Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Κάντε τις 18 να κερδίσουμε!

Στην αναμονή από ώρα σε ώρα,για την 14η ομάδα της Α1 που θα πάρει την θέση της Κηφισιάς. Ο Σωτήρης Γεωργίου ρίχνει στο τραπέζι μια ακόμη πρόταση και εξηγεί το πώς και τα γιατί.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Κάντε τις 18 να κερδίσουμε!

Απαράδεκτες και γελοίες καταστάσεις να φτάνουμε στο σήμερα και να μην ξέρουμε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος και να έχουμε έξι υποψηφίους διαφόρων κατηγοριών που επίσης δεν ξέρουν τι προγραμματισμό θα κάνουν. Όπως έχω ξαναπεί, έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένες καταληκτικές ημερομηνίες με σχετική κατάθεση εγγυητικών. Όπως γίνεται στην Ισπανία και σε κάθε σοβαρή χώρα. Έχεις τα λεφτά και τις εγγυήσεις στις 20 Ιουλίου; Έχει καλώς. Δεν τα έχεις; Ο επόμενος.

Εδώ φτάσαμε να ψάχνουμε αν έχει λεφτά ο τάδε να κατέβει και υπήρχε ανησυχία και για δεύτερη ομάδα. Και αυτή την εβδομάδα μια ομάδα θα κληθεί να φτιάξει ρόστερ Α1 μέσα σε 15 μέρες και να κάνει προετοιμασία μια εβδομάδα σχεδόν πριν το τζάμπολ και μέσα σε παρασκηνιακό περιβάλλον, καθώς έχουμε επιτροπή για την ομάδα που θα κερδίσει και όχι προγραμματισμένο πλάνο για το ποιος δικαιούται τι και με ποια σειρά.

Και δεν κάνουν μια δημοπρασία που είναι και επίκαιρη και ξεκάθαρη...

Συνεπώς νέο μπέρδεμα. Και λέω λοιπόν, αυτός που κέρδισε έχει καλώς . Οι χαμένοι πότε θα προλάβουν να στήσουν ομάδα στην Α2. Εκεί που δεν έχεις δικαίωμα για να παίρνεις μια πεντάδα ξένους και οι καλοί Έλληνες της κατηγορίας έχουν κλείσει; Ή θα έπρεπε σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή οι ομάδες να πληρώνουν έχοντας φτιάξει δύο ρόστερ ή έστω ένα της Α2 και μετά να το αλλάξουν πληρώνοντας ρήτρες στους αθλητές που δεν χρειάζονται ; Γελοία πράματα με ευθύνη όλων!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 18

Και πάμε στην επόμενη μέρα. Είσαι "μάγκας" ΕΣΑΚΕ; Κάνε 18 τις ομάδες. Το είχαμε πει και στην προηγούμενη διοίκηση και μας είχε πει "δεν βγαίνουν τα νούμερα καλά καλά από τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ για τις 14 και θα τις κάνουμε 16 ή 18 να μειωθεί και άλλο το κομμάτι της πίτας στο μοίρασμα;"

Κι όμως, όταν οι ομάδες φτιάχνουν ρόστερ με 200 και 300 χιλ. ευρώ, γιατί να μην βάλεις νέους παίκτες που τα έχουν ειδικά στην επαρχία αυτά τα χρήματα;

Μας έλεγαν ότι το επίπεδο της Α1 δεν σηκώνει περισσότερες ομάδες λες και μετά τα μεγάλα ονόματα οι άλλες ομάδες είναι του ενός εκ και όχι των 300χιλ. ευρώ.

Και όταν μας μιλάει ο ΕΣΑΚΕ για πρωταθληματάρα και ανταγωνισμό με τις ομάδες των 200 και 300χιλ. ευρώ λοιπόν, γιατί δεν το κάνει κι άλλο πρωταθληματάρα με περισσότερες σχετικές ματσάρες, βάζοντας στο παιχνίδι και την επαρχία και δίνοντας και 3 και 4 wild card για όποιον έχει αυτά τα νούμερα που στην Περιφέρεια και επαρχία υπάρχουν εύκολα και ειδικά όταν ομάδες της Α2 και της Β εθνικής έχουν μπάτζετ του μισού εκ. ήδη;

Η ευκαιρία για τον ΕΣΑΚΕ ήταν τώρα. Να δείξει ότι πραγματικά μεγάλωσε, να ανοίξει την αγορά. Με τις ιστορικές ομάδες, τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή που πράγματι έχουν κόσμο και υγεία πλέον. Όπως κι άλλες που έχουν χρήμα και είναι στην επαρχία και ενδιαφέρονται, όπως η Λευκάδα, το Ηράκλειο και θα είχαμε κι άλλες, όπως ο Αστακός που ρίχνει πολύ χρήμα Ας έκανε ο ΕΣΑΚΕ το μεγάλο βήμα να βάλει στην αγορά "παίκτες" που έχουν να δώσουν τα 300 χιλ. ευρώγια να φτιάξουν ομάδα, που έχουν κόσμο, που θα έκαναν και την Α1 ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων όπως όλη η ανεπτυγμένη Ευρώπη.

Ειδάλλως μην καυχόμαστε για ...πρωταθληματάρα και τα σχετικά... Εδώ είναι η ευκαιρία. Μεγαλώνεις την λίγκα, βάζεις νέους παίκτες στη αγορά και απλώνεσαι γεωγραφικά... Και επιστρέφουν και παραδοσιακά ονόματα αλλά μπαίνουν και άνθρωποι με ζεστό χρήμα και όραμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι οδήγησε στην αλλαγή των πλέι οφ της Α1

News 24/7

24MEDIA NETWORK