Βασιλακόπουλος: "Δεν είπα ότι φοβάμαι τη μειονότητα, παρερμηνεύτηκε"

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα της δήλωσης που έκανε για τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ξάνθη. Τι δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3

Για παρερμηνεία των δηλώσεων που αφορούσαν τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης έκανε λόγο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport 24 Radio 103.3, έβαλε κατά εκείνων που άδραξαν την ευκαιρία να τον χλευάσουν και εξήγησε τι έχει συμβεί με τον τελικό του Κυπέλλου, αν δηλαδή θα διεξαχθεί στη Λάρισα ή στην Αθήνα.

Τόνισε χαρακτηριστικά: "Κατ' αρχήν, πρέπει να σας πω ότι δεν έχω υποστεί άνοια, το μυαλό μου δουλεύει ακόμη πάρα πολύ καλά!

Δεν είπα ότι φοβήθηκα την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά το αντίθετο. Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν. Εκτοξεύθηκαν ύβρεις, αλλά δεν θα ακολουθήσω.

Είπα ότι η παρουσία των δυο στρατών, σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την αντιπαλότητά τους, αλλά και στη μουσουλμανική μειονότητα. Μίλησα υπέρ της πόλης, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Έγινε μια σύσκεψη στην οποία οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να διεξαχθεί το παιχνίδι στη Λάρισα, εφ' όσον η Αστυνομία διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αυτή ήταν η απόφαση, αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Περιμένουμε ένα έγγραφο από την Αστυνομία, βεβαίως.

Από εκεί και πέρα, ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του δημόσια. Και μιλάω βεβαίως για την Αστυνομία, αυτή είναι υπεύθυνη για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Ήδη αναφέρθηκαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αυτά, ας τα πουν δημόσια και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό ζητάμε. Το Στρατηγείο της Αστυνομίας μάς είπε πως κατάλληλος τόπος είναι η Αθήνα, αλλά δέχθηκε την πρόταση του Άρη για τη Λάρισα. Δεν γίνεται να διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις.

Δεν γίνεται να καθοριστεί εξ αρχής το γήπεδο του αγώνα, διότι αν αποφασιστεί η Καλαμάτα και στον Τελικό φτάσουν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, θα είναι αστείο. Πως να προκαθορίσουμε δηλαδή την πόλη με όλα αυτά που γίνονται; Η ελληνική κοινωνία έχει λάθος συμπεριφορά. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό, δεν είναι αθλητικό. Εκεί να στρέψετε τους προβολείς και το ενδιαφέρον σας.

Δεν προσβάλλω κανέναν, ίσα ίσα που εγώ υπερασπίστηκα την Ξάνθη. Δεν ήθελα να γίνουν ζημιές στην πόλη από τους χούλιγκανς. Περιμένω από την Παρασκευή την Αστυνομία. Θέλουμε να γίνει ο αγώνας στη Λάρισα. Αν δεν μπορεί αυτό να συμβεί, τότε ο Τελικός θα γίνει στην Αθήνα. Ας αναλάβουν οι αρχές επιτέλους τις ευθύνες τους".

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, η απόφαση για το που θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να παρθεί και να ανακοινωθεί "ανά πάσα στιγμή", ενώ στο θέμα του προπονητή της εθνικής ομάδας αρκέστηκε να πει πως "θα υπάρξει εξέλιξη εντός της άνοιξης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βασιλακόπουλος: "Φοβηθήκαμε την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη"