Ο Παπαγιάννης τήρησε την υπόσχέση του: 10 σημειώσεις από την 20η αγωνιστική

Η πορεία του Γιώργου Παπαγιάννη από τα τρία φάουλ με τον Άρη ως το 16-16 απέναντι στον Κολοσσό, τα... 15 τρίποντα που 'ψάχνει' ο Ολυμπιακός απέναντι στον Σάρας και η δεύτερη νιότη του Ματσιούλις. Οι 10 σημειώσεις από τα ματς τριημέρου.

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η 20η αγωνιστική ήταν διδακτική. Για το χειροπιαστό αποτέλεσμα που είναι πιθανό να αποφέρει η εντατική δουλειά ενός παίκτη που βρισκόταν, σωματικά και ψυχολογικά, στο ναδίρ (Παπαγιάννης), για το πόσο μετράει η εμπειρία - ποιότητα - κλάση μιας φιγούρας σ' ένα πρωτάθλημα που στερείται προσωπικοτήτων (Ματσιούλις) και για το τι μπορεί να συμβεί εφόσον μια ομάδα ευστοχήσει στα πρώτα 3-4 ελεύθερα σουτ απ' έξω (Ολυμπιακός) ή πώς πέφτει στην παγίδα μια άλλη που σπαταλάει τις βολές σαν ποπ κορν που πέφτουν στο πάτωμα του σινεμά (Άρης).

Ας δούμε τι συνέβη στα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής.

10.

Θες να συμφωνήσουμε πως ο Άρης έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη γενικότερη αντιμετώπισε της διαιτησίας; Ας το δεχτούμε. Ταυτόχρονα όμως ως ομάδα έχει κερδίσει 469 φάουλ, όσα δεν έχει κερδίσει η ΑΕΚ, το Περιστέρι ή ο Προμηθέας και οι παίκτες του έχουν πάει στις βολές 382 φορές σε 20 παιχνίδια - 19 ανά αγώνα. Σε πόσες έχουν ευστοχήσει; Σε 225. Ούτε το 60% αγγίζουν! Μόνο με τον ΠΑΟΚ μέτρησαν 13/26. Πώς να υπερβούν τους 58 πόντους. Πώς να νικήσουν κι ας είχαν 15 επιθετικά ριμπάουντ και 10 περισσότερα στο σύνολο.

9.

Ο Ήφαιστος έχει κερδίσει πολλούς φαν με τον τρόπο που μετα-χειρίζεται το προϊόν που λέγεται μπάσκετ. Βέβαια για να μεγαλώσει θα πρέπει να μάθει να δια-χείζεται παιχνίδια με τους ισχυρούς της χώρας. Παρά τις 18 περισσότερες βολές, οι νησιώτες ηττήθηκαν 87-74 από την ΑΕΚ σπαταλώντας 13 σουτ από τη γραμμή και άλλα 16 τρίποντα (2/18).

8.

Ο Πανιώνιος γνώριζε πως το Ρέθυμνο είχε ηττηθεί στο Χολαργό και ότι ο Κολοσσός έπαιζε στο ΟΑΚΑ, άρα θα έχανε, με αποτέλεσμα το +2 από τον υποβιβασμό, πριν ταξιδέψει στη Ρόδο, να μην απειλείται. Η εικόνα παράδοσης παρόλα αυτά κατά το δεύτερο ημίχρονο δεν αρμόζει σε ομάδα που θέλει να μένει σε εγρήγορση, διότι είναι πιθανόν να γυρίσει μπούμερανγκ, τη στιγμή που το πρόγραμμα των 'κυανέρυθρων' είναι απαιτητικό ως τη λήξη της κανονικής περιόδου.

7.

Το σαββατιάτικο 62-58 επί του Άρη στο Παλέ δεν κρύβει τη σκόνη κάτω από το χαλί. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αγωνιστικά ζητήματα που παλεύει ν' αντιπαρέλθει με αντιπερισπασμό. Η άμυνα είναι το αντίδοτο για την εποχή, σε 19 λάθη υποχρέωσε τους 'κίτρινους', αλλά δεν θα του επιτρέψει να φτάσει μακριά, αν δεν ανακτήσει γρήγορα την ισορροπία που τον χαρακτήριζε..

6.

Σε ποια ομάδα θα παίζει του χρόνου ο Οκτάβιους Έλις; Δεν είναι οι 35 πόντοι και τα 13 ριμπάουντ του Αμερικάνου σέντερ, προσπαθώντας μόνος να νικήσει το όρνιο που έτρωγε τις σάρκες του Προμηθέα. Είναι η γενικότερη παρουσία του 26χρονου στη σεζόν με 10.4 πόντους από 70% στα δίποντα και 5.8 ριμπάουντ. Το Σινσινάτι βγάζει σταθερά καλούς παίκτες.

5.

Προ 2 εβδομάδων σημειώναμε το σοβαρό πρόβλημα του Χολαργού στη δημιουργία. Από τότε δεν άλλαξε κάτι, αφού παρέμεινε στις 12.55 τελικές ανά αγώνα. Η άμυνά του βέβαια παραμένει 'μπετό', η τέταρτη καλύτερη του πρωταθλήματος (μετά από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη) κι αυτή που του χάρισε το 66-61 επί του Ρεθύμνου. Lykogiannis' rules.

4.

Το Λαύριο διαθέτει τον Λαμπ, τον Μπιούφορντ, τον Νίξον και τον Μιλόσεβιτς. Ξένους που θα στέκονταν σε ομάδες με διαφορετικούς, πιο υψηλούς στόχους, στο πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα ωστόσο είναι φτιαγμένη να στηρίζεται στα Ελληνόπουλα. Τον Λούντζη και τον Κακλαμανάκη, τον Κουζέλογου, κάποια στιγμή στον Χαραλαμπόπουλο. Αυτοί οι 4 είχαν 41 από τους 83 πόντους στην ευρεία νίκη επί του Περιστερίου. Ο πρώτος μάλιστα συνέχισε έχοντας 11.7 πόντους στα τελευταία 6 παιχνίδια.

3.

Ο Ολυμπιακός των 8.2 εύστοχων τριπόντων ανά ματς στη Basket League σχεδόν διπλασίασε την παραγωγικότητά του στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. 15 φορές βρήκαν στόχο οι 'ερυθρόλευκοι', άνευ μάλιστα Στρέλνιεκς και Σπανούλη, αριθμός που αποτελεί οδηγό για τη μάχη που ακολουθεί με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, μια μάχη που κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι βέβαιο πως θα δώσει το σουτ σε μια ομάδα που έχει μεν 35.7% πίσω από τη γραμμή στη Euroleague, αλλά έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της. Αν μπουν τα πρώτα ελεύθερα, η ελληνική ομάδα θα ορίσει τη μοίρα της.

2.

Κλεισμένα 34 πλέον ο Γιόνας Ματσιούλις, από τις 2 του περασμένου Φλεβάρη. Στα μάτια μας μοιάζει παιδαρέλι, σαν να ζει μια δεύτερη νιότη ο Λιθουανός φόργουορντ της ΑΕΚ, διότι γνωρίζει πως να κουμαντάρει το κορμί και την ενέργειά του. Ο β' γύρος που κάνει στην Ελλάδα είναι συγκλονιστικός. Το Σάββατο απέναντι στον Ήφαιστο είχε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα και 4 ριμπάουντ. Συνολικά από τη 14η ως την 20η αγωνιστική μετράει 15.5 πόντους με 16/25 τρίποντα και 5.3 ριμπάουντ. Δεύτερη νεότητα.

1.

Στις 15 του Οκτώβρη ο 'βαρύς' και άκαμπτος Γιώργος Παπαγιάννης αδυνατούσε ν' ανταπεξέλθει αμυντικά στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη υποπτίοντας σε τρία φάουλ πριν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο του αγώνα. Στις 7 του Γενάρη, κι αφού ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε αλλάξει προπονητή, υποστήριζε πως "θα είμαι σύντομα αυτός που πρέπει". Στις 7 του Μάρτη ο Ρικ Πιτίνο τον τοποθετούσε στους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης. Στις 25 ο Μεγαρίτης σέντερ είχε 16 πόντους και 16 ριμπάουντ σε λιγότερα από 20 λεπτά συμμετοχής. Το δικό του step up που θα 'λεγε ο κόουτς του 'τριφυλλιού', αντικρίζοντας την πρόοδο ενός παίκτη που πριν από 5 μήνες δυσκολευόταν να σταθεί στο παρκέ και πλέον αποτελεί κομμάτι της 'πράσινης ανάπτυξης'.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK