"ΠΑΟΚάρα είσαι τρέλα, βλέπω αστέρια στη φανέλα"

Ο ώριμος ΠΑΟΚ πέρασε και τη Σπαρτάκ και βαδίζει με προσοχή και επαγγελματισμό στο μεγάλο όνειρο των ομίλων του Champions League. Με χαρακτήρα και ποιότητα, αλλά με κάποια "νεκρά" διαστήματα που κόντρα στη Μπενφίκα μπορεί να κοστίσουν. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

"ΠΑΟΚάρα είσαι τρέλα, βλέπω αστέρια στη φανέλα"

Εχει γραφτεί και μετά τα δύο παιχνίδια με τη Βασιλεία. Εχει γραφτεί και μετά το πρώτο ματς με τους Μοσχοβίτες. Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον μία σοβαρή ομάδα και έχει την απίστευτη ικανότητα να διορθώνει τα λάθη που ο ίδιος δημιουργεί στη ροή του αγώνα.

Απέναντι στη Βασιλεία διόρθωσε με μία επιβλητική τριάρα το 2-1 της Τούμπας και εκείνο το φτηνό γκολ που δέχθηκε λίγο πριν το τέλος. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Σπαρτάκ κατάφερε -γιατί περί τρομερού κατορθώματος πρόκειται- να διορθώσει το λάθος του 0-2 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Και στο δεύτερο κράτησε με Πασχαλάκη το 3-2 για να πάει στη ρεβάνς με το πάνω χέρι. Εστω με ένα μικρό προβάδισμα.

ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ

Στον επαναληπτικό της Τρίτης ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε. Δεν μπορείς να γράψεις ότι οι γηπεδούχοι του έβαλαν δύσκολα. Ναι, τον βοήθησε η αποβολή και το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά είναι από τα παιχνίδια εκείνα που έδειχναν ότι ακόμα και με "11 εναντίον 11" δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Γιατί ο Δικέφαλος παρατάχθηκε για να προσέξει, πρωτίστως. Και έπειτα να "χτυπήσει" σαν την κόμπρα.

Η καλύτερη στιγμή της Σπαρτάκ ήταν το δοκάρι στο πρώτο μέρος. Και σε σημείο που ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε να βραχυκυκλώνει. Επειτα έφερε το ματς στα ίσια. Κούρασε τον αντίπαλο, βγήκε μπροστά, έχασε χαζά γκολ για να σκοράρει και να ηρεμήσει, έμεινε τελικά στο 0-0, η δουλειά έγινε.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Τώρα έρχεται η επόμενη φάση, ένα βήμα πριν από την ιστορική πρόκριση στους ομίλους. Επόμενος αντίπαλος η Μπενφίκα. Το δυσκολότερο παιχνίδι όχι (μόνο) λόγω δυναμικότητας της πορτογαλικής ομάδας, αλλά και λόγω συνθηκών. Είναι αυτό το άγχος, αυτό το συναίσθημα ότι είσαι ένα βήμα μακριά από αυτό που ονειρευόσουν. Είναι ο κίνδυνος να χύσεις την καρδάρα με το γάλα.

Βέβαια, με τον εφετινό ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει τα πράγματα. Υπάρχει η σοβαρότητα που βγάζει αυτή η ομάδα και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια. Μπορεί η ανυπομονησία να είναι έτοιμη να ξεχειλίσει από παντού, αλλά φαίνεται πως υπάρχει αυτό το κάτι που φρενάρει τον ενθουσιασμό και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πλέον τα παιχνίδια σαν φαβορί. Οχι με φόβο, αλλά με πλάνο και τρόπο. Εχει τονιστεί ξανά, αλλά είναι σημαντικό γιατί αποτελεί και τον καθοριστικότερο παράγοντα σε αυτά τα προκριματικά: Ο Δικέφαλος χτίζει ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Ομάδα έτοιμη, μονταρισμένη, ποιοτική και πλήρης. Σμιλεύει προσωπικότητα, ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, βγάζει μία απίστευτη ωριμότητα.

Το μόνο που του λείπει είναι η διάρκεια σε αυτή τη ωριμότητα. Να αποφεύγει το 0-2 απέναντι στη Σπαρτάκ ή το 2-1 με τη Βασιλεία. Να κάνει από την αρχή έως το τέλος δικό του το παιχνίδι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK