Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το μπακγκράουντ του διεθνούς σέντερ.

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έβγαλε ολόκληρο λόγο, μετά το ματς με τον Προμηθέα, εκθειάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Γιώργος Μπόγρης στον Ολυμπιακό δηλώνοντας ότι όπου κι αν πάει στο μέλλον θα έχει μια θέση ... αφιερωμένη στον ψηλό.

Τις προάλλες είχε εκπλήξει ακόμη περισσότερο όταν στα καθιερωμένα πινγκ-πονγκ της ΚΑΕ Ολυμπιακός, στην ερώτηση ποιος, μέσα στην ομάδα, “πιάνει πιο γρήγορα” τα συστήματα, ο προπονητής των “ερυθρολεύκων” σχολίασε: “Ο Μπογρίνιο”

Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Ο Γιώργος Μπόγρης που βρίσκεται σε φουλ-φόρμα τον τελευταίο καιρό, παίρνει χρόνο (ελλείψει και του Νίκολα Μιλουτίνοβ), ανταποδίδει με σπουδαία πράγματα, δίνει ... άλλη εντύπωση όταν τον πρωτοβλέπεις.

Λίγο μποέμ, λίγο χαλαρός, πολύ πλακατζής. Βάζει ένα καλάθι και κάνει πανηγυρισμούς σαν τον Κανίγια, ένας ψηλός 210 εκατοστών, όχι για ... πολλά πράγματα.

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Γράψτε, λοιπόν, λάθος. Ο Μπόγρης όχι μόνο τα διαψεύδει όλα αυτά, αλλά πραγματικά το μπάσκετ βρίσκεται μέσα στο μυαλό του, θυμίζοντας στο έπακρο τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, που επίσης δεν του φαινόταν αλλά ανέλυε τα πάντα με μοναδικό μπασκετικό ΙQ. Αν τον ακούσετε να σχολιάζει αγώνες της Basket League, θα το θυμηθείτε.

Η εικόνα του Μπόγρη στον πάγκο, με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, με ένα δυο σουτ στον βρόντο, επίσης δεν είναι ενδεικτική. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει πράγματα από τον 27χρονο σέντερ, όπως φαίνεται και από τον πίνακα που περιγράφει τα “κατορθώματά” του στο τελευταίο κουαρτέτο των αγώνων του, σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.

Πράγματι, ο Μπόγρης που στα περισσότερα παιχνίδια, είχε δίπλα του το DNP (δεν έπαιξε, αμερικανιστί), σηκώθηκε από τον πάγκο, μπήκε στα παπούτσια του Μιλουτίνοβ, προφανώς δεν μπορεί να είναι ... παίκτης σαν τον Σέρβο, έχει ωστόσο, άλλα προσόντα που μας τα έδειξε απλόχερα.

Το καλό του σουτ από τα τέσσερα-πέντε μέτρα, η επαφή του με το καλάθι, το διάβασμα των επιθέσεων και σίγουρα το ότι “βλέπει γήπεδο” πασάροντας εξαιρετικά για το ύψος του, εμφανίστηκαν στο παρκέ. Επίσης η καταπληκτική του ικανότητα να τελειώνει πικ εν ρολ. Προφανώς δεν είναι ο ψηλός φόβητρο μέσα στη ρακέτα, όπως ο Μιλουτίνοβ, παρόλα αυτά και ριμπάουντ πήρε και άμυνες έβγαλε.

Σε μια τετράδα αγώνων, λοιπόν, κόντρα σε Μπασκόνια, Ρεάλ, ΑΕΚ και Προμηθέα, ο Μπόγρης έγινε ένας παίκτης που έμεινε στο παρκέ 17.5 λεπτά κι είχε μ.ο 9π (με 72% δίποντα!) κι ακόμη 3.7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0.5 λάθος. Ο πλήρης πίνακας

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΧΡ Π Δ Ρ ΑΣ ΚΛ Λ
Μπασκόνια 15 4 2/3 5 - 1 1
Ρεάλ 21 12 6/6 2 3 2 -
ΑΕΚ 10 6 3/5 2 3 - -
Προμηθέας 24 14 7/11 6 3 1 1
ΣΥΝΟΛΟ μ.ο 70

17.5

36

9

18/25

72%

15

3.7

9

2.2

4

2

2

0.5

Πολλές φορές ξεχνάμε για ποιον παίκτη μιλάμε. Βλέποντας τον Μπόγρη να κάθεται στον πάγκο μας διαφεύγει ότι πριν φύγει για την Ισπανία (τη σεζόν 2013-14) είχε με τον ΠΑΟΚ 9.6π και 6.5 ρ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ή ότι έμεινε τρία χρόνια στην ΑCB έχοντας μια αξιοπρεπέστατη παρουσία (Ανδόρα, Μπιλμπαο και Τενερίφε) παίζοντας σε 103 ματρς με 7.6π (56%δ) και 3.9 ριμπ, Με την Τενερίφε, μάλιστα έφτασε μέχρι τον τελικό του Basketball Champions League, πήρε το τρόπαιο και μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης (8.6π, 3.7ρ, 1.3 ασ).

Το ερώτημα στο οποίο, ο ίδιος δεν είχε απαντήσει ήταν αν μπορούσε όλα αυτά να τον βοηθήσουν να κάνει καριέρα στο ψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Οι ευκαιρίες που πήρε από τον Μπλατ στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν πήγαν χαμένες. Πήρε με το σπαθί του και το χρόνο, αλλά και την εμπιστοσύνη του προπονητή. Όλα αυτά αναδεικνύουν και μια διαφορετική αντίληψη για την φροντ-λάιν του Ολυμπιακού. Πολλοί πιστεύουν ότι λείπει ένας ακόμη αθλητικός σέντερ, πίσω από τον Μιλουτίνοβ

Ο Μπλατ απάντησε μέσα στις άκρες στη σχετική ερώτηση που του έγινε, αμέσως μετά τον αγώνα με την Μπασκόνια.

Μπορεί πράγματι, μετά το Μιλουτίνοβ, να μην υπάρχει άλλο “σκιάχτρο” μέσα στη ρακέτα, ωστόσο η γραμμή των ψηλών είναι πλήρης. Μιλουτίνιοβ, Πρίντεζης, ΛεΝτέι και Μπόγρης, αποτελούν μια καλή τετράδα. Θα γίνει πεντάδα, όταν προστεθεί και ο Αγραβάνης, που από πλευράς υγείας είναι πανέτοιμος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK