Αυλαία για το μεγαλύτερο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρώπης

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 13/6 το φετινό Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ "Νίκος Γκάλης" του ΕΚΑ, με εκδήλωση στο Κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα που αριθμεί 28 χρόνια ανελλιπούς και αδιάκοπης παρουσίας έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, καθώς στις τάξεις του εντάσσονται 100 και πλέον ομάδες εταιρειών, οργανισμών και φορέων, ανδρών και γυναικών, ενώ με τις δράσεις του έχει προφέρει σημαντικό και ουσιαστικό κοινωνικό έργο σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αξιοσημείωτη είναι η ένταξη στο Πρωτάθλημα και η συμμετοχή ομάδων όπως η ομάδα των παιδιών της Κοινότητας Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και των παιδιών με αυτισμό και νοητική υστέρηση της Ανοιχτής Αγκαλιάς, που ενώ αρχικά συγκροτούσαν σύνολα από τρακαρισμένα παιδιά, στην πορεία των χρόνων εξελίχθηκαν σε άκρως ανταγωνιστικές ομάδες, που αγωνίστηκαν επί ίσοις όροις με τις υπόλοιπες, πράγμα το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην κοινωνική επανένταξή τους.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος με τα πολύ γνωστά μέλη του αντιλαμβανόμενος όλη τη δυναμική που έχει προκύψει από όλη αυτή την προσπάθεια , συνδράμει στις προσπάθειες του εν λόγω φορέα και θα δώσει αύριο το παρόν στο παρκέ του ΟΑΚΑ στα πλαίσια τη τελετής λήξης, συμμετέχοντας σε φιλικό αγώνα που θα δώσει με μικτή ομάδα από τους καλύτερους παίκτες του Πρωταθλήματος.

Έτσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξαναπαρακολουθήσει σε δράση παίκτες όπως ο Ρεντζιάς, Μπουντουρης, Χριστοδούλου, Καμπούρης, Γαλακτερός , Τσαρτσαρής και πολλοί άλλοι, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να διεκδικήσουν πολλά δώρα.

 

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!