Επίθεση κατά Ικάρου από τον Εσπερο

Πυρ κατά ριπάς εξαπέλυσε το Σάββατο ο Εσπερος κατά του Ικαρου για την ακύρωση της συγχώνευσης των δύο συλλόγων που οδήγησε σε οριστικό διαζύγιο.

Αναλυτικά

Η περυσινή ενωτική προσπάθεια στον χώρο της καλαθοσφαίρισης της πόλης, που οδήγησε στις επιτυχίες των ομάδων μπάσκετ ανδρών, εφήβων και παίδων του ΙΚΑΡΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ, δεν υπάρχει πια. Θυσιάστηκε στον βωμό του υπέρμετρου εγωισμού κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι, μετακομίζοντας στην Καλλιθέα μόλις προ τριετίας, επιχείρησαν συστηματικά να διαγράψουν την αθλητική ιστορία της πόλης, που μετράει αρκετές δεκαετίες πριν από την εδώ άφιξή τους.

Οι προερχόμενοι από τον ΕΣΠΕΡΟ, αν και ιδιαίτερα ενοχλημένοι στη διάρκεια της χρονιάς από συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για τη διάσωση της ενότητας έστω και την ύστατη στιγμή. Ακόμα και στην τελευταία γενική συνέλευση του ενιαίου συλλόγου στις 16 Ιουνίου 2010 τα προερχόμενα από τον ΕΣΠΕΡΟ μέλη καταψήφισαν ομόφωνα τις πονηρές και παράνομες προτάσεις της άλλης πλευράς, που ουσιαστικά μεθόδευαν την υφαρπαγή του τμήματος μπάσκετ του ΕΣΠΕΡΟΥ.

Η λύση που προτάθηκε δεν εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της 16ης Ιουνίου και ελπίσαμε όλοι ότιαποφεύχθηκε η διάσπαση. Μάταια όμως! Την επομένη ακριβώς ημέρα, στις 17 Ιουνίου 2010, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, οι κκ. Γ. Σαραντής (συνεταίρος του κ. Δ. Αγγελόπουλου, προερχόμενος από τον ΙΚΑΡΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ) και Κ. Τσιβιλτίδης (προερχόμενος από την ΑΕΚΤ) αντίστοιχα, ζήτησαν με επιστολή τους προς την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης την ακύρωση της συγχώνευσης, σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης, που έκανε δεκτή την από 5 Αυγούστου 2009 (δηλαδή δύο μόλις μήνες μετά τη συγχώνευση!) προσφυγή τεσσάρων ετεροδημοτών, μελών της ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, κατοίκων Μπραχαμίου, Δάφνης, Νέας Σμύρνης και Κηφισιάς αντίστοιχα, στενών συνεργατών του κ. Δ. Αγγελόπουλου.

Το Πρωτοδικείο στις 6 Μαϊου 2010 έκανε δεκτή την προσφυγή και ακύρωσε την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ της 15ης Μαϊου 2009, η οποία είχε εγκρίνει τη συγχώνευση! Η διοίκηση της ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ άφησε τη δικαστική απόφαση να τελεσιδικήσει, αφού δεν άσκησε έφεση μέσα στη νόμιμη προθεσμία των τριάντα (30) ημερών. Και όχι μόνο ! Παρότι είχε επισήμως παραλάβει μέσω δικαστικού επιμελητή την απόφαση αυτή στις 13 Μαϊου 2010, απέκρυψε την ύπαρξή της από τη Γενική Συνέλευση της 16ης Ιουνίου, εξαπατώντας τα μέλη του συλλόγου με προτάσεις για «συναινετικό διαζύγιο», παρότιγνώριζε, αυτή και μόνο αυτή, ότι η συγχώνευση είχε ήδη ακυρωθεί με δικαστική απόφαση, για την οποία η διοίκηση της ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ φέρει ακέραια την ευθύνη.

Αγαπητοί φίλοι,

Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ύστερα από το παραπάνω αίτημα της ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ της 17ης Ιουνίου 2010, εξέδωσε στις 21 Ιουνίου διαπιστωτική πράξη, ότι συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις ακύρωσης της συγχώνευσης. Η Ομοσπονδία λοιπόν «διαπίστωσε», ότι την 1η θέση του πρωταθλήματος Α2? Εθνικής κατηγορίας 2009-10 καταλαμβάνει ΟΧΙ η ομάδα μπάσκετ Π.Ο. ΙΚΑΡΟΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, που αγωνίστηκε ΚΑΙ στους ΤΡΙΑΝΤΑ (30) αγώνες του πρωταθλήματος αυτού, αλλά η ομάδα μπάσκετ Α.Ε. ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, που ΔΕΝ εμφανίστηκε στους αγωνιστικούς χώρους την περίοδο 2009-10 ! Διαπίστωσε επίσης, ότι η ομάδα μπάσκετ του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ εντάσσεται στην κατηγορία που ανήκε πριν τη συγχώνευση !

Οι υπεύθυνοι για τον «εμφύλιο πόλεμο» στον οποίον ασκόπως οδηγείται ο αθλητισμός της Καλλιθέας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι υπεύθυνοι για τη συστηματική εξαπάτηση των μελών του συλλόγου ακόμα και μέσα στη γενική συνέλευση, ας τρέξουν να κρυφτούν.

Οι δημοτικές αρχές της Καλλιθέας, πρέπει να αντιδράσουν στην προσπάθεια καταπάτησης κάθε έννοιας ήθους, νομιμότητας, ανιδιοτέλειας και συμπεριφοράς, απέναντι δηλαδή στις βασικές αρχές που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον αθλητισμό και μάλιστα τον ερασιτεχνικό σωματειακό.

Αγαπητοί φίλοι,

Κάποιοι νομίζουν ότι οι Εσπεριώτες, που κρατάμε ψηλά το αστέρι της Καλλιθέας από τη μέρα που αυτό εμφανίστηκε στο αθλητικό στερέωμα πριν 67 χρόνια στις 15 Ιουνίου 1943, μέσα στις μαύρες μέρες της Γερμανικής Κατοχής, θα υποχρεωθούμε με ευθύνη των υποτιθέμενων φίλων και συνεργατών μας της ΑΕ ΙΚΑΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ να προχωρήσουμε μόνοι.

Μόνοι; Όχι βέβαια ! Στις πλάτες μας κουβαλάμε ολόκληρη την αθλητική ιστορία της Καλλιθέας και στηριζόμαστε σε ολόκληρο τον Καλλιθεάτικο λαό. Μαζί θα οδηγήσουμε και πάλι τον ΕΣΠΕΡΟ ψηλά, ματαιώνοντας τα σχέδια των αδίστακτων καιροσκόπων.

Οι φίλοι του ΕΣΠΕΡΟΥ

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!