Να 'χαν όλοι τα "αυγά" του Λέτο!

Το χτύπημα… ζωής και ο "εξορκισμός" του "λαβωμένου", αλλά πάντοτε ηγέτη Σεμπαστιάν Λέτο, το copy-paste που δεν πλήρωσε ο Παναθηναϊκός και τα νέα διαιτητικά "φυντάνια" που… ανακαλύπτουμε κάθε Κυριακή. Ο Κώστας Γουλής σχολιάζει την επιστροφή των "πράσινων" στις νίκες.

Να 'χαν όλοι τα "αυγά" του Λέτο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον καθοριστικό Σεμπαστιάν Λέτο που είναι... μανούλα σε τέτοια ματς και το απέδειξε για μία ακόμη φορά...

Πριν τον αγώνα με τον Ηρακλή ο Αντρέα Στραματσόνι, θέλοντας να ενισχύσει την "πράσινη" επίθεση και με δεύτερο παίκτη δίπλα στον Μπεργκ, είχε στο μυαλό του τον Σεμπαστιάν Λέτο (παίκτη… μανούλα για τέτοια ματς), αφού -εκτός των άλλων- ήθελε να "φρεσκάρει" τον Ιμπάρμπο, ο οποίος έπαιζε σερί και παράλληλα ένιωθε μικροενοχλήσεις στο πέλμα.

Το πρωί της Κυριακής (30/10), ο "Σέμπα" παραπονέθηκε κι αυτός για ενόχληση στο πέλμα (αιμάτωμα), ωστόσο ξεκαθάρισε προς τον Ιταλό τεχνικό πως μπορούσε να υπολογίζει πάνω του. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει ματς με το "τριφύλλι" για μικροενοχλήσεις, τη στιγμή που έχει μάθει να ζει και να αντέχει με "λαβωμένα" και τα δύο γόνατά του.

ΟΜΙΛΙΑ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ

Πριν τη σέντρα ο Αργεντινός άσος, κάλεσε δίπλα του τους συμπαίκτες του και τους έκανε μια πορωτική ομιλία για να τους ανεβάσει την ψυχολογία. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστούν οι "απώλειες" βαθμών για τον Παναθηναϊκό και ο Λέτο, θέλησε με τον τρόπο του να «φτιάξει» όλη την ομάδα με ένα μεγάλο «vamos».

Κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να ζει ένα απίστευτο… déjà vu σε ένα παιχνίδι… copy-paste των τελευταίων εβδομάδων (πίεση μέχρι… σκασμού στον αντίπαλο, πάμπολλες χαμένες ευκαιρίες «φωτιά», διαιτησία στην απόλυτη… κοσμάρα της και το ματς κολλημένο στο 0-0), ο «Σέμπα» αποφάσισε να αναλάβει… δράση.

Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας προς τον Μπεργκ (που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΦΣΑΪΝΤ, αφού καλυπτόταν απ’ τον Κυριακίδη), «διάβασμα» της εξέλιξης της φάσης, «τρύπωμα» ανάμεσα στους στόπερ και τον Πέρνις και το «λυτρωτικό» 1-0 ήταν γεγονός, με τη Λεωφόρο να «ξεσπά». Αν μπορούσαν να συνοψιστούν όλα αυτά σε μία φράση, αυτή θα ήταν το «…να είχαν όλοι τα “αυγά” του Αργεντινού…».

"ΝΤΟΠΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ "ΤΕΛΙΚΟΥΣ"

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα… αυτονόητα κόντρα στον «Γηραιό», επέστρεψε στα «τρίποντα», μείωσε στους 4 βαθμούς την απόστασή του απ’ την κορυφή και πλέον πάει με πολύ καλύτερη ψυχολογία στους δύο «τελικούς» με τη Σταντάρ Λιέγης και τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Εκεί που εν πολλοίς θα παίξει τη μισή και πλέον χρονιά του… Ακόμη και με τόσες απουσίες, όποιοι κι αν παίξουν σ’ αυτά τα δύο ματς, οφείλει να είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

ΤΡΕΙΣ… ΛΑΜΠΡΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Μην ξεχάσουμε βεβαίως και τα πράγματα και… θάματα που είδαμε και πάλι, αυτή τη φορά απ’ τον διαιτητή Ευαγγέλου (Αθηνών) και τους δύο βοηθούς του Καλφάκη (Χανίων) και Δόση (Αθηνών). Ειδικά ο τελευταίος (Δόσης) έκανε… επανάσταση στο ποδόσφαιρο, με την υπόδειξή του για οφσάιντ στον Μπεργκ στο 15ο λεπτό, με τον Σουηδό να φεύγει δύο μέτρα καλυπτόμενος απ’ την άμυνα του «Ηρα»! Το είχε πει ο Μπεργκ και μετά το ματς στο Αγρίνιο. «Θα πρέπει να παίζουμε πλέον δύο μέτρα πίσω απ’ την αντίπαλη άμυνα για να μην μας υποδεικνύουν οφσάιντ οι διαιτητές…».

Ο δε Ευαγγέλου, έκανε μια υπέροχη «γαργάρα» το καθαρό… χάντμπολ του Ρούσσου στο 76’ (με το σκορ στο 2-0, θα μου πείτε, ε, και;) στην προσπάθεια του Βιγιαφάνιες να τον προσπεράσει. Και βεβαίως έχει μεγάλες ευθύνες και ο α’ βοηθός Καλφάκης αφού η φάση έγινε μπροστά του και είχε άριστο οπτικό πεδίο. Λαμπροί νέοι, λαμπροί διαιτητές, θα πάνε… μπροστά με τέτοιες διαιτησίες. Ας πάμε τώρα να κάνουμε μια «εξομάλυνση» όλοι μαζί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0
"Καρφιά" Λέτο για τη διοίκηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK