Ο Ξυλούρης του ΟΦΗ

Ήταν Παρασκευή 8 Φλεβάρη του '80 όταν έφυγε από τη ζωή ο αποκληθείς και "αρχάγγελος της Κρήτης" Νίκος Ξυλούρης. Πολλοί δεν ξέρουν ότι ο μεγάλος ερμηνευτής υπήρξε φανατικός οπαδός του ΟΦΗ, εκ των ιδρυτικών μελών μάλιστα του Συνδέσμου Φιλάθλων ΟΦΗ Αθηνών, ο οποίος σήμερα φέρει και το όνομά του.

Ο Ξυλούρης του ΟΦΗ

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση του συνδέσμου που συσπειρώνει εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες τους Κρήτες της πρωτεύουσας:

" Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 1980… Εκείνο το κρύο πρωινό πάγωσε ολόκληρη η Κρήτη στο άκουσμα πως ο μεγάλος αυτός Κρητικός άφησε την τελευταία του πνοή… Χιλιάδες Κρητικοί, χιλιάδες έλληνες με δάκρυα στα μάτια προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν την τραγική αυτή είδηση.

Μια μέρα μια Παρασκευή

θα πέσω να πεθάνω

και μια Λαμπρή θ’ αναστηθώ

από το χώμα απάνω.

Ο Νίκος Ξυλούρης, εκτός απο μεγάλος λυράρης και τραγουδιστής της Κρητικής (και όχι μόνο) μουσικής, αποτέλεσε ένα σύμβολο, καθώς με τους αγώνες του κατα τη διάρκεια της δικτατορίας ενέπνευσε χιλιάδες κόσμου να αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους τυρρανία…

Όμως, πέρα απο αυτά, ο Νικόλας ήταν και αδούλωτος οπαδός του ΟΦΗ. Στο στέκι των απανταχού Κρητικών της Αθήνας, το καφενείο Μέγας Αλέξανδρος στην Ομόνοια, όλοι τον θυμούνται να συμμετέχει ενεργά στις αθλητικές συζητήσεις. Όπως και όλοι τον θυμούνται στις κερκίδες να παρακολουθεί με πυγμή και αγωνία τον ΟΦΗ μας.

Η μεγάλη του αγάπη για την ομάδα τον οδήγησε να πρωτοστατήσει στη δημιουργία του μοναδικού τότε συνδέσμου οπαδών του ΟΦΗ στην Ελλάδα, τον Πανελλήνιο Σ.Φ.Ο.Α., ώστε όλοι οι Ομιλίτες της Αθήνας να μπορούν να στεγάσουν το πάθος τους.

Όλοι εμείς, σήμερα, που έχουμε την τιμή να είμαστε συνεχιστές αυτής της περιπέτειας που ξεκίνησε εκείνος, αγωνιζόμαστε συνεχώς για το καλό του ΟΦΗ και της Κρήτης με μεράκι, ήθος και αξιοπρέπεια. Όπως ακριβώς θα το ήθελε και ο ίδιος".

Μ.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK