Η απίθανη ατάκα του Τσίπρα για τον Μαρινάκη και το Champions League

Αθλητικό υπόβαθρο είχε η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αφού ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με ποδοσφαιρικούς όρους τα χρήματα που έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να εξασφαλίσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα "ο κ. Μαρινάκης πλήρωσε τρία Champions Leage για να πάρει την άδεια", κατηγορώντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει να καταργήσει τον ισχύοντα νόμο και να παράσχει άδειες δίχως αντίτιμο.

Αυτή ήταν, μεταξύ άλλων, η απάντηση του Πρωθυπουργού σε ερώτηση που του τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ και αφορούσε το νέο τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, το διαγωνισμό των αδειών που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα και τα χρήματα που αποκόμισε το Κράτος από τη μαραθώνια πλειοδοσία.

Μια απλή διαίρεση αρκεί για να υπολογιστεί πως, κατά τον Αλέξη Τσίπρα, η συμμετοχή των Πειραιωτών στην κορυφαία διοργάνωση αντιστοιχεί σε 24.6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αφού το σχήμα Alter Ego πλειοδότησε και κέρδισε την τέταρτη (και τελευταία) άδεια έναντι 73.900.000 ευρώ.

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.