Ο προπονητής Τσιάρτας έδωσε το στίγμα του

Ο Βασίλης Τσιάρτας έκανε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία στηρίζει τον Τόμας Πέκχαρτ ο οποίος δέχτηκε έντονη κριτική για την παρουσία του στο ματς της Δευτέρας, τονίζοντας ότι δεν τροφοδοτήθηκε σωστά.

Ο προπονητής και κάτοχος UEFA PRO -πλέον- Βασίλης Τσιάρτας έκανε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, στην οποία προσεγγίζει διαφορετικά την εμφάνιση του επιθετικού της ΑΕΚ, Τόμας Πέκχαρτ στον αγώνα με τον Ηρακλή. Ο Τσέχος δέχτηκε έντονη κριτική για την ανεμική παρουσία του στο ματς της Δευτέρας ωστόσο ο Τσιάρτας στάθηκε στο γεγονός ότι δεν τροφοδοτήθηκε σωστά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, προσεγγίζοντας διαφορετικά το πρόβλημα που έβγαλε η Ένωση στο ματς της περασμένης αγωνιστικής.

Aναλυτικά η ανάρτηση του Τσιάρτα: "Ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω με τι κριτήριο κάποιοι μηδενίζουν τη συμμετοχή ενός Σέντερ φορ περιοχής από τη στιγμή που αυτός δεν τροφοδοτείται από τους συμπαίκτες του. Αναφέρομαι στην περίπτωση του Πέκχαρτ της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ηρακλή. Απέναντι σε μια κλειστή άμυνα και χωρίς χώρους από τον άξονα ήταν λογικό και αναμενόμενο το παιχνίδι να παιχτεί πιο πολύ από τα πλάγια.

Όταν όμως οι δυο ακραίοι επιθετικοί σου αντί να πάρουν επιθετικό πλάτος και με την βοήθεια των μπακ να φέρουν τη μπάλα μέσα στην άμυνα του αντιπάλου αυτοί ερχόταν στον άξονα το αποτέλεσμα ήταν και να μη βρίσκουν χώρους και να εγκλωβίζονται. Από τη στιγμή λοιπόν που ο φορ δεν τροφοδοτείται πώς είναι δυνατόν να πει κάποιος ότι δεν πήγε καλά ή δεν κάνει. Το πρόβλημα λοιπόν ήταν στους παίκτες που δε βάλανε την μπάλα στην περιοχή και όχι στο φορ. Θα συμφωνούσα με την κριτική που του ασκείται αν έχανε 4-5 τελικές προσπάθειες. Το φορ ζει για το γκολ. Για να πετύχει όμως γκολ πρέπει να πάρει πάσες".

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!