Ο Γρηγόρης των γηπέδων και ο Γεωργάτος των πάγκων

O Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον νέο Αθλητικό Διευθυντή του Ολυμπιακού, Γρηγόρη Γεωργάτο, που "σκότωσε" τον ποδοσφαιριστή μέσα του, άλλαξε επώνυμο στον γιο του και μέσα σε δύο χρόνια άφησε το στίγμα του στα τμήματα υποδομής και πήρε... προαγωγή.

Ο Γρηγόρης των γηπέδων και ο Γεωργάτος των πάγκων
INTIME SPORTS

Ως ποδοσφαιριστής ο Γρηγόρης Γεωργάτος δεν έκανε καριέρα μόνο λόγω του σπάνιου ταλέντου του. Μπορεί το αριστερό του πόδι να είναι ακόμη για… κάδρο, ωστόσο, δεν θα έφτανε εδώ που έφτασε αν δεν είχε πείσμα, πάθος και χαρακτήρα νικητή. Πριν συνεχίσω, για να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας, όταν γράφω για τον "Γκέο" δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να είμαι αντικειμενικός, καθώς αποτελεί διαχρονική "καψούρα" μου από τότε που "χόρευε" στα γήπεδα και "τρέλαινε" συμπαίκτες και αντιπάλους.

Ασυμβίβαστος, ευθύς, παρορμητικός και με ολίγη τρέλα, η οποία δεν του επέτρεψε να "κωλώσει" ποτέ και πουθενά, κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια όχι απλά να αφήσει το στίγμα του στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, αλλά να φάει… κλωτσιά προς τα πάνω και να φτάσει μέχρι τη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Ο "Γκεο" και η προσωπική απόφαση Μαρινάκη

Λίγοι περίμεναν ότι ένας τόσο απρόβλεπτος άνθρωπος μέσα στο γήπεδο θα μπορούσε να έχει αυτή την εξέλιξη έξω από αυτό. Ο "Γκέο", ωστόσο, αποδείχθηκε πολύ έξυπνος για να καταλάβει πότε έπρεπε να "σκοτώσει" τον ποδοσφαιριστή μέσα του και πολύ διορατικός, προκειμένου να βάλει προσωπική σφραγίδα στη δουλειά του.

Ο Γρηγόρης των γηπέδων και ο Γεωργάτος των πάγκων
INTIME SPORTS

Πολλοί γνωρίζουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εκείνος που τον γούσταρε από τότε που τον έβλεπε να "ζωγραφίζει" μέσα στο γήπεδο και ήταν προσωπική του απόφαση να τον εντάξει ως στέλεχος στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο Γρηγόρης ήταν ένας από τους λίγους βετεράνους, άλλωστε, που δεν είχε δεδομένο στο μυαλό του ότι ως πρώην παίκτης, έπρεπε να επιστρέψει στου Ρέντη.

Όπως έλεγε πρόσφατα ο Ιεροκλής Στολτίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr το ότι έχεις φορέσει τη φανέλα μιας ομάδας δεν σημαίνει αυτόματα ότι είσαι ικανός να δουλέψεις γι’ αυτήν ακόμη κι όταν έχεις κρεμάσει τα παπούτσια σου. Μια κάρτα διαρκείας ίσως είναι αρκετή…

Ο "Γκέο", ωστόσο, αποδείχθηκε άλλη ιστορία. Δεν παρακάλεσε για να γυρίσει στον Ολυμπιακό, δεν χτύπησε πόρτες, δεν το είχε κι ανάγκη άλλωστε. Η πορεία του στο ποδόσφαιρο, του εξασφάλισε και το ζην και το ευ ζην, άρα η πρόσκληση να επιστρέψει στα παλιά λημέρια, ήταν περισσότερο πρόκληση και κάλυψη ενός εσωτερικού κενού, αλλά και αποδείξεων ότι οι ικανότητές του δεν περιορίζονται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Άλλαξε επώνυμο στο γιο του

Ο "τρελός καραφλός" είναι πλέον σκέτος καραφλός, καθώς άφησε την "τρέλα" στην ντουλάπα μαζί με τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Πλέον ξέρει να συνδυάζει την αποφασιστικότητα με υπομονή και τη μεθοδικότητα με την κατάκτηση του στόχου.

Ο ποδοσφαιριστής που δεν το είχε σε τίποτα να τα βάλει ακόμη και με προπονητές όταν κάτι δεν του άρεσε, όχι απλά μπήκε στο σωστό καλούπι, αλλά του αρέσει κιόλας. Κι επειδή ποτέ δεν έπαψε να είναι ειλικρινής και τσαμπουκάς, όχι μόνο βρήκε τον τρόπο να εμπνεύσει τους συνεργάτες του και να τους δώσει κίνητρο, αλλά μέσα από τη δικαιοσύνη δημιούργησε ώθηση για την επιτυχία.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Γρηγόρης έχει πλέον και τον 10άχρονο γιο του Νίκο στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Για να φτάσει, όμως, ο Γεωργάτος τζούνιορ από τόσο μικρή ηλικία στην οικογένεια της ομάδας, αποφάσισαν όλοι οι άλλοι πλην του ίδιου του πατέρα του! Έχει τόσο εγωισμό και είναι τόσο περήφανος που όταν έμαθε ότι ο μικρός πρόκειται να δοκιμαστεί στου Ρέντη, ζήτησε από τους αρμόδιους να του αλλάξουν το… επώνυμο, προκειμένου να μην επηρεαστούν οι προπονητές που τον πέρασαν από μικροσκόπιο και τελικά υπέγραψαν την ένταξή του στην ομάδα! True story…

Η σχέση του με τον Μίτσελ

Μια άλλη ιστορία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και δείχνει πολλά, αφορά τη σχέση του με τον Μίτσελ και τον Μπερντ Στορκ. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Γερμανός πρώην αρχιπροπονητής των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού είχε χαράξει δική του πορεία στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου και είχε γραμμένο τον Ισπανό κόουτς της πρώτης ομάδας στα παλιά του τα παπούτσια. Έχοντας ως εφόδιο την εν λευκώ ανάθεση του "φυτωρίου" από τη διοίκηση δεν είχε μπει καν στον κόπο να ακολουθεί τους βασικούς άξονες που δούλευε η επαγγελματική ομάδα, παρότι κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένο σε όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Ο Γρηγόρης των γηπέδων και ο Γεωργάτος των πάγκων
INTIME SPORTS

Δεν είναι τυχαίο ότι από ένα σημείο και μετά Μίτσελ και Στορκ δεν άλλαζαν ούτε "καλημέρα"! Ο Γεωργάτος ήταν εκείνος που κατάλαβε ότι τέτοιες συμπεριφορές και προσωπικά καπρίτσια δεν ταιριάζουν στον Ολυμπιακό κι ότι απλά "απαγορεύεται" να κινούνται σε διαφορετικά μήκη κύματος ο κόουτς της πρώτης ομάδας και ο προπονητής των Ακαδημιών.

Όχι μόνο, λοιπόν, διατήρησε μια πολύ καλή σχέση με τον Μίτσελ και του έδειξε το σεβασμό που του αρμόζει, αλλά προσπάθησε να περάσει και κάποιες από τις επιθυμίες και τα "θέλω" του Μαδριλένου τεχνικού στα πιτσιρίκια της ομάδας, έστω κι αν χρειάστηκε να… ντριμπλάρει για να διατηρήσει τις σωστές ισορροπίες.

Γι’ αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμη που στην Πλατεία Αλεξάνδρας γνωρίζουν καλύτερα, ο Γρηγόρης Γεωργάτος πήρε το χρίσμα να διαδεχθεί τον Πιέρ Ισά και ανέλαβε το βαρύ φορτίο να σταθεί δίπλα στο νέο προπονητή Μάρκο Σίλβα για να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Με όπλα την εμπειρία, τη αγάπη για το σύλλογο και όλα τα παραπάνω, όλοι όσοι τον ξέρουν καλά είναι σίγουροι πως θα τα καταφέρει σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική περίοδο. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο…

Διαβάστε ακόμη:

Ο Γεωργάτος στη θέση του Ισά

News 24/7

24MEDIA NETWORK