Πιο ήρεμος από ποτέ ο Χάσι!

Τι συμβαίνει και ο Μπέσνικ Χάσι τις τελευταίες τρεις μέρες δεν βγάζει το άγχος που είχε πριν από τα παιχνίδια με Παρτιζάν, Ριέκα, αλλά και με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο. Δίνει μία εντύπωση στους παίκτες ότι δεν θα δώσει... εξετάσεις στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Σχολιάζει ο Αλέξης Βιρβίλης.

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
xasi EUROKINISSI

Πολύ δύσκολος άνθρωπος ο Χάσι. Δεν μπορείς να τον ψυχολογήσεις εύκολα. Είτε παίζει καλό “θέατρο” μπροστά στους παίκτες του, είτε όντως προσπαθεί με ψυχραιμία να αντιμετωπίσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις.

Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στα καλύτερά του εδώ και δύο εβδομάδες. Δεν είναι μόνο τα τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα με Ξάνθη, Σπόρτινγκ και Αστέρα (στο πρωτάθλημα).Ήταν και η γενικότερη εικόνα που παρουσίασαν οι “ερυθρόλευκοι”.

Δεν θα πούμε ότι ο Χάσι έσωσε την παρτίδα με το 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο. Ούτε ότι θα την σώσει αν φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ. Το γεγονός πώς υπάρχει προβληματισμός, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.

Απλώς εκεί που θα ρίξουμε βάρος στο σημερινό ρεπορτάζ έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζει ο Χάσι το ντέρμπι με την ΑΕΚ (24/9, 20.30).

ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΤΑΝ... ΚΑΤΑΣΠΡΟΣ!

Ο Χάσι δεν είναι άνθρωπος που εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Αυτό τουλάχιστον έχει δείξει από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν είσαι σίγουρος αν τη μία μέρα που δείχνει θυμωμένος, είναι όντως θυμωμένος ή είναι καλός στην υποκριτική.

Γενικότερα οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να τον ψυχολογήσουν εύκολα. Ίσως η μοναδική φορά που τον ψυχολόγησαν και κατάλαβαν ότι ο Χάσι δεν βρίσκεται στα καλύτερά του ήταν πριν από το ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα.

Έχοντας πληροφορηθεί ότι έχει δημιουργηθεί ένα περίεργο κλίμα εις βάρος του μετά τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα, εμφανίστηκε στο Ρέντη “κάτασπρος” πριν από τον Αστέρα. Όχι, εκεί δεν έπαιζε “θέατρο”. Είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον έπιασε φοβερό άγχος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΡΙΕΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Μάλιστα, αυτό που διέρρεε από το Ρέντη ήταν ότι πριν από τον Αστέρα ήταν πιο αγχωμένος απ' ό,τι παραμονές των αγώνων με Παρτιζάν και Ριέκα, εκεί όπου έπαιζε το κεφάλι του.

Το γνώριζε πολύ καλά ότι αν ο Ολυμπιακός δεν είχε περάσει στους ομίλους, αυτή τη στιγμή το πιθανότερο ήταν να είχε άλλον προπονητή ο πρωταθλητής Ελλάδας στον πάγκο του.

Ο Χάσι λοιπόν πριν από τον Αστέρα είχε ένα άγχος απίστευτο και αυτό το έβγαζε προς τους παίκτες του. Το “ουφ” που έκανε αμέσως μετά το 2-0 του Εμενίκε με τους Αρκάδες, ήταν... “όλα τα λεφτά”.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΩΡΑ

Και πάμε στο “τώρα”, ένα 24ωρο πριν από το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό εντός των συνόρων. Αύριο (24/9) πάει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Θα περίμενε κανείς ότι έχοντας προηγηθεί όλα αυτά που σας αναφέρουμε παραπάνω, οι ποδοσφαιριστές θα έβλεπαν έναν Χάσι όλο νεύρα, μες στο άγχος, μες στην τσατίλα.

Κι όμως, ο Κοσοβάρος τεχνικός έδειχνε πιο ήρεμος από ποτέ! Έχει να κάνει με το ότι θεωρεί πώς η νίκη στο Κύπελλο τού εξασφάλισε την παραμονή για... το υπόλοιπο της σεζόν; Προφανώς και όχι... Ποιος ξέρει όμως; Είπαμε: Κανείς δεν μπορεί να ψυχολογήσει τον Χάσι τόσο εύκολα.

Ακόμα και αγχωμένος να είναι πάντως, το κρύβει πάρα πολύ καλά. Το θέμα είναι πώς τον βλέπουν οι παίκτες και τι έχει περάσει προς αυτούς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι ποδοσφαιριστές τον βλέπουν χαλαρό, ήρεμο, όπως ήταν στην καλοκαιρινή προετοιμασία ή όπως ήταν αμέσως μετά την διακοπή του πρωταθλήματος αρχές Σεπτεμβρίου όταν είχε επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους.

Η ουσία είναι ότι η προετοιμασία ενόψει ΑΕΚ κύλησε ήρεμα και χωρίς πανικό. Κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Χάσι, ο οποίος δεν έβγαλε μία εικόνα ενός προπονητή που νιώθει ότι περνάει από εξετάσεις στο ΟΑΚΑ.

Έχει μελετήσει την “Ένωση” σε όλα τα ματς που έχει δώσει από τα τέλη Ιουλίου (σ.σ. με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) εώς και το παιχνίδι Κυπέλλου με την Λαμία στην Ριζούπολη. Έχει δει ένα προς ένα ακόμα και τα φιλικά... Δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη του, δείγμα ότι τουλάχιστον είναι ένας προπονητής που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας προπονητής δεν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το ματς της Ευρώπης. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ένας προπονητής θα έβλεπε και την Γιουβέντους. Κι όμως, ο Χάσι προφανώς έχοντας αντιληφθεί την κατάσταση και έχοντας ενημερωθεί για το τι σημαίνει ένα παιχνίδι Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ασχολείται από το πρωί εώς το βράδυ με το συγκεκριμένο ματς και με τίποτε άλλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK