Ανάλυσέ το

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την αλλαγή... πλεύσης του Ιβάν Σαββίδη και την απόφασή του να παίξει ο ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ανάλυσέ το
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι μέρες περνάνε, ο δεύτερος ημιτελικός στο "Καραϊσκάκης" πλησιάζει, ο Ιβάν Σαββίδης από το "δεν κατεβαίνουμε" πήγε στο "κατεβαίνουμε για να τους τιμωρήσω", αλλά και πάλι, αυτό από μόνο του, δεν φτάνει. Ή μάλλον, η οποιαδήποτε απόφαση για το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν φτάνει αν δεν έχει υπόβαθρο. Αν δεν αναλυθεί, είτε δημόσια, είτε εσωτερικά.

Αλλαγή πλεύσης

Εδώ και μέρες, ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μια ιστορία, στην οποία δεν μπορεί να κάνει πίσω. Και δεν μιλάω για το αν θα πάει ή όχι στον "Καραϊσκάκης" αλλά για την συνολική διαχείριση της όλης ιστορίας. Να δεχθώ ότι ο ΠΑΟΚ θεωρεί πως η κίνηση του Σαββίδη να "τορπιλίσει" τον δεύτερο ημιτελικό έπαιξε σημαντικό ρόλο στα όσα ακολούθησαν. Την απόφαση Κοντονή για διακοπή του κυπέλλου, που με τη σειρά της έφερε τη σκιά του Grexit, το οποίο οδήγησε την ΕΠΟ να βάλει νερό στο κρασί της σε κάποια θέματα. Ωραία, όμως μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να περάσει πως "δεν έχουν συμβεί πράγματα τα οποία θα οδηγούσαν τον Σαββίδη να αλλάξει άποψη για τον ημιτελικό". Και όμως, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δείχνει τάσεις αλλαγής της άποψής του.

Να το δεχθώ, όμως η αιτιολόγηση έχει μεγάλη σημασία. Η ανάλυση της αλλαγής πλεύσης. Όλοι καταλαβαίνουν πως η απόσυρση του ΠΑΟΚ από το κύπελλο θα γινόταν για επικοινωνιακούς λόγους. Ε, λοιπόν, και η επιστροφή του, θα πρέπει να στηριχθεί επικοινωνιακά. Δεν κατεβαίνεις στο κύπελλο; Ωραία, μαζί σου, αλλά γιατί επιμένεις σε μια απόφαση που πήρες πριν από σχεδόν 1,5 μήνα; Κατεβαίνεις στο κύπελλο; Ωραία, μαζί σου, αλλά τι άλλαξε και άλλαξες την απόφαση που πήρες πριν από το 1,5 μήνα.

Ο Σαββίδης κουβαλάει στη πλάτη του και κάποια χρόνια στο Ρωσικό κοινοβούλιο, και ως πολιτικός είναι δεδομένο πως ξέρει το "υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται". Αυτό, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν ερωτήσεις και απορίες για όσα λέγονται και δεν γίνονται.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Και πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι, υπάρχει και το καθαρά αγωνιστικό. Ο ΠΑΟΚ θα πάει να παίξει κομπλέ. Όταν λέω κομπλέ, εννοώ ότι στην αποστολή, λογικά θα βρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί διαθέσιμοι. Δεν είναι ούτε ένα απλό, ούτε ένα εύκολο παιχνίδι. Απαιτεί καθαρό μυαλό. Ήδη ο ΠΑΟΚ θα μπει με έναν βαθμό λιγότερο στα πλέι οφ εξ' αιτίας αυτού του παιχνιδιού. Δεν αντέχει να χάσει και παίκτες από κάρτες που μπορεί να προκύψουν. Ο Μακ για παράδειγμα, τελείωσε τον πρώτο ημιτελικό φτύνοντας δις τον διαιτητή Παππά, και την επόμενη έλαβε τα συγχαρητήρια του Σαββίδη για την συγκεκριμένη κίνηση, ενώ στις τελευταίες του δηλώσεις ανέφερε οτι όταν ο ΠΑΟΚ παίζει απέναντι στον Ολυμπιακό, η διαιτησία είναι 80-20 για τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ, σε όλα τα επίπεδα. Απαιτεί καθαρό μυαλό και διαχείριση από όλους, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει τα... "απόνερα" της δήλωσης του Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με την οποία σκέφτεται να δώσει εντολή για να κατέβει ο ΠΑΟΚ στον Πειραιά για τον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου. Για να τη θυμίσω τη δήλωση, ήταν η εξής: "Ως Σαββίδης είμαι εναντίον να παίξουμε στο ματς του Κυπέλλου. Σήμερα κάναμε συνάντηση με προέδρους συλλόγων που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για την γιορτή. Πίστευα πως θα έλεγαν να μην παίξουμε αλλά όλοι μου είπαν πως πρέπει να πάει ο ΠΑΟΚ και να παίξει.

Δεν λέει κάτι το "επειδή μου το λένε οι άλλοι"

Η ζωή μου με έχει μάθει να ακούω τους ανθρώπους και να κάνω ανάλυση για κάθε ενέργεια. Σήμερα μπορώ να πω ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα και δεν είναι τυχαίο που το τονίζω αυτό το θέμα, ότι εμείς θα πάμε στον Καραϊσκάκη με την πρώτη ομάδα μας και θέλω να τους τιμωρήσω εκεί. Και αυτό θα είναι το μήνυμα προς τους παίκτες μας και την διοίκηση μας. Αν πάμε, πρέπει να παίξουμε με την πρώτη ομάδα. Δεν μπορεί να έχουν όλοι λάθος και εγώ το σωστό. Σήμερα έχω συζητήσει με 50 άτομα αυτό το θέμα... Μέσα στις 2-3 μέρες θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε". Οι μέρες περνάνε, η οριστική απόφαση έπρεπε να είναι βγει... χθες. Και ακολούθως να αιτιολογηθεί. Το "επειδή μου το λένε οι άλλοι" δεν λέει κάτι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK