Θωρακίζει την ΠΑΕ και φτιάχνει ομάδα αστέρων

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εστιάζει στο πρόσωπο του Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος θα παίζει πλέον σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των "ερυθρολεύκων".

Θωρακίζει την ΠΑΕ και φτιάχνει ομάδα αστέρων

Μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων αλλαγών που ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ώρες στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κυρίαρχο πρόσωπο είναι ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης. Προερχόμενος από το πιο δυναμικό κομμάτι των οργανωμένων οπαδών, δεν επιλέχθηκε τυχαία για να κάνει τη… δουλειά. Δεν είναι και μικρό πράγμα να αναλαμβάνει κανείς το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και την ευθύνη για την υλοποίηση των μεταγραφών.

Με "φόρα" απ'τον Ερασιτέχνη

Ο Κουντούρης είναι άνθρωπος που λέει λίγα, αλλά στα χρόνια της ενασχόλησής του με τον ερασιτέχνη αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Ο Μαρινάκης ξέρει καλά ότι κατάφερε με σωστή και μετρημένη διαχείριση να βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο τον ερασιτέχνη και παράλληλα να μην τον εκτροχιάσει στο σκέλος του πρωταθλητισμού.

Στο πρόσωπό του είδε έναν από τους ανθρώπους που αξιοποίησαν τους πόρους που τους δόθηκαν. Ουδείς απ’ όσους ασχολήθηκαν με τον ερασιτέχνη τα τελευταία χρόνια αμφισβητεί ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ έβαλε πλάτη προκειμένου να ρυθμιστούν οφειλές και χρέη του παρελθόντος, ωστόσο, εκείνο που μέτρησε ήταν η συνετή διαχείριση, η αποφασιστικότητα και η επίτευξη των στόχων.

Ουδείς αμφισβητεί ότι η διοίκηση της ΠΑΕ και δη ο Βαγγέλης Μαρινάκης χρειάστηκε να βοηθήσουν οικονομικά τον ερασιτέχνη (σ.σ. ακούγεται ένα ποσό που ξεπερνά συνολικά τα 5 εκατομμύρια ευρώ). Το ζητούμενο, όμως, για τον πρόεδρο του συλλόγου δεν ήταν το να διαθέσει ένα πολύ σεβαστό ποσό, αλλά το πώς αυτό το ποσό θα πιάσει τόπο κάτι που έγινε στο μέγιστο βαθμό.

Σχέση εμπιστοσύνης με Κουντούρη

Από τη στιγμή, λοιπόν, που εδώ και μερικές ημέρες έπρεπε να αλλάξουν κάποιοι ρόλοι και να μοιραστούν εκ νέου ορισμένες σημαντικές αρμοδιότητες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει πράγματα που είχε καιρό στο μυαλό του. Με άλλα λόγια, απλά επιταχύνθηκαν κάποιες διαδικασίες.

Θωρακίζει την ΠΑΕ και φτιάχνει ομάδα αστέρων
INTIME SPORTS

Μπορεί ο «τσάρος» των οικονομικών της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, να παραμένει στο πόστο του με αυξημένες αρμοδιότητες, αφού από τα χέρια του περνά οτιδήποτε αφορά τα χρήματα που μπαίνουν και βγαίνουν στο ταμείο του συλλόγου, εντούτοις είναι σημαντικό ότι ρόλο στις αποφάσεις θα παίζει πλέον και ο Μιχάλης Κουντούρης, ο οποίος πέρα από οτιδήποτε άλλο, έχει χτίσει και μια εξαιρετική σχέση εμπιστοσύνης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και σε μια περίοδο που οι εχθροί του Ολυμπιακού έχουν αυξηθεί η «σχέση εμπιστοσύνης» μετράει περισσότερα από πολλά, ίσως από όλα.

Πάντα παρών

Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι του προέδρου δεν θα κάνουν παιχνίδι δίχως αυτόν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστω και πίσω από την κουρτίνα, παραμένει ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού, ο οποίος, μάλιστα, φέρεται πιο έτοιμος από ποτέ προκειμένου να παρουσιάσει μια ομάδα που θα ανταποκρίνεται στα θέλω των οπαδών της, αρχής γενομένης από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έγιναν δεκάδες συναντήσεις, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να καθοριστούν οι άξονες των αλλαγών στην ΠΑΕ. Είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι που αναβαθμίστηκαν έλαβαν και τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις.

Με την άφιξη Σίλβα...

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, αυτό που ίσως ενδιαφέρει και περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο τον κόσμο της ομάδας, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος προπονητής Μάρκο Σίλβα θα δουλέψει με ένα ρόστερ αστέρων που θα φέρει τη δική του υπογραφή.

Θωρακίζει την ΠΑΕ και φτιάχνει ομάδα αστέρων

Ήδη έχει πάρει στα χέρια του τις λίστες με τους ποδοσφαιριστές που έχουν απασχολήσει το τμήμα σκάουτινγκ, αλλά και τη διοίκηση του Ολυμπιακού και Τετάρτη-Πέμπτη θα ενημερώσει επίσημα για τα «θέλω» του. Όλα αυτά πριν την άφιξή του στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση, η οποία τοποθετείται εντός της επόμενης εβδομάδας, διάστημα στο οποίο αναμένεται να έχει λύσει και τις όποιες διαφορές του με τη Σπόρτινγκ, μαζί και το συμβόλαιο.

...η κουβέντα για τ'αστέρια

Αν ο 38χρονος κόουτς το αποφασίσει, οι «ερυθρόλευκοι» θα ανακοινώσουν άμεσα την απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, για τον οποίο υπάρχει εδώ και μέρες προφορική συμφωνία, για διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Βούλγαρος επιθετικός απολαμβάνει καθολικής αποδοχής στου Ρέντη και την Πλατεία Αλεξάνδρας, καθώς παρά τα 34 χρόνια του, οι αρμόδιοι βλέπουν στο πρόσωπό του μια νέα περίπτωση Κοβάσεβιτς, ο οποίος ήρθε σε ανάλογη ηλικία και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Για τον Ροναλντίνιο και παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, ωστόσο, μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο ο Βραζιλιάνος Νενέ, μία από τις πρώτες «καψούρες» του Μαρινάκη όταν ανέλαβε την ομάδα. Ο 33χρονος σήμερα μπαλαδόρος είχε δεχθεί επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού όταν αγωνιζόταν στη Μονακό, αλλά προτίμησε την πρόκληση της Παρί Σεν Ζερμέν. Πλέον, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Αγγλία και τη Γουέστ Χαμ παραμένει ελεύθερος και αρέσει.

Θωρακίζει την ΠΑΕ και φτιάχνει ομάδα αστέρων

Η ηλικία του σε συνδυασμό με εκείνες του Μπερμπάτοφ και του Τσόρι, οι οποίοι μαζί φτάνουν την… κατοστάρα, μπορεί να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουν αποκτηθεί και κάποιοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές όπως οι Τζανδάρης, Γιαννιώτας, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο πολλά υποσχόμενος Κώστας Φορτούνης. Παράλληλα, αποκτήθηκε ο Μιλοβόγεβιτς, ο Μανιάτης τρέχει για να επιστρέψει το συντομότερο από τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ θα γίνει κίνηση και για έναν ακόμη μέσο, ο οποίος θα καλύψει το κενό του Ντέλβιν Εντινγκά.

Για τον στόπερ το έχει πάρει πάνω του ο νέος τεχνικός, ο οποίος μπορεί να έχει και κάτι άλλο στο μυαλό του πλην του συμπατριώτη του Νέτο της Ζενίτ, ενώ όπως καιρό σας έχουμε ενημερώσει και σε μια περίοδο μάλιστα που όλοι είχαν τον Ρομπέρτο για… φευγάτο, ο Ισπανός πορτιέτε πιθανότατα θα συνεχίσει για άλλη μία χρονιά τουλάχιστον ως φύλακας-άγγελος της εστίας.

Αναβάθμιση Γεωργάτου, αλλά χωρίς "Ελέ"

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί ο αναβαθμισμένος ρόλος του Γρηγόρη Γεωργάτου, ο οποίος θα αναλάβει δράση και στην πρώτη ομάδα, ενώ δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο από το πόστο του βοηθού προπονητή. Όταν έρθει η ώρα ο «Ελέ» θα επιστρέψει στου Ρέντη, αλλά ως πρώτος κόουτς της ομάδας…

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοί θα τρέξουν την ΠΑΕ

Μαρινάκης: "Παραμένω πρόεδρος και εγγυητής του Ολυμπιακού"

Καίσαρης: Ο Μπερμπάτοφ είναι γεννημένος για τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK