Λοτζέσκι στο Contra.gr: "Του χρόνου θα πάρουμε την Ευρωλίγκα"

Το πρώτο πρωτάθλημα είναι και το πιο γλυκό για τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος μιλώντας στο Contra.gr έκανε ένα μίνι απολογισμό μιας άκρως επιτυχημένης για τον Ολυμπιακό σεζόν.

Ο Ματ Λοτζέσκι δεν το κουνάει από τον Ολυμπιακό. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικάνος σουτέρ στο Contra.gr μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μίλησε όχι μόνο για το παρόν αλλά και το μέλλον, βάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Η συνέντευξή του Ματ Λοτζέσκι στο Contra.gr

Ματ, στη δεύτερη χρονιά σου ήρθε η στιγμή για το πρώτο πρωτάθλημα. Πώς αισθάνεσαι ως πρωταθλητής;

"Είναι ένα σπουδαίο, μοναδικό συναίσθημα. Είναι η πρώτη μου φορά με τον Ολυμπιακό και νιώθω εξαιρετικά. Γιατί το αξίζαμε για όλη τη δουλειά που κάναμε στη διάρκεια της σεζόν. Αποδείξαμε σε αυτά τα ματς ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα".

Περίμενες το 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό;

"Δεν ήξερα ότι θα εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που ήξερα ήταν ότι έχουμε το πλεονέκτημα και ότι στην έδρα μας θα κερδίσουμε. Μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο ιδίως στα πλέι οφ, και τα καταφέραμε δείχνοντας ότι είμαστε πιο δεμένο σύνολο".

 

Οι παράγοντες που κατά τη γνώμη σου έκριναν τους τελικούς;

"Ήταν ομαδική η δουλειά που κάναμε. Διαθέτουμε εξαιρετική ομάδα και όλοι έχουν μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες και παίζουμε καλά όλοι μαζί. Μπορεί να μην είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά παίζουμε σαν να είμαστε".

Τόσα πολλά άλλαξαν στην ομάδα από εκείνο το παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό;

"Χάσαμε ένα παιχνίδι που έπρεπε να έχουμε πάρει, αλλά η αντίδρασή μας έκτοτε ήταν πολύ καλή. Παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ και διαχειριστήκαμε την πίεση, κάτι που δεν είχαμε κάνει τότε, χάνοντας το προβάδισμα".

Του χρόνου θα είσαι εδώ;

"Θα επιστρέψω, να είστε σίγουροι. Θα φύγω μόνο για τρεις εβδομάδες και μετά θα επιστρέψω στις 15 Ιουλίου. Στόχος μας είναι να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά στην Ευρωλίγκα, να επιστρέψουμε στο Final-4 και να κατακτήσουμε το τρόπαιο".