Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του
EUROKINISSI

Με τη Μίλαν άλλαξε όλη την ομάδα. Με την ΑΕΚ πήγε με αυτούς που εμπιστευόταν. Κόντρα στον ΟΦΗ άλλαξε το αμυντικό δίδυμο (για ακόμη μια φορά) αφήνοντας εκτός των επί 6 ματς πρωταθλήματος βασικό Βούκοβιτς, έβαλε τον Τουρέ στη θέση του Φορτούνη, εμπιστεύτηκε τον κουρασμένο Καμαρά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται. Και ψάχνεται πάνω στα επίσημα, στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Πάνω στα δύσκολα, στα ντέρμπι, στα συνεχόμενα παιχνίδια, σε αναμετρήσεις που ίσως κρίνουν πολλά στην πορεία του πρωταθλήματος.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ -8

Εχει ευθύνη για αυτό το -6 του Ολυμπιακού από την κορυφή που μεταφράζεται σε -8 αν αναλογιστούμε ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε με -2 το πρωτάθλημα; Εχει και αυτός, αλλά σίγουρα έχει τη λιγότερη. Γιατί το γράψαμε και παραπάνω, ο Μαρτίνς ψάχνεται. Εδώ, όμως, έρχεται το "καυτό" ερώτημα που αφορά κάθε οπαδό οποιασδήποτε ομάδας. Υπάρχει η υπομονή να "χτιστεί" η νέα ομάδα; Θυσιάζεται μία δεύτερη σεζόν χωρίς πρωτάθλημα;

Προφανώς το δεύτερο είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νωρίς για να ειπωθεί η γραφτεί. Από την 7η αγωνιστική ποτέ κανείς δεν έχασε πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον ο Ολυμπιακός που κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει ανατρέψει βαθμολογίες και καταστάσεις.

Μόνο που αυτή τη φορά η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει με τους αντιπάλους του. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατός, σχεδόν πλήρης, βάσει εικόνας και αποτελεσμάτων η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό, δείχνει δυνατή, αντιμετωπίζει τις δικές της ατυχίες, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι. Και κάπου στη μέση και ο Παναθηναϊκός με τρομερή αήττητη κούρσα, μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, παίκτες που έχουν άγνοια κινδύνου.

ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Μέσα σε αυτά, λοιπόν, ο Πέδρο Μαρτίνς που ήρθε το καλοκαίρι και έφτιαξε σε μία λευκή κόλλα χαρτί τον Ολυμπιακό, καλείται να δημιουργήσει ανταγωνιστικό και πρωταθληματικό σύνολο. Εν μέσω δύσκολων αγώνων, Ευρώπης και ντέρμπι.

Προφανώς υλικό έχει. Στη διαχείριση υπάρχει θέμα. Γιατί, ας πούμε, ο Τουρέ ήταν εξ αρχής λάθος να χρησιμοποιηθεί ως 10άρι σε ένα παιχνίδι που θα πήγαινε στη δύναμη και στον τσαμπουκά. Προσέξτε: δεν τίθεται σε αμφιβολία η αξία του Ιβοριανού, αλλά ο βαθμός ετοιμότητας και ο τρόπος χρησιμοποίησής του από τον προπονητή.

Ο Μαρτίνς δείχνει να μαθαίνει ακόμα το ρόστερ. Αν στους πρώτους αγώνες η γκρίνια των φίλων του Ολυμπιακού είχε να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Μπουχαλάκη τώρα έχει να κάνει με τη μη χρησιμοποίηση του Νάτχο.

Όπως επίσης για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Τη συγκομιδή αυτών που προκαλεί προβληματισμό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το εύκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Τρία σερί εντός έδρας παιχνίδια, ένα εκτός (στη Νέα Σμύρνη), το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το πρώτο παιχνίδι μακριά από το Λεκανοπέδιο, αυτό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Και ήδη μετράει δύο ήττες και μία ισοπαλία. Με τους 5 χαμένους βαθμούς από τους (συν)διεκδικητές του πρωταθλήματος.

ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;

Ο Μαρτίνς δεν είναι κακός προπονητής. Κάθε άλλο. Αλλά βρίσκεται σε μία ομάδα γεμάτη πίεση, η οποία θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αν στην πορεία του πρωταθλήματος διαφανεί η απώλειά του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ανήκουστο για Ολυμπιακό της τελευταίας 20ετίας.

Και επιστρέφουμε στο ερώτημα; Ο κόσμος (και η διοίκηση) έχουν την υπομονή να αφήσουν τον Πορτογάλο να δουλέψει;

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK