Οι σταρ του NBA θρηνούν για τον Nipsey Hussle, έναν ήρωα των δρόμων

Το NBA θυμάται ένα παιδί που ξέφυγε από τις συμμορίες για να γίνει διάσημος ράπερ και να βοηθήσει όλα τα άπορα παιδιά γύρω του. Και πέθανε από σφαίρες συμμορίας.

Οι σταρ του NBA θρηνούν για τον Nipsey Hussle, έναν ήρωα των δρόμων
AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

O Ermias Davidson Asghedom, γνωστός και ως Nipsey Hussle και Nipsey Hu$$le έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών. Ο Νipsey άνηκε στη νέα γενιά των ραπερ, εκείνων που κατάφεραν να μεταφράσουν εικόνες και εμπειρίες της ζωής τους στο δρόμο, σε τραγούδια που έγιναν hits και πούλησαν εκατομμύρια. Ο νεαρός ράπερ είχε συνεργαστεί με ορισμένους από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του urban pop/hip hop ήχου όπως ο Κέντρικ Λαμάρ, ενώ ήταν ασύλληπτα αγαπητός και στο χώρο του NBA.

Μεταξύ δεκάτων παικτών, ο Λεμπρόν, ο Στεφ Κάρι και ο Ντουέιν Γουέιντ έστειλαν τα συλληπτήρια τους.

O θάνατος του Nipsey προήλθε από πυροβολισμούς που έγιναν το βράδυ της Κυριακής έξω από το Marathon Clothing Store στο Λος Άντζελες (κατάστημα που ανήκε στον ράπερ). Συνολικά τρεις έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς, ανάμεσα τους και ο Nipsey Hussle. Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν άλλο ένα από τα αμέτρητα που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση στους δρόμους των αμερικάνικων πόλεων, ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που θύμισε έντονα πλοκή από τη θρυλική τηλεοπτική σειρά 'The Wire'.

O Hussle υπήρξε μέλος μιας εκ των μεγαλύτερων συμμοριών του Λος Άντζελες, της Rollin' 60 Neighborhood Crips, της οποίας η ίδρυση χρονολογείται το 1975 και σήμερα φημολογείται πως αριθμεί περισσότερα από 6.000 μέλη, με τα περισσότερων εξ`αυτήν να δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Καλιφόρνια. Το 1984, μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί για τη δολοφονία τεσσάρων μελών της οικογένειας του αθλητή Κέρμιτ Αλεξάντερ. Θρυλείται πως σε εκείνο το έγκλημα, η συμμορία είχε πάρει λάθος διεύθυνση και είχε δολοφονήσει κατά λάθος την οικογένεια του αθλητή.

Ο Hussle βέβαια ήταν από τους λίγους που κατάφεραν να αποδεσμευτούν από τη συγκεκριμένη συμμορία και παράλληλα με την ενασχόληση του με τη rap, δημιούργησε το πρότζεκτ Destination Crenshaw, μια ανοικτή κοινότητα νεαρών καλλιτεχνών αφροαμερικάνικης καταγωγής, με πολλές συμμετοχές από παιδιά απόρων οικογενειών.

Ο Nipsey Hussle είχε παντρευτεί και είχε δυο παιδιά. Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποια προσαγωγή για τη δολοφονία του.

Κεντρική φωτογραφία: AP/Marcio Jose Sanchez

News 24/7

24MEDIA NETWORK