Χάινς στο Contra.gr: "Μακάρι να ήξερα ποιο είναι το μυστικό μου"

Λίγα 24ωρα πριν ανέβει στο αεροπλάνο για το Λονδίνο, ο Κάιλ Χάινς εκμυστηρεύτηκε στο Contra.gr τις σκέψεις του για τον τρόπο αντιμετώπισης της ΤΣΣΚΑ και το όνειρό του για το ριπίτ. Δεν μας απάντησε όμως στην ερώτηση για το μυστικό του, πολύ απλά επειδή το αγνοεί.

Χάινς στο Contra.gr:  "Μακάρι να ήξερα ποιο είναι το μυστικό μου"

Κάιλ, η ΤΣΣΚΑ έχει παίκτες με μεγάλα ύψη στο ρόστερ της που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις. Αισθάνεσαι κάποιου είδους φόβο;

"Κανένας φόβος. Ετσι και αλλιώς όλοι οι αντίπαλοί μας φέτος στην Ευρωλίγκα είχαν κορμιά μεγαλύτερα και πιο ψηλά από το δικό μου. Εγώ είμαι 1.98μ. Και νομίζω ότι με τους περισσότερους από αυτούς τα πήγα μια χαρά. Αρα, δεν φοβάμαι και πιστεύω ότι μπορώ να παίξω πολύ καλά και κόντρα στους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ".

Τελικά ποιος είναι φαβορί σ' αυτό το φάιναλ φορ;

"Ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει η συζήτηση περί φαβορί και όλων αυτών. Δεν έχει νόημα. Εμείς θα πάμε στο Λονδίνο για να παίξουμε σκληρά και να κατακτήσουμε, αν μπορούμε βέβαια, το τρόπαιο. Ούτε τα μπάτζετ παίζουν μπάσκετ ούτε τίποτα άλλο. Το ξέρουμε ότι έχουμε χαμηλό μπάτζετ αλλά έχουμε και μεγάλο όνομα σαν ομάδα. Πάνω στο παρκέ λοιπόν θα φανούν όλα".

Ποιο είναι το πιο ισχυρό σας πλεονέκτημα;

"Η ταχύτητά μας και αυτό που εμείς στην Αμερική ονομάζουμε physical play. Eπίσης η επιθετικότητα είναι ένα στοιχείο που μας χαρακτηρίζει. Παίζουμε πλέον πολύ καιρό μαζί και αυτό μας έχει χαρίσει μία ωριμότητα. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε μεγάλη ένταση και αυτό μας κάνει πάρα πολύ δυνατούς".

Μπορείς να μας κάνει μία σύγκριση του περσινού με το φετινό Ολυμπιακό;

"Είναι δύσκολο να συγκρίνω τις δύο ομάδες. Πραγματικά στο μυαλό μου πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Θα πω ότι πέρυσι ήμασταν σε θέση να προκαλέσουμε έκπληξη σε όλο τον κόσμο. Φέτος όμως αρχίσαμε τη σεζόν ως πρωταθλητές Ευρώπης και δεν μπορούσαμε να εκπλήξουμε κανέναν. Φέτος επίσης έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σοβαρούς τραυματισμούς και αλλαγές παικτών, πράγματα που έκαναν την προσπάθειά μας πιο δύσκολη".

Τι ρόλο θα παίξει στον ημιτελικό το ζήτημα της ενέργειας;

"Οφείλουμε να έχουμε περισσότερη ενέργεια από την ΤΣΣΚΑ. Ετσι μόνο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που διαθέτει περισσότερα ύψη από μας. Αυτό και το σημείο-κλειδί που έχουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας. Αν βγάλουμε ενέργεια πάνω στο παρκέ, αυτομάτως πολλαπλασιάζουμε και τις πιθανότητές μας να επικρατήσουμε".

Ποιο είναι το μυστικό σου; Πως μπορείς να τα βάζεις με τέτοια συνέπεια με πιο ψηλούς αντιπάλους;

"Μακάρι να ήξερα ποιο είναι το μυστικό μου. Αν το ήξερα θα έγραφα βιβλίο, σου μιλάω ειλικρινά. Βγαίνω στο γήπεδο και προσπαθώ να παίξω στα όρια, όσο πιο σκληρά μπορώ. Κάποιες φορές πετυχαίνει, κάποιες όχι. Η συνταγή πάντως είναι αυτή. Βγες έξω να παίξεις στα όρια".

Τι θέλεις περισσότερο; Το ριπίτ στην Ευρωλίγκα ή στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Σαν επαγγελματίας αθλητής δεν θα ξεχωρίσω. Θα πω και τα δύο. Εγώ πάντως θα απογοητευτώ αν κάπου δεν τα καταφέρουμε. Οταν είσαι επαγγελματίας αθλητής σε ανταγωνιστικό επίπεδο κυνηγάς την κορυφή σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχεις. Οι τίτλοι είναι ο μεγάλος στόχος αυτής της δουλειάς".

Αν πάρετε το τρόπαιο στο Λονδίνο, θα διοργανώσεις πάρτι στις ΗΠΑ όπως πέρυσι;

"Σε διαβεβαιώ ότι το περσινό δεν το διοργάνωσα εγώ (γέλια). Ας είναι καλά οι φίλοι μου στην πατρίδα. Πέρα από την πλάκα τώρα, δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παραμείνω απολύτως συγκεντρωμένος στο στόχο της νίκης στον ημιτελικό. Οπως και οι συμπαίκτες μου δηλαδή. Ολα τα υπόλοιπα έπονται".

News 24/7

24MEDIA NETWORK