Το αρχαιοελληνικό σύμβολο στο γραφείο του Γιαννακόπουλου

Η μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση στον Παναθηναϊκό έφερε στο προσκήνιο μια αλλαγή στο ντεκόρ του γραφείου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Μέσα στο γενικότερο χαμό που δημιούργησε η είδηση για την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση από τον Παναθηναϊκό, παρατηρήσαμε μια αλλαγή στη διακόσμηση του γραφείου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στον τοίχο που υπάρχει πίσω από την καρέκλα που υπέγραψε ο Μπουρούσης το νέο του συμβόλαιο, υπάρχει το Δελφικό Έψιλον, το οποίο δεν υπήρχε παλιότερα.

Για του λόγου το αληθές:

(Από τη συνέντευξη που είχε δοθεί στο Τimetv στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014)

 

(12/7/2016, ο Μπουρούσης υπογράφει στον Παναθηναϊκό)

Το Δελφικό Έψιλον είναι ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο που σχετιζόταν με την μύηση του ανθρώπου στο φως και βρισκόταν στον Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, όπου τελούνταν η λατρεία του Ήλιου (ο Απόλλωνας ήταν θεός του Ήλιου).

Στην αρχαία Ελλάδα συμβόλιζε ως σχήμα την ένωση και την τριαδικότητα και ως αριθμός τα πέντε κοσμογονικά στοιχεία: Γη, Αέρας, Νερό, Πυρ και τον Αιθέρα.

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!