Ξεκινάει από το 9’ 10’’ το ματς στη Λιβαδειά!

Θα γίνει κανονικά το βράδυ της Κυριακής (14/1) το υπόλοιπο παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟ, αφού η βροχή σταμάτησε και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν από τα ξημερώματα. Ολο το παρασκήνιο μίας απίστευτης φαρσοκωμωδίας με απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
panathinaikos levadeiakos vroxh kulibali EUROKINISSI

Ο "Θησέας" έπνιξε τη Λιβαδειά στη βροχή απ’ το απόγευμα του Σαββάτου (13/1) κι ο διαιτητής του αγώνα Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός, Άγγελος Ευαγγέλου φρόντισε να τα κάνει ακόμη πιο… μούσκεμα, με την απόφασή του να ξεκινήσει αυτό το ματς, με αυτές τις καιρικές συνθήκες, μολονότι οι κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών ήταν τεράστιοι. Και μάλιστα… πεισματικά, διότι ήταν πασιφανές (κι απ’ τον έλεγχο που έγινε πριν από τη σέντρα) πως η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν τέτοια, που δεν θα επέτρεπε δευτερόλεπτο να παιχτεί μπάλα, χωρίς αυτή να κολλήσει ή να βουλιάξει στην… πισίνα του Δημοτικού Γηπέδου Λιβαδειάς.

Κι όμως, ο Αθηναίος ρέφερι προτίμησε να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια την κοινή λογική (και τα δεκάδες μάτια που έβλεπαν πως αυτό το γήπεδο ήταν μόνο για… πόλο κι όχι για μπάλα), αλλά και τις εκκλήσεις των ανθρώπων των δύο ομάδων, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με την έναρξη του αγώνα, διότι υπήρχε μεγάλος φόβος για να πάθει πολύ σοβαρή ζημιά κάποιος παίκτης.

Κι όταν δε, μετά από 9 λεπτά και κάτι, "κατάλαβε" (;) πως αυτή η φαρσοκωμωδία δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο, ο Αθηναίος ρέφερι αποφάσισε να καλέσει δίπλα του τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, για να… ρωτήσει τη γνώμη τους (!) και το αν θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αναβάλλοντας εντέλει τον αγώνα για το βραδάκι της Κυριακής!

Αφήνοντας στην άκρη τη διαιτητική ανεπάρκεια του Ευαγγέλου (που κανονικά με όλα όσα –δεν- έκανε στη Λιβαδειά απ’ τη Δευτέρα 15/1, θα έπρεπε να τεθεί εκτός πινάκων), το μεγάλο ερώτημα των φίλων του Παναθηναϊκού και του Λεβαδειακού, είναι εάν θα γίνει απόψε το παιχνίδι κι αν θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Η απάντηση είναι "ναι" διότι ήδη από τα ξημερώματα ο καιρός έχει βελτιωθεί σημαντικά στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Μετά τα… καρεκλοπόδαρα που έριχνε από τις 6 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ. του Σαββάτου (13/1), πλημμυρίζοντας τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο (κι όχι μόνο) του Δημοτικού Λιβαδειάς, πιο αργά τη νύχτα η ένταση της βροχής άρχισε να υποχωρεί και σταδιακά να γίνεται ψιλόβροχο.

Από το πρωί υπάρχει μόνο έντονη συννεφιά, με κάποιες στιγμές ηλιοφάνειας κι όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις ο καιρός θα πάει έτσι ως το βράδυ. Το πρωί επίσης έγινε έλεγχος στο χώρο του γηπέδου και διαπιστώθηκε πως έχει κρατήσει νερά σε κάποια σημεία, όμως δεν υπάρχει πρόβλημα και το ματς θα ξεκινήσει, με τους "πράσινους" να φορούν τις μαύρες εμφανίσεις και όχι τις λευκές.

Είναι δεδομένο πως δεν θα δούμε αυτή τη φορά… πισινομαχίες, αλλά λασπομαχίες. Οσο για το χρονικό σημείο απ’ το οποίο θα ξεκινήσει το ματς; Ο διαιτητής Ευαγγέλου (που εφόσον γίνει απόψε το υπόλοιπο παιχνίδι θα πληρωθεί μαζί με τους άλλους τρεις διαιτητές -βάσει κανονισμού- με αποζημίωση που αντιστοιχεί σε 1,5 αγώνα!) έχει σημειώσει στο φύλλο αγώνος, πως διέκοψε οριστικά τον αγώνα στο 9λεπτό και 10 δευτερόλεπτα.

Κοινώς η χρονομέτρηση, θα επαναρχίσει από το 9’ 11’’, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται υποχρεωτικά στο γήπεδο στις 7:30 μ.μ., όπως προβλέπει ο ΚΑΠ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK