Επάγγελμα: Πρωταθλήτρια

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου που γεννήθηκε για να είναι πρωταθλήτρια και το "σαράκι" του βόλεϊ που την οδήγησε πίσω στα γήπεδα.

Επάγγελμα: Πρωταθλήτρια

Τι να σας πω τώρα και εγώ για τη Ρουξάντρα Ντουμιτρέσκου ή απλά Ρούξι όπως την ξέρουν όλοι. Οι γνώστες του χώρου, αλλά και σχεδόν όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, τη γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Όταν ακούει κανείς το όνομα της του έρχονται αυτόματα στο μυαλό οι λέξεις "κούπες" και "ηγέτιδα"... Εκείνη μαζί με τη Ξανθή Μυλωνά αποτέλεσαν τις κολώνες πάνω στις οποίες χτίστηκε η μεγάλη αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών.

Μπορεί, όπως θα διαβάσετε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr,να ήρθε κατά τύχη στη χώρα μας όμως η μοίρα μάλλον της κρατούσε ένα περίεργο παιχνίδι. Γεννήθηκε στη Ρουμανία όπου έκανε και τα πρώτα της βήματα στο χώρο και ετοίμαζε τις βαλίτσες της για τη Γαλλία, για να έρθει τελικά η μητέρα της για να την πείσει να δει από κοντά την Ακρόπολη.

Κάπως έτσι ήρθε στα Βριλήσσια για να ακολουθήσει στη συνέχεια το μεγάλο άλμα της στον Παναθηναϊκό. Μια σχέση που χτίστηκε με τίτλους και στιγμές αποθέωσης στον "Τάφο του Ινδού" ο οποίος γέμιζε είτε ήταν αντίπαλος ο Ολυμπιακός είτε οι Ίωνες.

Πριν από περίπου τρία χρόνια αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια της έπειτα από τον γύρο θριάμβου στο ΟΑΚΑ. Πλέον, είναι μητέρα με τον μικρό Φίλιππο να είναι ο πιο μεγάλος τίτλος που έχει κερδίσει.

Το "σαράκι" του βόλεϊ όμως συνέχισε να την τρώει και μπορεί κατά τύχη να φόρεσε και πάλι αθλητική φόρμα όμως τα επόμενα χρόνια θα την βρουν στον πάγκο κάποιας ομάδας. Όταν σου μιλά για όσα θέλει να πετύχει στο κομμάτι της προπονητικής καταλαβαίνεις εύκολα ότι πάνω από όλα θέλει να δώσει στα νέα κορίτσια μερικές από τις σπουδαίες εικόνες που έχει αποκομίσει από τα γήπεδα.

Το εάν θα τα καταφέρει εξίσου καλά στην προπονητική δεν μπορώ να το μαντέψω. Από όσο την γνωρίζω όμως το μόνο σίγουρο είναι πως πολύ σύντομα ακόμα και εκεί θα θελήσει να είναι πρώτη.

Τα υπόλοιπα σας τα λέει η ίδια στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρίνα Στρίγγα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK