Μέσα στο σαββατοκύριακο τα "προεδρικά" ραντεβού!

Οι 600.000 ευρώ και τα 2,5 χρόνια που "χάρισε" ο Ζιλμπέρτο, οι διερευνητικές επαφές που ξεκίνησαν ήδη με τους υποψήφιους για τεχνικό διευθυντή, τιμ μάνατζερ (με ξεκάθαρο προβάδισμα Φύσσα) και πιθανότατα διευθυντή ακαδημίας και η τελική λίστα που θα δοθεί στον Αλαφούζο για να αρχίσει τις συναντήσεις επί προσωπικού και να αποφασίσει. Το Contra.gr αναλύει τα "πράσινα" δεδομένα…

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποχαιρέτισε τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Τετάρτης (14/12) μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Αλαφούζο, έπειτα από ΜΟΛΙΣ 7 μήνες στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας, ωστόσο έφυγε ακριβώς όπως ήρθε. Ως ΚΥΡΙΟΣ σε όλα του και πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια που ελάχιστοι έδειξαν κατά καιρούς στους «πράσινους».

Αρνούμενος την πρόταση για παραμονή του σε άλλη θέση («πρεσβευτής»), ο Βραζιλιάνος ζήτησε μόνο τα χρήματα που του αντιστοιχούν στους 7 μήνες που εργάστηκε στην ομάδα. Κοινώς «χάρισε» 2,5 χρόνια συμβολαίου και περισσότερες από 600.000 ευρώ στο σύνολο!

Πλέον η προσοχή όλων στην «πράσινη» ΠΑΕ πέφτει στην επόμενη μέρα και στις συνολικές αλλαγές που θα γίνουν σ’ όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ

Οι πολύ στενοί συνεργάτες του Αλαφούζου κινούνται αυτή τη στιγμή σε τρεις άξονες σε ότι έχει να κάνει τον καταρτισμό της τελικής λίστας των υποψηφίων για τις θέσεις που θα καλυφθούν άμεσα στο αγωνιστικό του «τριφυλλιού».

Οι άξονες αυτοί αφορούν: 1) Νέο τεχνικό διευθυντή, 2) Τιμ μάνατζερ και 3) Πιθανότατα (και) διευθυντή για την ακαδημία αφού έπειτα απ’ το «αντίο» του Ζιλμπέρτο είναι στον "αέρα" ο Γιάννης Σαμαράς. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το καλοκαίρι είχε παραμείνει στην ομάδα με επιμονή του Ζιλμπέρτο, ενώ σε ανύποπτο χρόνο ο «Ολλανδός», είχε τονίσει πως αν αποχωρούσε ο Βραζιλιάνος δύσκολα θα έμεινε κι ο ίδιος...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ!

Τι γίνεται στην παρούσα φάση; Εχει ξεκινήσει ο κύκλος των διερευνητικών επαφών απ' τα στελέχη της ΠΑΕ με υποψηφίους και η αναζήτηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και ρόλων. Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως στη λίστα είναι τουλάχιστον δέκα (10) «υποψήφιοι» για όλες τις θέσεις. Εξ’ αυτών, οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Τάκης Φύσσας εξακολουθούν "παίζουν" ακόμα δυνατά, ο πρώτος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή και ο δεύτερος γι’ αυτή του τιμ μάνατζερ. Και με τους δύο έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές (ειδικά με τον Φύσσα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για το ρόλο του τιμ μάνατζερ), ενώ μετά τους Μπασινά και Κυργιάκο, «κόπηκε» και ο Πέτριτς.

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ο «Λύμπε» πάντως δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, αφού στη λίστα είναι σημειωμένα κι άλλα ονόματα («παίζουν» και περιπτώσεις απ’ το εξωτερικό, αλλά βρίσκονται πιο χαμηλά στις επιλογές), ενώ γενικά για τον «αντί-Ζιλμπέρτο» η πρόθεση της διοίκησης είναι να γίνει ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ επιλογή. Και ο νέος τεχνικός διευθυντής να έχει πολύ καλή γνώση της αγοράς, των συνθηκών value for money των παικτών, αλλά και το πώς θα (δια)χειρίζεται το μπάτζετ.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

Ο  κύκλος των διερευνητικών συζητήσεων με υποψηφίους θα συνεχιστεί ως την Παρασκευή (16/12) κι ακολούθως θα δοθεί η τελική λίστα στον Αλαφούζο. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, με τη σειρά του, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο τα προσωπικά ραντεβού προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος για τα πρόσωπα που θα μπουν στην ομάδα και μέχρι την Τρίτη ή Τετάρτη να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο της επόμενης μέρας...

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.

Longread

Ελλάδα-Ρωσία 1-0: "10 και 11 πέφτουν για πεν."

Μετά από 25 χρόνια, ο δημιουργός Νιόπλιας, ο σκόρερ Μαχλάς και ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου Γιάννης Καραλής αναπολούν και διηγούνται στο Contra.gr την ιστορία της τεράστιας νίκης επί των Ρώσων (1-0).