To τρίποντο του Βιλανόβα: Το play "Νοva" και οι ειδικές καταστάσεις σε κάθε προπόνηση

Μέσα από συγκεκριμένο play αλλά και συγκεκριμένο τρόπο προπόνησης προέκυψε το νικητήριο τρίποντο του Βιλανόβα.

To τρίποντο του Βιλανόβα: Το play "Νοva" και οι ειδικές καταστάσεις σε κάθε προπόνηση

Το τρίποντο του Κρις Τζένκινς στην τελευταία φάση του τελικού του NCAA με το Νορθ Καρολάινα τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν ήταν μία φάση που βγήκε τυχαία στο παρκέ.

Για την ακρίβεια για το συγκρεκριμένο play που εφαρμόστηκε στην τελευταία φάση οι παίκτες του Βιλανόβα έχουν αφήσει κάθε ικμάδα της δύναμής του στο παρκέ κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

To συγκεκριμένο play ακούει στο όνομα Nova και όπως τονίστηκε μετά το ματς από τους νικητές "ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι θα βγει και θα μας βοηθήσει".

Αυτό όμως που πάνω απ' όλα βοήθησε το Βιλανόβα να σκοράρει σ' αυτή τη φάση είναι το γεγονός ότι η ομάδα έκανε συνεχή προπόνηση στις ειδικές καταστάσεις.

Ο προπονητής Τζέι Ράιτ είχε ονομάσει την εν λόγω δοκιμασία "Wildcat minute" (από το όνομα της ομάδας) και κατά τη διάρκειά τους γινόταν...χαμός. Ο κόουτς έπαιρνε το ρολόι στα χέρια του και έβαζε τους παίκτες τα πιο δύσκολα προβλήματα. Πχ ό,τι χρειάζονται τρίποντο στα επόμενα 10 δεύτερα, ή ότι χρειάζονται δίποντο σε 5 δεύτερα για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Το έκαναν και στην προπόνηση της Παρασκευής μεταξύ των άλλων plays δούλεψαν και το Nova. Και αυτό βγήκε στο γήπεδο στο πιο μεγάλο ματς της σεζόν, στη στιγμή που η μπάλα "έκαιγε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με buzzer beater του Τζένκινς το Βιλανόβα κατέκτησε τον τίτλο του NCAA

VIDEO: H αντίδραση του Τζόρνταν στο τρίποντο του Τζέκινς

News 24/7

24MEDIA NETWORK