Πεντακόσιοι έλεγχοι λιγότεροι από τους προγραμματισμένους στο Ρίο!

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά όπως αναφέρουν από την Παρασκευή το μεσημέρι πολλά αξιόπιστια ΜΜΕ ανά τον κόσμο η αντιντόπινγκ φροντίδα στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν τουλάχιστον πλημμελής.

 

Σε αναφορά τους (έκτασης 55 σελίδων) οι ανεξάρτητοι παρατηρητές της Wada υπογραμμίζουν ότι κατά τους Αγώνες έγιναν ούτε λίγο ούτε πολύ 500 έλεγχοι λιγότεροι από αυτούς που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Επιπλέον στην αναφορά γίνεται λόγος για δυσκολία στο να εντοπιστούν οι αθλητές (!), έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά των διοργανωτών, κακή οργάνωση και εν γένει μεγάλα και σημαντικά προβλήματα.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Wada Γκρεγκ Ρίντι τα είδα όλα καλά καμωμένα! "Υπήρχαν προβλήματα αλλά σε γενικές γραμμές τα πράγματα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν" τόνισε. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".