Σοκ η ανατροπή, όχι η ήττα

Η ήττα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατασαράι υπό το πρίσμα του Σωτήρη Γεωργίου. Γιατί συνιστά έκπληξη η ανατροπή των Τούρκων, τι ακριβώς γίνεται και δεν παίζει άμυνα ο Ολυμπιακός, το πολύ σφίχτο ροτέισον και ο Γιανγκ που είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Σοκ η ανατροπή, όχι η ήττα
printezis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σοκ για τον Ολυμπιακό. Και δεν θα έλεγα σοκ την ήττα από την Γαλατά. Αλλά για την εικόνα της ομάδας της δικής του. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου εύκολο έργο στην Πόλη και ας είναι "Τουρκοφάγος"! Και το είπαμε και στο livechat πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης και παραμονή στον Sport24Radio 103,3.

Η Γαλατά είναι μια ομάδα με φανατικό κοινό (και ας μην γέμισε το κλειστό της), με εμπειρία, με ακριβό ρόστερ (8εκ), με πολλούς Αμερικανούς και στην Μαδρίτη είχε χάσει στα τελευταία σουτ. Από την άλλη είχε την χειρότερη άμυνα στην διοργάνωση, κάκιστη χημεία, ήταν μπερδεμένη και πολύ σοφτ και με το 0/5 με άσχημη ψυχολογία.

Όλα αυτά έχρισαν γκραν φαβορί τον Ολυμπιακό αλλά φευ !Οχι. Στην φετινή Ευρωλίγκα δεν υπάρχει για κανέναν εκτός έδρας εύκολο παιχνίδι. Και το συγκεκριμένο ήταν στα πολύ πονηρά για την ελληνική ομάδα. Και για πάμε στα βαθμολογικά. Κανένα πισωγύρισμα δεν είναι για τον Ολυμπιακό η ήττα.

Περίμενε ένα διπλό στα ματς του 50-50 όπως αυτό της Μπασκόνια και το χθεσινό της Πόλης. Πήρε το διπλό στην Ισπανία, έχασε στην Τουρκία. Συνεπώς είναι μια ήττα κακή λόγω συνθηκών αλλά όχι από αυτές που είναι εκτός προγράμματος. Άρα δεν υπάρχει λόγος για δάκρυα και αφορισμούς.

Τι να πει πχ η πανάκριβη και με Ομπράντοβιτς Φενέρ που την καθάρισε σαν ...αυγό η μισή Καζάν στην Πόλη και της έκανε πλάκα η Μπασκόνια; Σαφώς όμως είναι ήττα για βαθύ προβληματισμό. Και αυτό καθώς το ματς δεν στραβωσε από την αρχή όπως λέμε...

ΤΟ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΣΕΡΙ

Αντιθέτως ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες με το 6-20 στο 7' με εξαιρετική άμυνα της ελληνικής ομάδας που διάβασε τέλεια την επίθεση και την τραγική πεντάδα που επέλεξε ο Αταμάν με δύο Τούρκους (Κοκσάλ-Γκουλέρ)στην περιφέρεια και τον Μίτσοφ στο "4" που έκαναν πάρτι Πρίντεζης και Μπιρτς σαν τρέιλερ.

Ο Ολυμπιακός με τον αργό Μίτσοφ έπαιρνε τα ριμπάουντς και όλα έδειχναν ιδανικά. Και μετά σοκ! Σωστά -όπως συνηθίζει άλλωστε- ο Σφαιρόπουλος έβαλε την -πολλές φορές-τριάδα που γυρίζει τα ματς στην περιφέρεια με Γκριν,Λοτζέσκι,Χάκετ.

Όμως αυτή ήταν τραγική -ειδικά στο α΄μέρος- και ο Ολυμπιακός γνώρισε μια ασύλληπτη εις βάρος του ανατροπή από αυτές που κάνει ο ίδιος στους άλλους. Ο πρωταθλητής κόλλησε στην ζώνη του Αταμάν που έριξε τους Αμερικανούς,ήταν σοφτ στην άμυνα και έτρωγε τα τρίποντα ξεροσφύρι και έγινε το έλα να δεις!

Η Γαλατά από ανύπαρκτη έγινε ΝΒΑ, οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν τα 10 λάθη σε 8' και το διάστημα 7-16' μένει στην ιστορία με ένα κατασροφικό 2-27!!Και έτσι έγινε το 33-22 και το ματς όχι απλά άρχισε από την αρχή, αλλά πλέον ο Ολυμπιακός έγινε μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά κυνηγός!

Ροκάνισε 38-34 με τον Μάντζαρη βασικά και την επιστροφή της ελληνικής πεντάδας αλλά με το δεύτερο μέρος με το καλημέρα παρέμεινε σουρωτήρι στην άμυνα και ειδικά περιφερειακά με Ντίμπλερ και Ντέτμον να στήνουν πάρτι από τα 6,75μ! Και βρέθηκε να κυνηγά και 14π (56-42).

Πρίντεζης και Λοτζέσκι, λίγο η κούραση της Γαλατά, ένα πεντάλεπτο -το μοναδικό-καλής άμυνας στην 3η περίοδο που δέχθηκε 2π μόλις στο διάστημα αυτό των 5', βοήθησαν να μην χάσει την επαφή!

Η άμυνα στο τέλος (84-79 στο 37') τον έφερε σε σκέψεις για νέα απόδραση από την Πόλη(85-84 με τρίποντο Σπανούλη στα 50''),αλλά οι Τούρκοι έβαλαν τις βολές αρχικά και οι χαμένες-δώρο δύο του Μίτσοφ στα 8'' με το σκορ στο 89-87 δεν ήταν αρκετές αφού ο Πρίντεζης κόπηκε στην γωνία από τον Τάιους!Αυτή την επιστροφή την κρατά ο Ολυμπιακός αλλά δεν λέει και πολλά καθώς ήταν απόρροια και του ...σκασίματος της Γαλατά

ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ

Ξεκάθαρο.Το έχουμε πει ,το έχουμε γράψει νωρίς. Ο Ολυμπιακός φέτος αλλάζει.Έγινε πιο επιθετικός αλλά έχει πρόβλημα στην άμυνα και ειδικά στην περιφερειακή του. Με τον Γιανγκ εκτός τόπου και χρόνου ο Μπιρτς δεν μπορεί να είναι βιονικός και να κλεινει τις τρύπες στην άμυνα ένα ολόκληρο παιχνίδι. Και στην περιφέρεια όταν ο Χάκετ είναι αόρατος, δεν υπάρχει ο εξολοθρευτής.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα 13/22τρ που δέχθηκε και μετά το 7' που η Γαλατά είχε 25% στα σουτ, εκτοξεύθηκε στο 65% (από 5/20 μετά είχε 25/39!). Και αν και πήρε 17 ριμπάουντ παραπάνω με 16 επιθετικά (σημαντικό) και μηδένισε τα λάθη στο δεύτερο μέρος, φάνηκε η έλλειψη άμυνας και ενέργειας.

Στα πέντε λεπτά άμυνας δέχθηκε 2π και αν είχε 2-3 τέτοια διαστήματα θα είχε κερδίσει εύκολα. Ομως δεν βγήκαν τα κουκιά. Και ας είχε 12/26τρ. Και δεν βγήκαν καθώς Γκριν και Χάκετ ηταν άφαντοι. Ο Παπαπέτρου περιέργως καθόλου σχεδόν(1'!), ο Σπανούλης ήταν μέτριος. Ακόμα και ο Γκριν έπαιξε 9'. Ο Ολυμπιακός δείχνει να άδειασε από ενέργεια και με Μπάρτσα και ΠΑΟ να ακολουθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα μάλιστα! Και καλέιται να βρει πάλι την ενεργειά του, τους ρόλους του και να αποκτήσει σκληράδα. Γιατί 4 παίκτες (Γκριν, Παπαπέτρου, Χάκετ, Γιανγκ, Μιλουτίνοφ) των 15-20', ειδικά οι τρεις πρώτοι,έπαιξαν 9-1-4-4-4 λεπτά και έσκασε η ομάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτική άδεια στον Γκριν ο Σφαιρόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK