Μπάρκλεϊ για Μαλόουν: "Τον αποκαλούσα πατέρα"

Με αφορμή τον ξαφνικό χαμό του θρύλου του NBA, Μόουζες Μαλόουν, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ μίλησε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και αποκάλυψε πως o παλαίμαχος σέντερ είχε τεράστια επιρροή στην καριέρα του, ενώ τον αποκαλούσε πατέρα.

Μπάρκλεϊ για Μαλόουν: "Τον αποκαλούσα πατέρα"

Σε πένθος βυθίστηκε ο κόσμος του μπάσκετ στο άκουσμα του θανάτου του Μόουζες Μαλόουν, ενός εκ των κορυφαίων ψηλών στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος "έσβησε" την Κυριακή (13/09) σε ηλικία 60 ετών.

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ μίλησε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο κι αποκάλυψε ενδιαφέροντα στοιχείο για τον θρύλο του NBA.

"Ο άνθρωπος που αποκαλούσα "πατέρα" απεβίωσε. Οι λέξεις δεν μπορούν να εξηγήσουν τη λύπη μου. Δεν θα μάθω ποτέ γιατί ένας Hall of Famer πήρε ένα χοντρό, τεμπέλικο παιδί από το Όμπερν, του συμπεριφέρθηκε σαν παιδί του, τον "έπλασε" και τον έκανε παίκτη", σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

"Κάθε φορά που τον έβλεπα τον αποκαλούσα πατέρα. Ελπίζω να ήξερε πόσο πολύ τον εκτιμούσα και τον αγαπούσα".

Όταν ο Μπάρκλεϊ μπήκε στο Hall of Fame, επέλεξε τον Μαλόουν και το αφεντικό των Φοίνιξ Σανς, Τζέρι Κολάντζελο να δώσουν το παρών στην εκδήλωση. Όταν ο Μαλόουν ανέβηκε στη σκηνή, ο Μπάρκλεϊ αποκάλυψε πόσο τον βοήθησε ο θρύλος του NBA όταν ήταν νεαρός παίκτης.

"Πάντα λέω πως ο Μόουζες είναι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα μου, επειδή με δίδαξε να δουλεύω σκληρά. Με μετέτρεψε από ένα παχουλό και ανόητο παιδάκι σ' έναν ολοκληρωμένο παίκτη. Και θα του είμαι υπόχρεος γι' αυτό".

Διαβάστε ακόμα:

Σχόλιο Καρύδας: Η ξεχασμένη συμφωνία Μαλόουν- Ολυμπιακού

Τάσος Μαγουλάς: Μόουζες Μαλόουν: Ο Μωυσής του μπάσκετ και μέντορας των Ολάζουν και Μπάρκλεϊ

Πέθανε ο Μόουζες Μαλόουν

News 24/7

24MEDIA NETWORK