Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και διπλών συμβολαίων ομάδας μπάσκετ

Πρόκειται για υπόθεση που μετά από σχετικές καταγγελίες διερευνούσε ο οικονομικός εισαγγελέας που έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να συλλέξει στοιχεία. Η έρευνα κράτησε περίπου έναν χρόνο και τα αποτελέσματά της είναι καταπέλτης για την συγκεκριμένη ομάδα και τρεις παίκτες της.

Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και διπλών συμβολαίων ομάδας μπάσκετ

Καταπέλτης είναι το πόρισμα έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και διπλών συμβολαίων μίας από τις μεγαλύτερες ομάδας μπάσκετ της χώρας και τριών πασίγνωστων παικτών της, που διενεργήθηκε τον τελευταίο έναν χρόνο, ύστερα από σχετική παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Η έρευνα για την οποία δόθηκε η εντολή από την οικονομική εισαγγελία, έγινε προς διασταύρωση φορολογικών παραβάσεων για τα οποία είχε στοιχεία η εισαγγελία σε βάρος γνωστής ΚΑΕ και τριών εξίσου γνωστών αθλητών της.

Κατά την έρευνα αυτή που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο και εξετάστηκαν οι εμπλεκόμενοι αλλά και έγινε αντιπαραβολή των όσων υποστήριξαν οι νομικοί τους εκπρόσωποι με όσα προέκυψαν από την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, διαπιστώθηκε πως οι τρεις αυτοί αθλητές της ομάδας μπάσκετ είχαν συνάψει «διπλά συμβόλαια» και είχε τελεστεί εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Εν ολίγοις, άλλα ποσά εμφάνιζαν επισήμως και άλλα προέκυπτε από τις έρευνες πως είχαν εισπράξει και μάλιστα κατά πολύ… πολλαπλάσια, αφού οι διαφορές ήταν της τάξεως των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Κατόπιν όλων αυτών, συντάχθηκε η σχετική δικογραφία, η οποία παραδόθηκε πριν δύο μήνες πίσω στον Οικονομικό Εισαγγελέα που είχε δώσει την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας, καθώς επίσης παραδόθηκε αντίγραφο του διαβιβαστικού στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ΔΟΥ για να επιβάλλουν τα σχετικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Πηγή: News247

News 24/7

24MEDIA NETWORK