Ο Σακίλ συνάντησε τον βιολογικό του πατέρα και είχε την πιο συγκινητική στιγμή της ζωής του

Λίγο πριν την ίσως σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα του, την είσοδό του στο Hall of Fame του ΝΒΑ, o Σακίλ Ο' Νιλ συνάντησε τον βιολογικό του πατέρα και του είπε όλα αυτά που περίμενε για χρόνια.

Στο Hall of Fame του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη ανήκει πλέον ο Σακίλ Ο' Νιλ. Πρώην αστέρας των Λος Άντζελες Λέικερς με τα τέσσερα δαχτυλίδια πρωταθλητή περίμενε αυτή τη στιγμή σχεδόν σε όλη του τη ζωή του.

Αυτή κι άλλη... μία! Να συναντήσει από κοντά τον βιολογικό του πατέρα και να του πει αυτό που ήθελε εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο πατέρας του Σακίλ τον παράτησε όταν ακόμη ήταν παιδάκι.

Έκτοτε δεν τον ξαναείδε. Κι ενώ επέστρεφε κάθε χρόνο στο Νιου Τζέρσεϊ με σκοπό να τον δει και να μιλήσουν, ποτέ δεν είχε αυτή την ευκαιρία. Όταν η μητέρα του έμεινε μόνη της, παντρεύτηκε έναν στρατιώτη, τον Φίλιπ Χάρισον, ο οποίος ήταν αυτός που ουσιαστικά μεγάλωσε τον Σακ.

Του έμαθε να δένει τα κορδόνια του, να πλένει τα δόντια του, να συμπεριφέρεται, αλλά αυτό που δεν του έμαθε και δεν μπορούσε να του το μάθει κανείς, ήταν το να συγχωρεί. Αυτό έπρεπε να το μάθει μόνος του.

Κι όπως έδειξε η ιστορία, το έμαθε. Λίγο πριν την είσοδό του στο Hall of Fame επέστρεψε στο Νιου Τζέρσεϊ. Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετικά. Θα έβλεπε τον πατέρα του ότι κι αν γινόταν. Μπήκε στο αγαπημένο του εστιατόριο και τον είδε να κάθεται μόνος του σε ένα τραπέζι. Τον πλησίασε και έκατσε δίπλα του.

Και του είπε αυτό που περίμενε για χρόνια: "Πατέρα δεν είμαι θυμωμένος μαζί σου, δεν σε μισώ". Μια ατάκα που θα μπορούσε να λυγίσει ακόμη και τον πιο σκληρό άνθρωπο του κόσμου. Ο Σακίλ όμως είχε μάθει να συγχωρεί. Και το έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.