"Αλλάξτε το νόμο αλλιώς πιο σκληρά μέτρα…"

Το μήνυμα του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην Πολιτεία που δόθηκε από την γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Πιο σκληρή στάση από την FIFA προανήγγειλε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αν η Πολιτεία δεν αλλάξει τον νόμο Ορφανού που αναφέρεται στις εκλογές της ΕΠΟ μετά το τέλος της γενικής  συνέλευσης της ΕΠΟ, όπου απάντησε σε απαντήσεις προέδρων Ενώσεων.

«Αν η πολιτεία δεν ικανοποιήσει θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο, τα πράγματα δεν είναι καλά. Αν δεν εισακουστούμε σε καίρια θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο, θα πρέπει να επέμβουμε πιο δυναμικά. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να λειτουργεί στο αυτοδιοίκητο του καταστατικού του» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και έγινε πιο συγκεκριμένος… «Ο νόμος παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο γιατί το θέμα των  εκλογών είναι αποκλειστικό δικαίωμα μελών των ομοσπονδιών και μόνο γι’ αυτό μπήκαμε με προσωρινή διοικούσα. Κυριότερο θέμα είναι η κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα το αμφιλεγόμενο άρθρο του νόμου που επεμβαίνει στον τρόπο εκλογών. Θα ζητήσουμε επίσημα από την κυβέρνηση να διαφοροποιήσει ή να άρει κάποιους νόμους που είναι παρεμβατικοί. Αν η Πολιτεία δεν άρει την παρεμβατική της νομοθεσίας, τότε έχουμε πρόβλημα και θα αποφασίσει η FIFA για το τι θα γίνει. Μπορεί να πάρει ένα μήνα για να φύγουμε, μπορεί έξι εβδομάδες, μπορεί αύριο να φύγουμε. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ η Πολιτεία να ελέγχει τις εκλογές. Κάποιοι νόμοι είναι εξαιρετικά παρεμβατικοί όσον αφορά τις εκλογές».

Αϊ Βασίλης η FIFA και η UEFA για τις Ενώσεις

Για οικονομική εισφορά στις Ενώσεις εν όψει γιορτών έκαναν λόγο ο εκπρόσωπος της FIFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης και ο διευθυντής του τμήματος Ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς .

 «Θα πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά την χρηματοδότηση ενώσεων» τόνισε αρχικά ο επιτετραμμένος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συμπλήρωσε… «Τα οικονομικά της ΕΠΟ είναι χάλια. Περί σκανδάλου θα μιλούμε για το θέμα του ταξιδιωτικού πρακτορείο όπου είχαμε παγοποίηση των λογαριασμών της ΕΠΟ, η οποία εφόσον πληρωθούν τα έξοδα, θα ήταν στα ίσια».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δεν διευκρίνισε το ύψος της οικονομικής προσφοράς και πότε αυτή θα δοθεί στις Ενώσεις. «Επειδή είναι Χριστούγεννα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για εισφορά από την UEFA και την FIFA. Θέλω να το δείτε ως καλή θέληση και όχι με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Δεν υπόσχομαι τίποτα μόνο ενεργητικότητα και την δική μου έντονη θέση για να υπάρχει μία αποστολή χρημάτων».

Ο διευθυντής τμήματος των εθνικών ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς κινήθηκε στο ίδιο μήκος…«Αντιλήφθηκα ότι η ΕΠΟ δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση. Καταλαβαίνω τι σημαίνει για τις ΕΠΣ που χρειάζονται χρήματα. Επειγόντως θα προσπαθήσω να βρούμε χρήματα για να τα διοχετεύσουμε στις ενώσεις. Δεν μπορώ να σας πω ποσό ή ημερομηνία. Θα προσπαθήσω να επισπεύσω την διαδικασία όσο μπορώ περισσότερο».

"Δεν είμαστε εδώ σαν μπαμπούλας…"

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης δέχθηκε να συσταθεί μια ολιγομελής Επιτροπή από εκπροσώπους των Ενώσεων με τους οποίους θα μιλάει και θα ενημερώνει για την πορεία της διοικούσας Επιτροπής.

«Δεν ήρθαμε εδώ ούτε για να καταποντίσουμε τις Ενώσεις, ούτε να καταλύσουμε την δημοκρατία, Πρώτος είπα ότι η ΠΔΕ είναι μια προσωρινή ανωμαλία και θα πρέπει να τελειώσει το γρηγορότερο για να έχουμε δημοκρατικές εκλογές. Ζητούμε να αποκατασταθεί ηρεμία, μία μικρή υπομονή για να παραδώσουμε το ποδόσφαιρο σε μία καλύτερη κατάσταση από αυτήν που την βρήκαμε. Δεν είμαστε εδώ σαν μπαμπούλας των ενώσεων» είπε και κατέληξε… «Είμαστε στο ίδιο καράβι, φτάνει να το αντιληφθείτε. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα που έχει το ποδόσφαιρο».

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης δέχθηκε βολές από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκο Τζώρτζογλου που του είπε… «Πως μπορεί να χτυπήσει την διαφθορά κάποιος στην χώρα του οποίου κυριαρχεί η διαφθορά». Απάντηση δεν έδωσε ενώ στο τέλος χειροκροτήθηκε από προέδρους ορισμένων Ενώσεων.