Το αρχαιοελληνικό σύμβολο στο γραφείο του Γιαννακόπουλου

Η μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση στον Παναθηναϊκό έφερε στο προσκήνιο μια αλλαγή στο ντεκόρ του γραφείου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Μέσα στο γενικότερο χαμό που δημιούργησε η είδηση για την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση από τον Παναθηναϊκό, παρατηρήσαμε μια αλλαγή στη διακόσμηση του γραφείου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στον τοίχο που υπάρχει πίσω από την καρέκλα που υπέγραψε ο Μπουρούσης το νέο του συμβόλαιο, υπάρχει το Δελφικό Έψιλον, το οποίο δεν υπήρχε παλιότερα.

Για του λόγου το αληθές:

(Από τη συνέντευξη που είχε δοθεί στο Τimetv στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014)

 

(12/7/2016, ο Μπουρούσης υπογράφει στον Παναθηναϊκό)

Το Δελφικό Έψιλον είναι ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο που σχετιζόταν με την μύηση του ανθρώπου στο φως και βρισκόταν στον Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, όπου τελούνταν η λατρεία του Ήλιου (ο Απόλλωνας ήταν θεός του Ήλιου).

Στην αρχαία Ελλάδα συμβόλιζε ως σχήμα την ένωση και την τριαδικότητα και ως αριθμός τα πέντε κοσμογονικά στοιχεία: Γη, Αέρας, Νερό, Πυρ και τον Αιθέρα.

Podcasts

Ο Ζοζέ Σα είναι ο νέος Ρομπέρτο;

Η επικείμενη μεταγραφή του Εντέν Αζάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης και του Αντουάν Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα εξετάζονται από το Pod-όσφαιρο, που απαντά στο αν ο Ζοζέ Σα είναι ο νέος Ρομπέρτο του Ολυμπιακού.