Ο Πασκουάλ δικαιολόγησε τις... μηδέν ασίστ στο δεύτερο ημίχρονο

Παράδοξο αν μη τι άλλο το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε 16 συνολικά ασίστ, αλλά καμία στο δεύτερο μισό. Ο προπονητής του εξηγήθηκε.

Αν κάποιος δεν είδε το ματς με την ΑΕΚ και διαβάσει το στατιστικό, θα δει πως ο Παναθηναϊκός είχε 16 τελικές πάσες. Όχι πάρα πολλές, μα όχι και λίγες.

Μόνο που όλες τους κατεγράφησαν στο πρώτο ημίχρονο. Οι 10 στην πρώτη περίοδο (6 ο Καλάθης) και οι υπόλοιπες 6 στη δεύτερη. Από 'κει και πέρα τίποτα.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο στοιχείο.

Από τη μία το γεγονός πως ο Καλάθης έγινε σκόρερ στην τρίτη περίοδο και από την άλλη το γεγονός πως δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στην τέταρτη, επηρέασαν την επιθετική λειτουργία των πρασίνων.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε παρατηρήσει ότι η ομάδα του δεν είχε τελική πάσα στο δεύτερο μισό του αγώνα. Βρήκε όμως την εξήγηση. 

"Μου προκαλεί έκπληξη. Δεν γνώριζα το συγκεκριμένο στατιστικό, αλλά αν ισχύει είναι επειδή έχουμε πολλά λάθη σε αιφνιδιασμούς και σε τελική πάσα. Όταν ήμασταν ένας με ένας, χάσαμε αρκετά σουτ κοντά στο καλάθι", τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου, αφού είχε δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του για το γεγονός πως έπαιξαν "πολύ σοβαρά, με πολύ καλή συγκέντρωση και πρακτικά ήταν για 40 λεπτά στο ίδιο επίπεδο".