Υποψήφια για το Προολυμπιακό η Ιταλία

Η Ιταλία μπαίνει, επίσημα πια, στο παιχνίδι διεκδίκησης ενός εκ των ομίλων του Προολυμπιακού.

Η πρώτη ομοσπονδία που εκδήλωσε επίσημο ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ενός εκ των τριών ομίλων του προολυμπιακού τουρνουά είναι η Ιταλία.

Στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Παρασκευή, τα μέλη αποφάσισαν να κατατεθεί αίτημα στη FIBA προκειμένου η "σκουάντρα ατζούρα" να παίξει εντός έδρας τους αγώνες πρόκρισης για το Ρίο.

Σε περίπτωση που η γείτονα χώρα λάβει το χρίσμα τα ματς θα διεξαχθούν στο Τορίνο, μία μη μπασκετική πόλη μ' ένα πολύ σύγχρονο γήπεδο όμως. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στη Λετονία να πάρει μέρος στο τουρνουά, αφού οι Ιταλοί θα έχουν εξασφαλίσει μία από τρεις wild card των οικοδεσποτών.

Η Ρωσία θεωρείται η βασική αντίπαλος των Ιταλών, αφού ο πρόεδρος Κιριλένκο είχε μιλήσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο πριν καν ολοκληρωθεί το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Ακόμη πάντως δεν υπάρχει απόφαση.

Ο Καναδάς επίσης εκτιμάται ότι θα διεκδικήσει τη φιλοξενία ενός εκ των ομίλων.

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.