Όταν ο Αναστόπουλος είπε "όχι" στον Ολυμπιακό

Με αφορμή την κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας που έφερε τον Άρη του Νίκου Αναστόπουλου στο δρόμο του Ολυμπιακού, το Contra.gr θυμάται τη χρονιά που ο "μουστάκιας" είπε όχι στο μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του: να καθίσει στον πάγκο των "ερυθρολεύκων", έχοντας ρίξει... άκυρο στον Σωκράτη Κόκκαλη (VIDEO)!

Όταν ο Αναστόπουλος είπε "όχι" στον Ολυμπιακό
anastopoulos kokkalis

Η σεζόν 2003-2004 ήταν ονειρική για την Ελλάδα, αφού το καλοκαίρι η χώρα μας έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της στον αθλητισμό. Αρχικά η εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου πήρε το EURO στην Πορτογαλία, ενώ λίγο αργότερα φιλοξενήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για τον Ολυμπιακό από την άλλη πλευρά τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά. Οι "ερυθρόλευκοι" απέτυχαν να κατακτήσουν κάποιον τίτλο (ο Παναθηναϊκός έκανε νταμπλ) και μέσα στη σεζόν είχαν τρεις αλλαγές στον πάγκο τους (Προτάσοφ, Γκόγκιτς, Αλέφαντος).

Εκεί λίγο μετά την έλευση του 2004, στον πάγκο του Ολυμπιακού έφτασε ένας θρύλος της ομάδας, που είχε όνειρο να καθίσει σε αυτή τη θέση. Η πρόταση έγινε, όμως προς έκπληξη όλων αρνήθηκε!

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"

Μέσω του Σάββα Θεοδωρίδη, ο Σωκράτης Κόκκαλης επικοινώνησε με τον Νίκο Αναστόπουλο και οι δυο τους τελικά μίλησαν στο τηλέφωνο. Εκεί, ο "μουστάκιας" εξήγησε το πλάνο του και ζήτησε να παραμείνει στον πάγκο ακόμα κι αν αποτύγχαναν οι "ερυθρόλευκοι" να πάρουν τον τίτλο. Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού το άφησε... χλωμό και ο Νίκος Αναστόπουλος, με τρόπο, αρνήθηκε.

Πριν από λίγους μήνες, ο "Αναστό" μίλησε για τη συγκεκριμένη ιστορία σε τηλεοπτική εκπομπή. Διαβάστε τα όσα είπε και από κάτω δείτε το βίντεο της συνέντευξης.

"Τότε ήμουν στην Κέρκυρα, το 2004. Εκείνη την εποχή που η Κέρκυρα είχε ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έγινε αυτό το τηλεφώνημα με παρέμβαση του Σάββα Θεοδωρίδη και μίλησα τότε με τον πρόεδρο και μου είπε ότι "κοίταξε είναι για να έρθεις στον Ολυμπιακό".

Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα όνειρο κι εγώ του λέω πρόεδρε περίμενα πως και πως αυτή τη στιγμή. Παίρνω το αεροπλάνο και έρχομαι. Το θέμα δεν ήταν να πάω ούτε για έξι μήνες, γιατί το πρωτάθλημα είχε 7 ματς ακόμα, οπότε ήταν μικρότερο το διάστημα. Μου λέει για συμβόλαια, του λέω δεν θέλω. Μου λέει "Νικόλα προπονητής του Ολυμπιακού είσαι", απαντάω μην με μπλέκεις με χρήματα. Μην με αδικείς. Εγώ θέλω να έρθω, μπορεί όμως για τον Α-Β λόγο ο Ολυμπιακός να μην πάρει το πρωτάθλημα. Άσε με του χρόνου να ξεκινήσω. Την επόμενη σεζόν θα έμπαινε ο Ολυμπιακός στο "Καραϊσκάκης" και ήθελε να μπει με ξένο προπονητή. Του λέω άσε με να ξεκινήσω και αν δεν προχωρήσουμε, θα φύγω μόνος.

Πάνω στην κουβέντα τού είπα πως δεν μπορώ να αποδώσω. Με τον τρόπο που που το προτείνεις δεν μπορώ να αποφασίσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μετάνιωσα γιατί έκρινα πως εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσα να δώσω αυτό που μπορώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK