Ο Joel Embiid έχει 'πλάσει' στο μυαλό του τον μεγάλο εχθρό του

Ούτε μύγα στο σπαθί του σηκώνει ο Joel Embiid όταν επιχειρούν να τον συγκρίνουν με τον επόμενο κορυφαίο ψηλό του ΝΒΑ, τον Ayton. Η απάντησή του γεννάει μια προσωπική κόντρα από τα παλιά.

Philadelphia 76ers' Joel Embiid (21) reacts after scoring during the second half of Game 3 of a first-round NBA basketball playoff series against the Miami Heat, Thursday, April 19, 2018, in Miami. The 76ers won 128-108. (AP Photo/Lynne Sladky)
Ζοέλ Εμπίντ AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Το παλιό ΝΒΑ το 'ορθόδοξο' θα το θυμάσαι με νοσταλγία όχι μόνο για τους αμέτρητους σταρς. Θα το θυμάσαι γιατί οι δικές τους έριδες 'πασπάλιζαν' με γενναίες δόσεις ίντριγκας το ήδη γευστικό περιεχόμενο. Όλος αυτός ο μύθος γύρω από τη rivarly του Earvin 'Magic' Johnson με τον Larry Bird, η αντίστοιχη του Michael Jordan με τον Isiah Thomas στην ανατολική πλευρά μόνο καλό (αποδείχθηκε πως) έκανε στην 'εκτόξευση' της λίγκας, μιας και το κοινό 'ψοφάει' για αίμα.

Χρόνο με το χρόνο αυτό εκλείπει. Αστέρια πάντα θα υπάρχουν, ίσως μάλιστα πιο ολοκληρωμένα ως παίκτες από τους 'προγόνους' τους. Επειδή όμως όσοι μπαίνουν στη λίγκα επιλέγουν να λειτουργούν κυρίως με τους κανόνες του 'savoir vivre', σαν κάτι να λείπει. Το αλατοπίπερο...

Θα βρεις βέβαια κάποιους, λίγους, που έχουν για πρότυπα τον αθυρόστομο Charles Barkley ή τον Gary Payton. Τον εξής έναν σίγουρα: Joel Hans Embiid γράφει η ταυτότητά του και αγωνίζεται στους 'wanna be πρωταθλητές' Sixers. Ο 24χρονος Καμερουνέζος είναι μια σύγχρονη μορφή trash talker, φιγούρας που 'ρέπει' προς την... ίντριγκα. Θέλει να φτιάχνει 'εχθρούς' και 'τρέφεται' απ' αυτό. Δεν μετράει τα λόγια του, αφήνει τις σκέψεις του να γίνουν λέξεις, είναι αυθόρμητος.

Αν θυμάσαι ήταν από τους πρώτους που είχαν καυτηριάσει, με ιδιαίτερο χιούμορ, την εκλογή Trumb στην προεδρία των ΗΠΑ.

Άλλοι τον λένε αλαζόνα. Μα ποιος μεγάλος σταρ δεν υπήρξε τέτοιος.

Ποιον έχει 'διαλέξει' γι' αντίπαλο χωρίς αυτός να έχει παίξει ούτε ματς στο ΝΒΑ; Τον De Deandre Ayton. Τον 20χρονο σέντερ που οι Phoenix Suns έκαναν ντραφτ στο Νο1. Ο Embiid έχει αντιληφθεί πως απειλείται η... φήμη του, τη στιγμή που ο ίδιος έχει δηλώσει ορθά κοφτά ότι θέλει να είναι ο επόμενος MVP.

Το κατάλαβε από την ημέρα της διαδικασίας της 21ης Ιουνίου στο "Barclays Center" του Brooklyn. Τότε δεν κρατήθηκε και ζήτησε " να μην συγκρίνετε με τον Ayton. Εγώ παίζω άμυνα".

Την Παρασκευή επανήλθε. Ναι μεν παραδέχθηκε πως "θα είναι καλός", αλλά γρήγορα απέκρουσε οποιαδήποτε προσπάθεια που γίνεται να τοποθετήσουν τους δύο στο ίδιο level.

" Εγώ παίζω στις δυο πλευρές. Νομίζω πως είμαι ένας καλός επιθετικός και αμυντικός ταυτόχρονα. Τα καταφέρνω τόσο στη μια όσο και στην άλλη πλευρά του παρκέ. Τον είδα να παίζει και έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Έχει την προοπτική. Μόνο που θα φάει πολύ ξύλο μέσα στη χρονιά", ισχυρίστηκε.

Μόλις το Sixers-Suns της 19ης Νοεμβρίου έγινε από τα πιο fun to watch ματς της κανονικής περιόδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK