Ενας ΠΑΟΚ ώριμος, αλύγιστος και... σεντονάτος

Ο φοβερός ΠΑΟΚ παίρνει αποτελέσματα και στα άσχημα βράδια του. Φοβήθηκε την Μπενφίκα, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο λόγω του διαιτητή, αλλά το γκολ του Ουαρντά και το κοουτσάρισμα του Λουτσέσκου τον στέλνουν στην Τούμπα για να... απλώσει το σεντόνι. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το νεκρό διάστημα που είχε ο ΠΑΟΚ σε μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους του αγώνα με τη Σπαρτάκ στη Μόσχα, ήταν όλο το πρώτο του ημίχρονο με τη Μπενφίκα. Ο Δικέφαλος άφηνε τη Μπενφίκα να γίνεται απειλητική από δικά του λάθη, με αποτέλεσμα να κυνηγά μπάλα και να σπαταλά δυνάμεις για να κρατήσει την πορτογαλική ομάδα μακριά από την εστία.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καμία έμπνευση, καμία δημιουργία, καμία ατομική ενέργεια. Μόνο ένα υποφερτό δεκάλεπτο μεταξύ 5' και 15' που έβαλε τη μπάλα κάτω και έψαξε με ορθολογικό τρόπο να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (βάσει εικόνας), αλλά το αυστηρό έως ανύπαρκτο πέναλτι που ανακάλυψε ο διαιτητής του έβαλε δύσκολα προτού καν αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο το αμυντικό κομμάτι όσο το δημιουργικό. Ο Μαουρίτσιο ήταν εκτός αγώνα, η Μπενφίκα του είχε πάρει το κέντρο και η επίθεση ήταν "φάντασμα" χωρίς να έχει καταγραφεί τελική προσπάθεια.

ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Δεν διαφοροποιήθηκε κάτι σημαντικά εκτός από το γεγονός πως με την είσοδο του Ουαρντά η ελληνική ομάδα πήρε περισσότερα μέτρα και ανέβηκε προς την περιοχή της Μπενφίκα. Παρ' όλα αυτά, μέχρι να έρθει το 1-1, οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που έχαναν τις ευκαιρίες και ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ Πασχαλάκης ήταν εκείνος που διατηρούσε τις ελπίδες της ομάδας του. Ηρθε και το γκολ του Ουαρντά και... έδωσε το γλυκό.

Με το 1-1 που του έδινε και ψυχολογική ώθηση και το πολύ καλό κοουτσάρισμα του Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ έφυγε έχοντας στις αποσκευές του ένα αποτέλεσμα που τον βάζει στη ρεβάνς σε καλύτερη αφετηρία, αλλά τίποτα παραπάνω. Αυτά τα "πάει για δύο αποτελέσματα" τα ακούω βερεσέ, αφού τέτοιες νοοτροπίες ελλοχεύουν κινδύνους.

Το καλό για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι ότι στο χειρότερο παιχνίδι του σε αυτό τον μίνι "μαραθώνιο" των προκριματικών όχι μόνο δεν έχασε, αλλά πέτυχε και το εκτός έδρας γκολ που ήθελε. Το επίσης καλό είναι ότι έχει ομάδα με παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να αλλάξουν τον ρου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

Το μεγαλύτερο καλό, όμως, είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει ωριμάσει απίστευτα. Μεγαλώνει στην Ευρώπη και βάζει τις βάσεις για κάτι καλό. Και το λέμε τώρα, πριν από τη ρεβάνς, χωρίς να περιμένουμε να δούμε αν θα περάσει τη Μπενφίκα. Ο ΠΑΟΚ παίρνει αποτελέσματα και στα άσχημα βράδια του, δεν αφήνεται στη μοίρα του αν κάτι στραβώσει.

Στην Πορτογαλία στράβωσαν πολλά κυρίως από δική του ευθύνη. Η Μπενφίκα δεν είναι η ομάδα που τρομάζει και ό,τι έκανε το έκανε μετά από... παρότρυνση του ΠΑΟΚ. Την άφηνε να το κάνει, φοβήθηκε το ματς, έβγαλε κάτι σαν κόμπλεξ χωρίς να υπάρχει λόγος.

Τώρα, όμως, έχει την ευκαιρία μπροστά του. Είναι πίσω από την πόρτα με τα... αστέρια και θέλει να βάλει το χέρι του στο χερούλι. Δεν κρατιέται. Υπομονή. Ενα ματς έμεινε για το μεγάλο όνειρο. Να έχει, όμως, στο μυαλό του πως ό,τι και να γίνει στον επαναληπτικό της Τούμπας, δεν θα αλλάξει τα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει. Και μεγαλώνει ωραία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK