Απασφάλισε ο Γιαννακόπουλος: "Άντε γ..."

Η ενέργεια της Ευρωλίγκας να κινήσει νέα πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του σε μια ημέρα πένθους για την οικογένειά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όλη η επίσημη τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού.

Η νέα πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από το αρμόδιο όργανο της Ευρωλίγκας σε μια ημέρα που όλη η οικογένεια του πενθεί το χαμό του θείου του Κώστα προκάλεσε την (αναμενόμενη) αντίδρασή του.

Στη δήλωση που μοιράστηκε στα Μέσα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αν και δεν τον κατονομάζει, επειδή -όπως λέει στο περιβάλλον του- δεν θέλει ούτε το όνομά του να πει, αναφέρεται στον Τζόρντι Μπερτομέου, χρησιμοποιώντας δεύτερο ενικό και χαρακτηρισμούς όπως "μικρόψυχος" και "υπάνθρωπος".

Ολόκληρη η δήλωσή του:

"Την ώρα που από ολόκληρη την Ευρώπη λαμβάνουμε διαρκώς αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητήρια για το χαμό του Κώστα Γιαννακόπουλου, ενός εκ των θεμελίων λίθων του Παναθηναϊκού μας, την ώρα που η οικογένεια μας είναι βυθισμένη στο πένθος, εσύ αποδεικνύεις για μια ακόμη φορά πόσο μικρόψυχος είσαι.

Το έπραξες βεβαίως κι άλλες φορές. Όταν υπερασπίστηκα τα παιδιά μου, έναντι κάποιων που τα έβριζαν και τους έριχναν κατάρες. Ή όταν μοίρασες τη φωτογραφία μου στα γήπεδα της Ευρωλίγκα, σαν να επρόκειτο για σεσημασμένο δολοφόνο. Και τώρα, τη στιγμή που η οικογένεια μου θρηνεί, εσύ απλά συνεχίζεις την προσπάθεια για την εξόντωση του Παναθηναϊκού και εμού προσωπικά.

Μέχρι εδώ. Το μόνο που έχω να σου πω πλέον είναι «ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ». Μόνο αυτό. Τίποτα άλλο δεν σου αξίζει. 

Και ξεκαθαρίζω ότι αν τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωλίγκας δεν αποφασίσουν ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν σέβεται θεσμούς όπως η οικογένεια, που δεν σέβεται ούτε καν το πένθος του άλλου, να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με εμάς, πόσο μάλλον δε να διοικεί τη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει και δεν θα έχει θέση σε αυτή την παρωδία.

Ο αθλητισμός στηρίζεται σε ανθρώπους. Και εσύ δεν θυμίζεις πια σε τίποτα άνθρωπο".