Ό,τι δεν έκανε ο Παπαπέτρου για τον Παναθηναϊκό το έκανε ο Λούτσιτς για την Μπάγερν

Το μοιραίο λάθος του Γκιστ σφράγισε την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μόναχο. Είχε προηγηθεί η 'ήττα' του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς.

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Three is a magic number. Υποδηλώνει, σύμφωνα με τους 'αριθμολάγνους', κίνηση και δράση. Κίνηση και δράση που διέθετε σε απόλυτη ισορροπία ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Κίνηση και δράση που έλειψαν από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Τα δύο βασικά '3άρια' των Μπάγερν και Παναθηναϊκού που σημάδεψαν τον αγώνα στο Μόναχο.

Την ίδια στιγμή που ο 29χρονος Σέρβος φόργουορντ αφέθηκε, ολομόναχος, να σκοράρει για το 80-77 (στα 9'' πριν από τη λήξη) και στα 5'' έκλεβε την μπάλα στην πάσα του Γκιστ προς τον Λάνγκφορντ, αφαιρούσε από τον Παναθηναϊκό την τελευταία ευκαιρία του για το διπλό και σφράγιζε με 80-79 τη νίκη της Μπάγερν (όπως τέτοια εποχή το 2014), ο Έλληνας φόργουορντ ήταν στον 'πράσινο' πάγκο με 5 φάουλ. Δρόμοι παράλληλοι, βίοι αντίθετοι.

Σε μια μάχη λαθών (17-17) στη διάρκεια της οποίας η μία ομάδα κυνηγούσε την άλλη, χωρίς σταθερές και σημεία αναφοράς, ο Λούτσιτς έκανε τη διαφορά στα 28'09'' που έμεινε στο παρκέ. Ο Παπαπέτρου έπαιξε μόλις 16'21'' δίχως συμβολή. Θα έπαιζε -μάλλον- λιγότερα, αν ο Ματ Λοτζέσκι δεν ένιωθε ενοχλήσεις στη γάμπα, με συνέπεια να μην χρησιμοποιηθεί δευτερόλεπτο στο β' μισό του αγώνα.

Από το 6'50'' η πιο 'βαρβάτη' και πολυδιαφημισμένη καλοκαιρινή κίνηση του Παναθηναϊκού, δεδομένης της 5ετούς παρουσίας στον Ολυμπιακό, ήταν επί της ουσίας εκτός αγώνα. Απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Εξέλιξη που μετέβαλε αυτομάτως τις ισορροπίες, ασχέτως αν ο Μήτογλου ήταν πολύ ουσιαστικός.

Τα τρία φάουλ που χρεώθηκε ήταν όλα πάνω στον προσωπικό αντίπαλό του: στον Λούτσιτς φυσικά. Κι αν μετά το δεύτερο στα 2'30'' ο Παπαπέτρου έκανε νόημα πως μένει στο παρκέ, στο τρίτο έφυγε μόνος. Είχε παίξει τη ζαριά του και είχε φέρει 'ασόδυο'.

Μέχρι τότε ο Σέρβος ήταν επιθετικά στο... 0. Τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους, αφού ποτέ δεν βρήκε απέναντί του ένα κορμί αντίστοιχων κυβικών. Το γεγονός πως ήταν ο τρίτος σκόρερ των Βαυαρών (πίσω από τον Τζέντοβιτς των 19 πόντων και τον 'ζημιάρη' Μπάρτελ των 12) δεν αφαίρεσε τίποτα από τη σημαντικότητά του. Ήταν μάλιστα ο πιο... παραγωγικός της ομάδας του Ράντονιτς. Πρωτεύοντας με 19 στο index, καθώς ευστόχησε σ' όλα τα δίποντα που εκτέλεσε (4/4) χάνοντας μονάχα ένα σουτ τριών πόντων, ήταν πρώτος ριμπάουντερ με 5 αμυντικά και έκλεψε τρεις φορές την μπάλα (4 κλεψίματα είχε ο Γιόβιτς).

Φθορά για το 'τριφύλλι' κάθε ενέργειά του, σαν να μην είχε εντοπιστεί στο σκάουτινγκ η διαρκής κίνησή του μακριά από την μπάλα, ο τρόπος που παλεύει να ξεμαρκαριστεί. Όπως ακριβώς συνέβη στη φάση που ο Αντετοκούνμπο χάθηκε πίσω από τα σκριν και ο Λούτσιτς έμεινε ελεύθερος να σκοράρει. Απ' αλλού το περίμενε, απ' αλλού του 'ρθε!

Η... απόσταση εμπειριών του Παπαπέτρου από τον Σέρβο, που πρωτόπαιξε στην Euroleague με την Παρτιζάν πριν από 9 χρόνια και επανεμφανίστηκε με τη Βαλένθια, είναι 70 παιχνίδια. Στης Τρίτης δεν μέτρησε ουδόλως. Αντιθέτως ο Παπαπέτρου ήταν αυτός που απείχε... 20 βαθμούς συνεισφοράς. Ήταν ο μοναδικός εκ των 11 παικτών που χρησιμοποίησε ο Τσάβι Πασκουάλ με αρνητικό πρόσημο (-1) και ο μοναδικός με λιγότερους από 3 πόντους (όσους είχε ο Τόμας).

Μια συνέχεια της εμφάνισής του απέναντι στη Μακάμπι. Μέχρι τώρα τον 'πνίγει' στο λαιμό το άγχος. Η πίεση για επιβεβαίωση τον οδηγεί σε αχρείαστες υπερπροσπάθειες. Η επόμενη ευκαιρία απελευθέρωσης το εντός έδρας ματς με την Γκραν Κανάρια, την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Όπως και του Παναθηναϊκού να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο. Γιατί εκτός συνόρων δεν έκανε καλή αρχή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK