 'μαύρο σύννεφο'. Ή μάλλον το δεύτερο, αφού η διαβολοβδομάδες στο καλεντάρι δεν συγκινούν ιδιαίτερα τους Πειραιώτες. Όταν στο 1ο ημίχρονο ο Ντέιβιντ Μπλατ γύρισε στην κερκίδα για να ζητήσει υποστηρίξει από τον κόσμο κι ενώ οι Ιταλοί δεν είχαν ξεφύγει ακόμα, ήταν το τρίτο κακό σημάδι. Το τέταρτο ήταν η... άρνηση του κόσμου να ανταποκριθεί.

Στο 1ο ημίχρονο, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεχώριζε με την παρουσία του κάτω από τις ρακέτες. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ουσιαστικός όσο αγωνίστηκε. Ακόμα και ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε πολύ καλό παιχνίδι μετά από καιρό και μάλιστα ορισμένες διαδοχικές προσπάθειες κράτησε τους 'ερυθρολεύκους' σε επαφή με τους Ιταλούς.

Μόνο που δεν είχε σημασία. Απουσίαζε το πιο σημαντικό πράγμα, η βενζίνη. Μετά από δύο κυριαρχικές εμφανίσεις στις πρώτες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να κάνει μία τρίτη, έντονη εμφάνιση. Απέναντι σε μία ομάδα που τρέχει, επέλεξε κι ο ίδιος να τρέξει, αντί να παίξει... ξύλο. Φετινός Ολυμπιακός, του Μπλατ, όχι περσινός του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Μία ομάδα σε μετάβαση. Για δύο δεκάλεπτα, τα κατάφερνε. Μετά ήρθε το 3ο δεκάλεπτο, μετά ήρθε ο Νεμάνια Νέντοβιτς...

Ο Σέρβος γκαρντ με το baby face δεν μοιάζει με 27 ετών έμπειρο διεθνή παίκτη, με θητεία στο πλευρό του Στεφ Κάρι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Δεν έπαιζε και ως τέτοιος μέχρι τότε. Είχε αφήσει τη μπαγκέτα στον Μάικ Τζέιμς και κυρίως στον Βλάντιμιρ Μίτσοφ που από τους 17,5 πόντους που αναμενόταν να σημειώσει στον αγώνα, είχε βάλει ήδη τους 13 στο 1ο ημίχρονο.

Με 11 πόντους και επιβλητική παρουσία στο 3ο δεκάλεπτο, ο Νέντοβιτς εξουδετέρωσε το αρχικό ξέσπασμα των γηπεδούχων, που πέρασαν μπροστά με 52-48 μετά από ένα καλάθι και φάουλ του Γιάνις Τίμα και μία πανέμορφη συνεργασία του Βασίλη Σπανούλη με τον Μιλουτίνοφ.

Το 'τετράγωνο' Νέντοβιτς - Τζέιμς - Μίτσοφ - Αρτούρας Γκουντάιτις σημείωσε τους 80 από τους 99 πόντους της Αρμάνι. Οι παίκτες των 'ερυθρολεύκων' δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το κουαρτέτο των Ιταλών. Δεν είχαν την ενέργεια, ούτε οι ψηλοί ούτε οι κοντοί του Μπλατ, που επιστρατεύτηκαν στην 4η περίοδο, σε ένα σχήμα που δεν έπιασε.

Η ενέργεια δεν βρέθηκε ούτε από τις κερκίδες. Η πρώτη φορά που ο κόσμος φώναξε στο 4ο δεκάλεπτο ήταν σε ένα εύστοχο τρίποντο του... μεγάλου εχθρού Τζέιμς, 3:35 πριν από το τέλος. Το παιχνίδι πήγε στο 69-91 και τα πάντα είχαν κριθεί.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να στηριχθούν στη δύναμη, αλλά δεν μπορούσαν να στηριχθούν ούτε στο σουτ. Με 9/18 βολές και 2/13 τρίποντα, παρότι πήραν ένα ριμπάουντ παραπάνω κι είχαν πολύ περισσότερες ασίστ, βρέθηκαν σε μία κατάσταση μη αναστρέψιμη. Στο τέλος, σταμάτησαν να αγωνίζονται, Ενέργεια έβρισκαν μόνο για να εμποδίσουν τον Τζέιμς να κάνει το προσωπικό σόου του.

Δεν το πέτυχαν ούτε αυτό. Ο Αμερικανός διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εντυπωσιακό τρίποντο και στη συνέχεια έριξε βλέμματα όλο... νόημα στην κερκίδα. Ο Μάντζαρης βρήκε ενέργεια για να του απαντήσει. Το παιχνίδι είχε τελειώσει όμως.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK